VIDEO ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

*Η Amulet Hotkey διαθέτει το νέο της DXM610X blade, το οποίο είναι το πρώτο παγκοσμίως PCoIP blade που μπορεί να προσφέρει την απόδοση που απαιτείται από το 3D design, καθώς και από λογισμικό CAD/CAM. To DXM610X blade, συνδυάζει την τεχνολογία dual Intel Xeon με τα γραφικά Quadro 4000 της NVIDIA, καθώς και με PCoIP hardware της Amulet Hotkey, έτσι ώστε να παρέχει εξαιρετικά γραφικά μέσω ενός IP network, ενώ τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή στο κέντρο δεδομένων.

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010


Νέα Sapphire HD 5850 Toxic Edition

Η Sapphire ανακοίνωσε ένα νέο μέλος στην οικογένεια των καρτών γραφικών που βασίζονται στην σειρά ATI Radeon HD 58xx της AMD. Πρόκειται για την έκδοση "Toxic" της γνωστής ATI Radeon HD 5850 με 2GB μνήμης GDDR5. Η νέα Sapphire HD 5850 Toxic Edition βασίζεται στην γνωστή 40nm DirectX 11 αρχιτεκτονική της AMD ωστόσο διαθέτει υψηλότερους χρονισμούς και επανασχεδιασμένο PCB και σύστημα ψύξης.
Ενσωματώνει 1440 stream processors και 72 μονάδες texturing. Όσο αφορά στις συχνότητες λειτουργίας, η νέα Sapphire HD 5850 2GB Toxic Edition είναι εργοστασιακά υπερχρονισμένη με τον πυρήνα να "τρέχει" στα 765MHz και τη μνήμη στα 1125MHz (4,5Gbps, quad data rate). Υψηλότεροι χρονισμοί μέσω overclocking είναι επίσης δυνατοί χάρη στη τεχνολογία Vapor-X που χρησιμοποιείται στο σύστημα ψύξης της. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χάρη στο σύστημα Vapor-X, η νέα της κάρτα μπορεί και εργάζεται σε θερμοκρασίες έως και 15°C χαμηλότερες από τις αντίστοιχης δυναμικής κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούν το πρωτότυπο σύστημα ψύξης ενώ επιπλέον προσφέρει μία περισσότερο αθόρυβη εμπειρία στο... gaming αφού είναι επιπλέον και κατά 10dB πιο αθόρυβη.

Δωδεκαπύρηνος Opteron από την AMD

H AMD διεύρυνε τη σειρά των “Magny-Cours” επεξεργαστών της για servers με ένα νέο μοντέλο. Ο νέος επεξεργαστής, που θα κατασκευάζεται με την τεχνολογία των 45nm, κυκλοφορεί στην αγορά με την ονομασία Opteron 6000. Οι δώδεκα πυρήνες – που προκύπτουν, ουσιαστικά, από τη συνένωση δύο εξαπύρηνων – χρησιμοποιούν συνολικά 12ΜΒ μνήμη L3 cache. Λειτουργούν σε συχνότητα 2,2GHz, ενώ υποστηρίζουν τις τεχνολογίες CoolCore και PowerNow, για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της AMD, οι συνεργάτες της Hewlett Packard και SGI έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να χρησιμοποιήσουν τους νέους επεξεργαστές σε συστήματα τους. Ο νέος παίκτης στο χώρο είναι η Acer, η οποία σκοπεύει να ενσωματώσει τα Magny-Cour chips σε νέες σειρές για servers. H HP ανακοίνωσε ότι στα τέλη Απριλίου θα κυκλοφορήσει στην αγορά τρείς νέους servers με τους νέους επεξεργαστές. Από την άλλη η SGI σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους νέους Opteron στην σειρά υπολογιστών της κέντρων Ice Cube.
ΠΗΓΗ:AMD

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010


Η eVGA με 6άρες κάρτες Nvidia Geforce GTX 400

Η eVGA είναι από τις πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσαν κάρτες γραφικών που βασίζονται στην νέα γενιά Geforce 400 της Nvidia. Μάλιστα οι εταιρεία πέρα από κάρτες γραφικών που βασίζονται στον "εργοστασιακό σχεδιασμό" της Nvidia, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ψύξης, ανακοίνωσε και μοντέλα που ανήκουν στην σειρά Hydro Copper και που ενσωματώνουν full-cover waterblock για την σύνδεση με συσκευές υδρόψυξης.
Τo full-cover waterblock σε όλες τις περιπτώσεις καλύπτει τόσο την περιοχή του επεξεργαστή γραφικών όσο και των μνημών, είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από χαλκό και κατασκευάζεται από την γνωστή εταιρεία Swiftech. H eVGA παρουσίασε συνολικά έξι κάρτες γραφικών.
Οι δύο πρώτες διαθέτουν τους βασικούς χρονισμούς και βασίζονται στο "reference design" της Nvidia. Έτσι, παρουσίασε τις eVGA Geforce GTX 480 (015-P3-1480-TR) και eVGA Geforce GTX 470 (012-P3-1470-TR) με χρονισμούς για τον πυρήνα, τους shaders και τη μνήμη αντίστοιχα στα 700MHz, 1401MHz και 924MHz και στα 607MHz, 1215MHz και 837MHz.
Επιπλέον ανακοίνωσε δύο αντίστοιχες κάρτες γραφικών υπερχρονισμένες που ανήκουν στην σειρά SuperClocked ή αλλιώς SC και έχουν τις ονομασίες eVGA GeForce GTX 480 SC (015-P3-1482-AR) και eVGA GeForce GTX 470 SC (012-P3-1472-AR) με αντίστοιχους χρονισμούς στα 725MHz, 1450MHz και 950MHz και 625MHz, 1250MHz και 850MHz.

Samsung: DDR3 RDIMM στα 32GB

Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα διανέμει στην αγορά module μνήμης DDR3 χωρητικότητας 32GB. H μαζική παραγωγή αυτών των modules αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, ενώ αυτές οι μνήμες θα κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 40nm. Η διάχυση θερμότητας θα είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και αποτελούν το απαύγασμα της τεχνολογίας για τα καλά εν μέσω οικονομικής κρίσης.
To RDIMM module των 32GB προορίζεται για χρήση σε servers, ενώ θα λειτουργεί στα 1.066MHz και σε τάση 1,35Volt. To πότε θα είναι διαθέσιμο αυτό το module μνήμης αλλά και σε ποια τιμή παραμένει ακόμα άγνωστο. Παντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι συμβατές με όλες τις μητρικές που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο όπως εκτοξεύονται οι επιδόσεις στα παιχνίδια αλλά και τα τρελλά fps που χρειαζόμαστε για να ξεζουμίσουμε την ωμή δύναμη των παιχνιδιών.

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010


Fujitsu Lifebook: με τεχνολογία αιχμής

Επτά νέα μοντέλα notebooks από τη σειρά Lifebook, κάτω από την αμιγή πλέον ονομασία Fujitsu, κυκλοφορούν από την Ιαπωνία έως την Ευρώπη και την Αμερική, με ταχύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.
Συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 70 χρόνια εμπειρίας και πάνω από τρεις δεκαετίες στην αγορά πληροφορικής, η Fujitsu εφάρμοσε στην κατασκευή των νέων της φορητών υπολογιστών LIFEBOOK, το τρίπτυχο: Ποιότητα, Απόδοση και Αξιοπιστία. Στο τρίπτυχο αυτό, η Fujitsu προσθέτει την απαράμιλλη αισθητική και τη συνεχή εξυπηρέτηση του χρήστη, που ακολουθεί την αγορά των προϊόντων της.
Η άριστη κατασκευή σε συνδυασμό με την πλέον καινοτόμο τεχνολογία της Intel, προσφέρουν ευφυείς επιδόσεις με ταυτόχρονη ευκολία στη διαχείριση και ρύθμιση. Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι φορητοί υπολογιστές Lifebook συναντούν της ανάγκες κάθε χρήστη, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών, από την βασική καθημερινή χρήση και εφαρμογές γραφείου (all-round) μέχρι την πλέον απαιτητική εταιρική χρήση της κατηγορίας advanced και superior. Στην τελευταία αυτή κατηγορία ανήκουν τα φορητά Lifebook E780, Lifebook S760, Lifebook S710, Lifebook P770, ενώ οι φορητοί Lifebook NH570 και Lifebook AH550 της κατηγορίας all-round αποτελούν τους πιο αξιόπιστους φορητούς υπολογιστές.
H τεχνολογία Intel Hyper-Threading επιτρέπει σε κάθε πυρήνα ετεπεξεργαστή να εργάζεται σε δύο εργασίες κατά τον ίδιο χρόνο, ενώ εκείνη της Intel Turbo Boost αυτόματα επιταχύνει τον επεξεργαστή, όταν ο φόρτος εργασίας του χρήστη απαιτεί επιπλέον απόδοση.

Αsus Rampage III Extreme: σπάζοντας τα όρια

H ASUS παρουσίασε το τελευταίο μέλος της σειράς motherboard υψηλών επιδόσεων Republic of Gamers: ονομάζεται Rampage III Extreme και υπόσχεται να συντρίψει τα παγκόσμια ρεκόρ επιδόσεων. Εξοπλισμένο με το chipset X58/ICH10R της Intel, υποστηρίζοντας, στην έκδοση LGA1366, μέχρι και εξαπύρηνους επεξεργαστές Intel, και με μια πληθώρα τεχνικών χαρακτηριστικών που ικανοποιούν τις ανάγκες των πλέον απαιτητικών χρηστών, το συγκεκριμένο mobo φιλοδοξεί να κερδίσει τους φανατικούς της ταχύτητας.
Η χαρά του overlocker
Εδώ και χρόνια, οι σοβαροί overclockers ζητούσαν επίμονα ένα τέτοια θηριώδες motherboad. Η ASUS τους ... άκουσε κι έριξε στην αγορά τo Rampage III Extreme (R3E), το οποίο βρίθει από τεχνικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν τις ανάγκες των σκληροπυρηνικών οπαδών του tuning, προορισμένο να δημιουργήσει νέα ρεκόρ επιδόσεων. Κι όλα αυτά, κάτω από την κομψή ενδυμασία της σειράς Republic of Gamers, και με την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων ASUS.
Χάρη στο RC Bluetooth και την ενσωματωμένη λειτουργία ROG Connect μπορεί κανείς, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να “πειράζει” το mobo του από απόσταση, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις δυνατότητες που του παρέχει το hardware. Κι αυτό είναι μόνον ένα μέρος της εικόνας, δεδομένου ότι τo συγκεκριμένo motherboard συνοδεύει μια πληθώρα από άλλα καλούδια, όπως το εξωτικό Extreme OC Kit overclocking tool, το οποίο φέρνει την έννοια του overlocking σε μια τελείως διαφορετική διάσταση.
Επιπλέον, η λειτουργία USB BIOS Flashback επιτρέπει την άμεση διαγραφή του BIOS και την αντικατάσταση του με διαφορετικό κώδικα (flashing), ό,τι το καλύτερο δηλαδή αν θέλουμε να πετύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας περισσότερες από μία κάρτες γραφικών, φτάνοντας μέχρι και τις τέσσερις GPU.
To R3E διαθέτει την τελευταία έκδοση του Extreme Engine Digi+, της τεχνολογίας που επιτρέπει τη διαμόρφωση της τάσης λειτουργίας, ώστε να εξασφαλίζεται σταθερότερη και πιο καθαρή παροχή ισχύος. Όλα αυτά δεν είναι παρά μια σαφής ένδειξη της δέσμευσης που αισθάνεται η ASUS αναφορικά με την καινοτομία και την διάθεση της να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των χρηστών πριν τις συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι. Το αποτέλεσμα είναι ένα που όχι μόνο υπόσχεται εκπληκτικές επιδόσεις, αλλά και πολλές ώρες συναρπαστικού tweaking.
Έχει ρεύμα
Κάθε overclocker που σέβεται τον εαυτό του γνωρίζει ότι οι εντυπωσιακές επιδόσεις δεν μπορούν να επιτευχθούν, παρά μόνον εάν υπάρχει αποτελεσματική διαχείριση της ισχύος. Αυτό ακριβώς κάνει το Extreme Engine Digi+, το οποίο συνοδεύει το Rampage III Extreme. Συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αναλογικών και ψηφιακών VRM, ώστε να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης και να αυξηθεί η συνολική αξιοπιστία του mobo.
Παρομοίως, χάρη στην τεχνολογία PWM τα όρια ανοχής τoυ motherboard ανεβαίνουν, ανοίγοντας το δρόμο να δοκιμάσουμε χωρίς ρίσκο κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις υπερχρονισμού. Χάρη στη χρησιμοποίηση FET+ στη θέση των παραδοσιακών MOSFET, η απαγωγή θερμότητας παρουσιάζεται βελτιωμένη κατά 30 %, ενώ και η θερμική αγωγιμότητα έχει αυξηθεί κατά 40%.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010


Ασύρματο και 4G το μέλλον των φορητών

Η Qualcomm ανακοίνωσε στο Las Vegas, ότι πλέον στα modems των Gobi laptops θα υποστηρίζει την τεχνολογία 4G. Πρακτικά στις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες θα προστεθούν νέες τεχνολογίες όπως η LTE και η Long Term Evaluation 4G που θα επεκτείνουν τις δυνατότητες των τωρινών 3G modems.
Το σημαντικό στα modem της τεχνολογία Gobi, είναι ότι υποστηρίζουν ταυτόχρονα διαφορετικές υπηρεσίες 3G χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε modem. Για παράδειγμα στα HP EliteBook laptops, υποστηρίζεται τόσο η Verizon EV-DO υπηρεσία, όσο και η AT&T HSPA 3G.
Αφού βρήκαμε το HTC EVO 4G για τα δίκτυα 4G, τώρα πρέπει να βρούμε και ασύρματη κάρτα δικτύου που να συγχρονίζει στα 1.2Gbps. Ναι καλά διαβάσατε 1.2Gbps ασύρματα. Η Huawei εταιρεία που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες παρουσίασε ένα δίκτυο νέας γενιάς με την ονομασία Long Term Evolution που αγγίζει αυτές τις ταχύτητες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα κατεβάζουμε μια ΗD ταινία σε μόλις 30''. Πριν αρχίσετε να ψάχνετε δεξιά αριστερά, να σας ενημερώσουμε ότι θα αργήσουμε να δούμε τέτοιες ταχύτητες αφού η τεχνολογία LTE Advanced δεν έχει οριστεί ως standard ακόμα και ίσως γίνει το 2011 .

Yδρόψυξη για notebook

ΠΕΡΙ αερόψυξης και υδρόψυξης έχουμε ακούσει αρκετά για επιτραπέζιους υπολογιστές με ειδικές προσθήκες αλλά τώρα φαίνεται ότι επεκτάθηκε ακόμα και στους φορητούς μας συντρόφους. Aκούσαμε καλά; Σύστημα υδρόψυξης για notebook; Ακριβώς. Η Sondata έχει κατασκευάσει ένα σχετικό προϊόν. Τροφοδοτείται με ενέργεια μέσω του USB, ενώ το νερό καταλήγει σε ένα ψυγείο χαλκού με ανεμιστήρα. Το μόνο που απαιτεί αυτό το σύστημα υδρόψυξης, είναι ο επεξεργαστής να βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνιά του φορητού υπολογιστή όπως συμβαίνει στους περισσότερους κατακσευαστές με αποτέλεσμα ιδίως το καλοκαίρι που έρχεται να βρίσκεται σε κανονικές δροσερές συνθήκες και για λειτουργία όλο το 24ωρο παρακαλώ. Θέλετε κάτι περισσότερο;
ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΗΤΟΥΣ...
Ένα από τα πρώτα δείγματα της νέας σειράς S των Vaio της Sony είχαμε στα χέρια μας για ένα review, με τους αναβαθμισμένους επεξεργαστές, αλλά και τα νέα υλικά που χρησιμοποιεί η Sony στο συγκεκριμένο μοντέλο. Το Vaio S της δοκιμής μας ήρθε σε χρώμα μαύρο, ενώ η σειρά όλη έχει επικάλυψη από το ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό μαγνήσιο, το οποίο του επιτρέπει να διατηρεί το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα.
ΠΗΓΗ:Sondata

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010


MSI GeForce GTX 480 και turbo Asus

Όλο και πυκναίνουν οι αναφορές στο Internet για τις νέες κάρτες γραφικών της Nvidia που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Fermi. Αυτή τη φορά εμφανίστηκαν εικόνες της MSI N480GTX. Οι συχνότητες λειτουργίας της ανέρχονται στα 700MHz (GPU), 1.401MHz (Shaders) και 1.848MHz (για τη μεγέθους 1.536MB μνήμη GDDR5). Η, δε, θερμική της κατανάλωση (TDP) αναμένεται να αγγίζει τα 250Watt.
H MSI χρησιμοποιείται το σχέδιο αναφοράς της Nvidia, ωστόσο, στη συσκευασία της κάρτας αναφέρεται μια πιθανή αύξηση των επιδόσεων έως και κατά 15% σε σχέση με την κάρτα αναφοράς της Nvidia, μέσω της δυνατότητας αύξησης της τάσης λειτουργίας της.
Η ASUS προσφέρει για τις κάρτες γραφικών ένα πρόγραμμα που έχει αναπτύξει η ίδια, μέσω του οποίου μπορείτε να "πειράξετε" τις τάσεις λειτουργίας για καλύτερες επιδόσεις. Οι νέες GeForce GTX 470 και 480 κάρτες γραφικών της εταιρείας θα υποστηρίζουν αυτό το "Voltage Tweak".
"Tουρμποκίνητη" GTX 480 από την ΑSUS;
Αν και τα στοιχεία που αναφέρονται στις συσκευασίες αυτών των καρτών φαίνεται να είναι πολύ ωραία για να είναι αληθινά: υποτίθεται, λοιπόν, ότι μέσω του Voltage Tweak μπορούν να αυξηθούν οι επιδόσεις τους έως και κατά 50% σε σχέση με τις κάρτες αναφοράς της Nvidia. Κάτι που φαντάζει εξαιρετικά αισιόδοξο. Έτσι δεν μένει παρά να περιμένουμε να δούμε για το αν η πράξη επαληθεύσει τους ισχυρισμούς της ASUS ή όχι.
ΠΗΓΗ: Fudzilla

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010


Hot επιδόσεις με τους Catalyst 10.3

ΜΟΛΙΣ 5 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία των Catalyst 10.2, η AMD κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση του πακέτου των drivers της για τις κάρτες γραφικών της ATI, τα motherboards και τα notebooks που είναι εξοπλισμένα με τα chips της. Η έκδοση 10.3 των Catalyst drivers φέρνει μαζί της μια πληθώρα νέων λειτουργιών, όπως είναι η συμβατότητα με περισσότερα notebooks, oι βελτιώσεις του ATI Eyefinity και η υποστήριξη του 3D. Εκτός αυτού βελτιώνει τις επιδόσεις σε πολλά παιχνίδια.
Οι Catalyst 10.3 φέρνουν μια σειρά βελτιώσεων για το ATI Eyefinity. Με το "Display Bezel Compensation" μπορεί κανείς να ρυθμίσει απλά τη φωτεινότητα στο περιθώριο της οθόνης, χωρίς να εμφανίζονται παραμορφώσεις, κάνοντας τις απεικονίσεις να δείχνουν πιο «φυσικές». Επιπλέον μπορείτε να ρυθμίσετε τα χρώματα, το κοντράστ και τη φωτεινότητα ξεχωριστά για κάθε οθόνη που είναι συνδεδεμένη στο σύστημα σας.
Καλά νέα για τους κατόχους notebooks εξοπλισμένων με τα chips γραφικών ATI Mobility Radeon: από την έκδοση 10.3 των Catalyst και μετά θα υπάρχουν μηνιαία updates των drivers γι’ αυτά τα chips. Έως τώρα όποιος αναζητούσε updates έπρεπε να τα ζητήσει είτε από τους κατασκευαστές των notebooks είτε από «τροποποιημένες» εκδόσεις των drivers.
Yποστηρίζονται τα ATI Mobility Radeon HD 2000, 3000, 4000, 5000 και τα μελλοντικά chips όπως τα Windows 7 και τα Vista. Και τα updates των drivers θα είναι διαθέσιμα για τα περισσότερα notebooks που ενσωματώνουν τα chips της ATI, με εξαίρεση τα μοντέλα των Sony, Toshiba και Panasonic. Και αυτό επειδή αυτοί οι τρεις κατασκευαστές αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα updates των drivers.
Οι ATI Catalyst 10.3 προσφέρουν μια σειρά από βελτιώσεις στις επιδόσεις πολλών παιχνιδιών και εφαρμογών όπως τα εξής: 3DMark Vantage, Aliens vs. Predator, Battleforge, Call of Duty: World at War, Company of Heroes, Crysis and Crysis Warhead, Devil May Cry 4, DiRT 2, Enemy Territory: Quake Wars, Far Cry 2, Left 4 Dead και Left 4 Dead 2, S.T.A.L.K.E.R. – Call of Pripyat Benchmark, S.T.A.L.K.E.R. – Clear Sky, Resident Evil 5, Tom Clancy’s H.A.W.X., Unigine Tropics, World in Conflict & Wolfenstein.
Τα bugs που αντιμετωπίζονται με τη νέα έκδοση των drivers αφορούν τα Windows 7 και, μεταξύ άλλων, τα παιχνίδια Shattered Horizon, Aliens vs. Predators, Empire: Total War και Napoleon: Total War. Η έκδοση των Catalyst 10.3 για το Linux υποστηρίζει επίσης το RHEL 5.5.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010


4core Phenom II X4 960T και 940T από την AMD

Παράλληλα με τα εξαπύρηνα μοντέλα Phenom II X6 με την κωδική ονομασία "Thuban", που όπως είναι γνωστό η AMD θα ανακοινώσει στο τέλος Απριλίου, η εταιρεία θα διοχετεύσει στην αγορά και νέους τετραπύρηνους Phenom II X4, οι οποίοι θα διακρίνονται από το γράμμα "T" στην ονομασία τους.
Τα πρώτα δύο μοντέλα στην νέα σειρά θα είναι τα Phenom II X4 960T και Phenom II X4 940T. Ο Phenom II X4 960T έχει συχνότητα λειτουργίας 3,3GHz ενώ ο Phenom II X4 940T έχει συχνότητα λειτουργίας 3,0GHz. Αυτό που διαφοροποιεί τους συγκεκριμένους επεξεργαστές από τα τωρινά μοντέλα με τον πυρήνα "Deneb" είναι ότι βασίζονται στους εξαπύρηνους... "Thuban" αλλά έχουν δύο πυρήνες απενεργοποιημένους (με ότι συνεπάγεται αυτό).
Έτσι, είναι πιθανό μέσω του κλασικού "trick" στο BIOS να μπορούν οι χρήστες να ενεργοποιήσουν τους δύο επιπλέον πυρήνες (αν και όχι απαραίτητα σε όλες τις περιπτώσεις) και τελικώς να απολαμβάνουν έξι πυρήνες στην τιμή των τεσσάρων. Αυτή μάλιστα η εξέλιξη, προέρχεται επίσημα από την AMD. Οι νέοι Phenom II X4 960T και 940T που ουσιαστικά βασίζονται στους "Thuban" έχουν την κωδική ονομασία "Zosma" και ανάμεσα στους νεωτερισμούς που φέρνουν, θα γνωρίσουμε ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία "Turbo Core", που έχει παρόμοια λογική με το χαρακτηριστικό "Turbo Boost" της Intel. Χάρη στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, και ανάλογα τις ανάγκες σε επεξεργαστική ισχύ, επιτρέπεται η αύξηση της συχνότητας ορισμένων πυρήνων με παράλληλη μείωση της συχνότητας κάποιων άλλων για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση αλλά και να βελτιστοποιηθεί η κατανάλωση.

Blu-rays & DVDs ripping με ένα κλικ

Γρήγορο και εξαιρετικά απλό: το MakeMKV- http://www.makemkv.com/ μετατρέπει τις ταινίες σας δωρεάν στο δημοφιλές Μatroska (MKV) format. Βρισκόμενο σε beta φάση ανάπτυξης, το πρόγραμμα αποθηκεύει τις ταινίες DVDs στο PC με ένα κλικ. Αλλά και τα Blu-rays μπορεί να "ριπάρει", τουλάχιστον για μια δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών.
To συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των ταινιών τους, ώστε να νιώθουν ήσυχοι ότι μια γρατσουνιά ή μια κακομεταχείριση δεν θα τους στερήσει την απόλαυση να δουν ξανά τις ταινίες που αγόρασαν. Και για να δείτε τα αρχεία MKV που δημιουργεί το πρόγραμμα χρειάζεται τον VLC Media Player http://www.videolan.org/, τον MPlayer http://www.mplayerhq.hu/design7/news.html ή το Combined Community Codec Pack http://www.cccp-project.net/. Δεν νομίζω ότι χρειάζεστε τίποτα περισσότερο οπότε απολάυστε το...

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010


Το Virtual Box του 210υ αιώνα!

Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι έχετε εγκατεστημένο το λειτουργικό Windows xp και θα θέλατε να δοκιμάσετε μια έκδοση Linux η κάποια άλλη έκδοση των Windows άλλα δεν διαθέτετε δεύτερο υπολογιστή για να κάνετε τη δοκιμή.
Με το VirtualBox θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα εικονικό περιβάλλον για το νέο λειτουργικό μέσα στα Windows xp χωρίς να επηρεαστεί η εγκατάσταση των Windows xp. Θα έχετε την εντύπωση ότι απλά τρέχετε κάποια εφαρμογή των Windows και θα μπορείτε να ξεκινάτε η σταματάτε το νέο λειτουργικό σύστημα όποτε εσείς θέλετε.
Μπορείτε να εγκαταστήσετε όσα λειτουργικά συστήματα θέλετε με μόνο περιορισμό τη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου, της μνήμης και βέβαια τις επιδόσεις του επεξεργαστή όπως είναι φυσικό διότι αν "τρέχετε" ταυτόχρονα όλα τα λειτουργικά, μοιράζονται τους πόρους του συστήματος.
Το VirtualBox διατίθεται σε εκδόσεις για Windows, Linux, Macintosh and OpenSolaris και υποστηρίζει την εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων όπως NT 4.0, 2000, XP, Server 2003, Vista, Windows 7, DOS/Windows 3.x, Linux (2.4 and 2.6), Solaris ,OpenSolaris and OpenBSD. Για κατέβασμα του προγράμματος επισκεφθείτε την σελίδα
http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Δρόμοι χωρίς traffic με την τεχνολογία TMC

Η DIS (DIGITAL INFO SOLUTIONS) παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την μοναδική τεχνολογία TMC (Traffic Message Channel). Η τεχνολογία TMC ήρθε για να γίνει ο… σύμμαχος κάθε οδηγού αυτοκινήτου, αφού βοηθά στην αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, προσφέροντας ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες και παράλληλα μεταδίδοντας τυχόν οδικά συμβάντα (ατύχημα, κυκλοφοριακή συμφόρηση κ.α.).
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετάδοσης κυκλοφοριακών δεδομένων σε οδηγούς με ψηφιακά κωδικοποιημένο σήμα μετάδοσης μέσω των ραδιοφωνικών σημάτων FM – RDS. Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί αυτοκινήτου μπορούν να επιλέξουν τον καλύτερο και ταχύτερο δρόμο για να φτάσουν στον προορισμό τους. Ανάμεσα στο πλήθος πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας TMC, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανανέωση της κυκλοφοριακής κατάστασης ανά δευτερόλεπτο, στο δέκτη του οδηγού.
Η DIS συνεργάζεται μέσω της εταιρείας Info Trip με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, για την πληροφόρηση της κυκλοφοριακής κατάστασης του νομού Αττικής, καλύπτοντας 228 οδικά τμήματα, ενώ μελλοντικά οι υπηρεσίες της θα επεκταθούν στο Εθνικό Δίκτυο, τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, και τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς. Η τεχνολογία TMC είναι αποκλειστικά διαθέσιμη από την DIS μέσω του λογισμικού πλοήγησης iGO 8 και των συσκευών Vector.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010


Νέο MSI P600 με Core i5

Επεκτείνοντας την γκάμα των διαθέσιμων φορητών της η MSI, παρουσίασε το νέο MSI P600 για τους business users με επεξεργαστή Intel Core i5. Σύντομα θα δούμε πολλά νέα φορητά που θα ενσωματώνουν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.
Το MSI P600 διαθέτει οθόνη 15,6 ιντσών, την νέα ECO Engine της MSI με χρήση της οποία καταφέρνει να έχει αυτονομία μέχρι και 8 ώρες. Επιπλέον θα βρείτε fingerprint reader, multi touch trackpad, 4GB DDR3 μνήμης RAM, σκληρό δίσκο 250 έως και 500GB, εξόδους HDMI και VGA, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth και web camera. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή και την διαθεσιμότητα του νέου μοντέλου. Επίσης ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι τα 4 γίγκα μνήμης είναι πλέον στο στάνταρ εξοπλισμό των φορητών μας.

Επεξεργαστής Intel Core i5 στα 3,6GHz

Σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν την Intel να πηγαίνει τον ταχύτερο αυτή τη στιγμή διπύρηνο επεξεργαστή της, τον Core i5 670, ένα βήμα πάρα πέρα με τη διάθεση του Core i5 680, που θα έχει πολλαπλασιαστή 27x και θα χρονίζεται στα 3,6GHz. Υπολογίζεται ότι ο νέος επεξεργαστής θα τιμάται γύρω στα 280 δολάρια και θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2010.
Ο Core i5 680 δε θα έχει εύκολο παιχνίδι στην αγορά καθώς ο τετραπύρηνος Core i7 860 βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο κόστους ενώ την ίδια περίοδο είναι πολύ πιθανό να δούμε στα ράφια των καταστημάτων και τους εξαπύρηνους επεξεργαστές της AMD, Phenom II X6.
Το βέβαιο ωστόσο παραμένει το γεγονός, ότι ο i5 860 θα είναι ο πιο γρήγορος επεξεργαστής που έχει διαθέσει η Intel εδώ και χρόνια. Ωστόσο, για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο ταχύτερος επεξεργαστής που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία, ήταν ο Pentium XE 965 στα 3,73GHz, γνωστός και με το παρατσούκλι... θερμικός αντιδραστήρας
Πηγη: VR-Zone

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010


Νεώτερα για το SP1 των Windows 7

Τα Windows 7 θα κλείνουν ένα χρόνο ζωής στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο και παρά το ότι είναι γενικά αρκετά σταθερά και χωρίς ασυμβατότητες σε πολλές περιπτώσεις, η Microsoft ετοιμάζεται για το πρώτο Service Pack τους. Μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες πού γνωρίζουμε ότι θα έχει είναι και η υποστήριξη του USB 3.0 πρωτοκόλλου, αφού μέχρι στιγμής χρειάζονται σχετικί drivers για να λειτουργήσει σωστά μία USB 3.0 συσκευή στα 7.
Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μαζί με το Windows 7 SP1 θα κυκλοφορήσει και το Windows Server 2008 R2 SP1, το οποίο θα φέρει μεταξύ άλλων και δύο πολύ σημαντικές τεχνολογίες virtualization, τις Dynamic Memory και Remote FX, οι οποίες βελτιώνουν την κατανομή πόρων μεταξύ των virtual μηχανημάτων πού τρέχουν στον host.
Με βάση την χρονική στιγμή της ανακοίνωσης αυτής, το SP1 αναμένεται να βρεθεί σε beta έκδοση πολύ σύντομα, ενώ η τελική έκδοση θα γίνει διαθέσιμη πιθανότητα εντός του τελευταίου τριμήνου του 2010, ακριβώς όταν το λειτουργικό θα γιορτάζει τα πρώτα του «γενέθλια».

Η νέα GeForce GT 220 με 2GB μνήμη

Η Sparkle ανακοίνωσε την πρώτη κάρτα γραφικών GT 220 που είναι εξοπλισμένη με 2GB μνήμη. Η κάρτα γραφικών υποστηρίζει τα DirectX 10.1 και Shader Model 4.0 όπως και το Nvidia PhysX. Εκτός αυτού το σύστημα ψύξης φροντίζει για μειωμένη παραγωγή θορύβου και χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας. Οι συχνότητες λειτουργίας της ανέρχονται στα 625MHz για το GPU, 800MHz για τη μνήμη και 1.360MHz για τους 48 επεξεργαστές stream που ενσωματώνει. Διαθέτει επίσης υποδοχές DVI, HDMI και VGA.
Παρά τη μεγάλη ενσωματωμένη μνήμη αυτή η κάρτα γραφικών δεν συστήνεται για gamers, λόγω των μικρών της επιδόσεων 3D. Είναι κατάλληλη, ωστόσο, για εφαρμογές γραφείου και multimedia. Η Sparkle δεν ανακοίνωσε στοιχεία για την τιμή και την ημερομηνία διάθεσης της κάρτας της στην αγορά.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010


Intel: ο ταχύτερος dualcore επεξεργαστής

Η Intel σκοπεύει να κυκλοφορήσει σύντομα τον ταχύτερο, έως τώρα, διπύρηνο επεξεργαστή: τον Core i5 680 που θα "τρέχει" στα 3,6GHz. Ο επεξεργαστής βασίζεται στην αρχιτεκτονική Clarkdale, κατασκευάζεται με την τεχνολογία των 32nm και το θερμικό φορτίο που παράγει ανέρχεται στα 73Watt (TDP).
Κατά τα άλλα διαθέτει 256ΚΒ L2 cache και 4MB L3 cache ανά πυρήνα. O ενσωματωμένος πυρήνας γραφικών λειτουργεί στα 733MHz, ενώ ο επεξεργαστής υποστηρίζει τη Dual Channel DDR3 RAM, μέγιστης συχνότητας στα 1.333MHz. Η ημερομηνία κυκλοφορίας παραμένει ακόμα ανοικτή, ενώ η τιμή του αναμένεται να κυμαίνεται στα. 240 ευρώ.
Παράλληλα με το νέο διπύρηνο επεξεργαστή, η Intel έχει στα σκαριά και ένα νέο τετραπύρηνο: τον Core i7 870s. Η νέα έκδοση του 870 παράγει μικρότερο θερμικό φορτίο (82Watt) και λειτουργεί στα 2,67GHz. Η απλή έκδοση χωρίς το "s" λειτουργεί στα 2,93GHz και παράγει 95Watt (TDP). Άγνωστη παραμένει και η ημερομηνία κυκλοφορίας του Core i7 870s, ενώ η τιμή του αναμένεται να κυμαίνεται κοντά στα 400 ευρώ.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010


Νέοι Phenom II X6 1035T, 1055T και 1075T

Στο τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η AMD θα ανακοινώσει τους δικούς της εξαπύρηνους επεξεργαστές Phenom II X6 (έχουν την κωδική ονομασία Thuban), Οι πρώτοι επεξεργαστές του είδους που θα κυκλοφορήσουν θα έχουν τις ονομασίες Phenom II X6 1035T, 1055T και 1075T.
Ο AMD Phenom II X6 1035T θα έχει συχνότητα λειτουργίας 2,6GHz ενώ το μοντέλο Phenom II X6 1055T θα έχει συχνότητα λειτουργίας 2,8GHz και θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, των 95W και 125W. Ο ισχυρότερος εξαπύρηνος που θα κυκλοφορήσει αρχικά, ο Phenom II X6 1075T, θα χρονίζεται στα 3,0GHz. Όλοι οι παραπάνω εξαπύρηνοι επεξεργαστές θα ενσωματώνουν ελεγκτή μνήμης dual-channel DDR3-SDRAM, 9MB L3 cache και θα κατασκευάζονται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 45nm.
Οι νέοι επεξεργαστές τις AMD, δεν έχουν στόχο την αγορά του... Intel Core i7-980X Extreme Edition, αφού δεν αναμένεται να είναι ισχυρότεροι. Έχουν ωστόσο στόχο της αγορά των... τετραπύρηνων Core i7, και ειδικά εκείνα τα μοντέλα που κάνουν χρήση του socket LGA1156. Θα υπάρξει μεγάλη πίεση στον τιμοκατάλογο της Intel και αυτό είναι κάτι που συμφέρει τους χρήστες και καταναλωτές.

Google Ελλάς: η ψηφιακή τεχνολογία παντού!

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε την πρώτη εκτεταμένη οικονομική ύφεση της σύγχρονης εποχής, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην ένταξη των καταναλωτών στον ψηφιακό κόσμο, δήλωσε ο Στέφανος Λουκάκος, Γενικός Διευθυντής της Google Ελλάδος σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα την Εξέλιξη της Διαδικτυακής Διαφήμισης.
To 2010 είναι η χρονιά που η μέτρηση της αποτελεσματικότητας των ενεργειών marketing μετατρέπεται από επιλογή σε αναγκαιότητα και θα επιτρέψει στις Ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν σε τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης και να αυξήσουν τα έσοδά τους στη διάρκεια της παρούσας ύφεσης.
Στην Ελλάδα, οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στο internet για την ψυχαγωγία, τις ανάγκες τους αλλά και για υλοποίηση αγορών.
-3 εκατομμύρια Έλληνες είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο*
-22% των Ελληνικών νοικοκυριών έχουν ευρυζωνική σύνδεση*
-Ο μισός Ελληνικός πληθυσμός (51%) χρησιμοποιεί υπολογιστή τακτικά*
-Οι Έλληνες καταναλωτές μένουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο κατά μέσο όρο 7 ώρες την εβδομάδα*
-Οι online αγορές παρουσιάζουν αυξητική τάση της τάξης του 26,1% σε ετήσια βάση (2005-2009)**
Εξετάζοντας τις αναζητήσεις που πραγματοποιούν στο Internet οι Έλληνες χρήστες τους τελευταίους 6 μήνες μέσω του δωρεάν εργαλείου Google Insights for Search, διαπιστώνουμε ότι μεγάλη ανοδική τάση σημείωσαν οι λέξεις κλειδί που αφορούν: προσφορές και εκπτώσεις, τραπεζικές συναλλαγές και καταθέσεις καθώς και τιμές καυσίμων και βενζίνης. Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν επίσης αναζητήσεις αναφορικά με ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και προσφορές για καταναλωτικά αγαθά όπως τηλεοράσεις και είδη ρουχισμού. Επίσης, κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων ο όρος αναζήτησης «εκπτώσεις 2010» σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση.
Οι 5 σημαντικότερες συμβουλές της Google για επιχειρήσεις που θέλουν να επιτύχουν ανάπτυξη σε μία εποχή οικονομικής κρίσης είναι οι ακόλουθες:
1. Υλοποίηση επενδύσεων σε τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης ακόμα και κατά τη διάρκεια της ύφεσης- το ίδιο θα κάνει και ο ανταγωνισμός
2. Έμφαση στο marketing των προϊόντων και υπηρεσιών με τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους 3. Επένδυση σε κανάλια πωλήσεων χαμηλού κόστους
4. Στόχευση προϊόντων και υπηρεσιών στο σωστό κοινό την σωστή στιγμή
5. Διαρκής μέτρηση της αποτελεσματικότητας και δυνατότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010


Νόμιμα τα torrent σε Ισπανία με το νόμο!

Οι εξελίξεις όσον αφορά τις σελίδες διαμοιρασμού περιεχομένου και τα torrent sites τρέχουν. Μετά το κλείσιμο του gamato.info στην χώρα μας και την σύλληψη κάποιων από τους διαχειριστές του, άλλα και την διαπίστωση ότι παρά την αυστηρή νομοθεσία για την πειρατεία, στην Γαλλία είχαμε αύξηση του φαινομένου, έρχεται μια είδηση από την Ισπανία, που όμως είναι… αντίθετη από το “ρεύμα”! Πλέον ο διαμοιρασμός αρχείων είναι νόμιμος, αλλάζοντας τους συσχετισμούς για το τι είναι “νόμιμο” και τι “σωστό”.
Με μια απόφαση του που θα ξεκινήσει μια τεράστια συζήτηση στην Ισπανία άλλα και ολόκληρη την Ευρώπη, o Raul N. García Orejudo, Ισπανός δικαστής στην υπόθεση εκδίκασης του Jesus Guerra, ιδιοκτήτη σελίδας απ’ όπου μπορεί κανείς να κατεβάσει μουσική, έκρινε νόμιμες τις σελίδες που περιέχουν links προς περιεχόμενο, που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Επίσης θεωρεί νόμιμο και τον διαμοιρασμό τέτοιου περιεχομένου (μέσω torrent για παράδειγμα) αν γίνεται για μη κερδοσκοπικούς λόγους!
Ο παραπάνω λόγος ήταν αρκετός για τον δικαστή, ώστε να αρνηθεί το κλείσιμο της σελίδας του Guerra. Άλλωστε αν αγνοήσουμε αυστηρά το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, η σελίδα αυτή (όπως και άλλες παρόμοιες) δεν διαφέρουν σημαντικά… από το Google, μέσα από το οποίο επίσης μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε παράνομα (εντός ή εκτός εισαγωγικών) αρχεία.
Αυτό σημαίνει ότι τα torrent sites στην Ισπανία είναι πλέον νόμιμα, αφού όπως λέει ο ίδιος ο δικαστής: δεν υπάρχει νόμος, που να αποδεικνύει το αντίθετο. Με πολύ απλά λόγια οι σελίδες μπορούν να φιλοξενούν torrents, οι χρήστες να τα κατεβάζουν ή και να ανεβάζουν τέτοια αρχεία, αρκεί κανένας να μην έχει κέρδος από όλη αυτή την διαδικασία.
Πόσο θα κρατήσει αυτό; Κανείς δεν ξέρει, άλλα οι Ισπανοί χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα και να κατεβάζουν άφοβα ότι αρχεία θέλουν.

Απο το insomnia.gr

Η eVGA ανακοίνωσε το Classified SR-2

H eVGA επιτέλους ανακοίνωσε την διάθεση του καλύτερου και πλέον σύγχρονου motherboard της εταιρείας, το οποίο απευθύνεται στους... τρελαμένους με τα "γκάζια" και την υψηλή απόδοση αλλά και το overclocking. Πρόκειται για το dual-socket eVGA Classified SR-2 (Super Record 2) motherboard το οποίο βασίζεται στο γνωστό, ειδικά κατασκευασμένο για workstations και servers, chipset της Intel, 5520. Εξαιτίας του form factor του, HPTX (345,4 x 381 mm) το Classified SR-2 (270-WS-W555-A1) δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθεί σε πολλά από τα cases που κυκλοφορούν στην αγορά.
Στο νέο Classified SR-2, μπορούν να εγκατασταθούν δύο επεξεργαστές Intel Xeon σε συσκευασία LGA1366, ενσωματώνει 8+2 phase σύστημα τροφοδοσίας για κάθε ένα επεξεργαστή και κάθε ομάδα αρθρωμάτων μνήμης (2 x 6 DIMM sockets) ενώ στους ακροδέκτες (pins) στις υποδοχές των επεξεργαστών έχει προστεθεί επιπλέον ποσότητα χρυσού. Υποστηρίζει έως και 48GB μνήμης!
Ενσωματώνει δύο chip τύπου NF200 της Nvidia, τα οποία προσφέρουν τους απαραίτητους δρόμους PCI Express στις επτά συνολικά υποδοχές PCI Express2.0 x16 ώστε να υποστηρίζονται οι multi-graphics τεχνολογίες των Nvidia και ATI (2-way, 3-way και Quad, Nvidia SLI και ATI CrossfireX). Κατά τα άλλα προσφέρει dual Gabit LAN, δύο eSATA θύρες, έξι SATA 3.0Gbps connectors και ακόμα έξι SATA 6.0Gbps αλλά και... αρκετές USB2.0 θύρες (2 x USB 3.0/2.0, 10 x USB 2.. Επιπλέον υποστηρίζει 7.1 channel HD Audio.

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010


Διεπαφή με το Open source έχουν τα Windows

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις εξαιρετικές δυνατότητες διαλειτουργικότητας που εξασφαλίζει το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft, αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στο Open Source Business Conference, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο στις 17 και 18 Μαρτίου.
Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το δίκτυο Geeknet, η Microsoft έχει ενδυναμώσει τους δεσμούς της με την κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού, ενισχύοντας διαρκώς τα προϊόντας της με χαρακτηριστικά που αφορούν τη διαλειτουργικότητά με εφαρμογές ανοικτού λογισμικού. Συγκεκριμένα:
■Περίπου 82% του των εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού είναι συμβατό με τα Windows, αύξηση 10% σε σχέση με το 2005.
■Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 350.000 projects ανοιχτού λογισμικού, από τα συνολικά 433.000.
■Η πλειοψηφία των νέων εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού είναι ανεξάρτητες λειτουργικού συστήματος, ως επί το πλείστον εξαιτίας των διαδεδομένων, καθώς και της διαχείρισης του εκτελέσιμου κώδικα.
■Τα Windows είναι το μοναδικό λειτουργικό σύστημα στο οποίο μπορούν να τρέξουν και οι δέκα διαχρονικά πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανοικτού κώδικα στο SourceForge.
■Από τις 25 διαχρονικά πιο δημοφιλείς εφαρμογές στο SourceForge, οι 23 τρέχουν σε Windows, ενώ 14 από αυτές τρέχουν μόνο σε Windows.

480 πυρήνες CUDA στη Nvidia Geforce GTX 480

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται απο το διαδίκτυο γνωρίζονταςγια τις προδιαγραφές της νέας μονολιθικής Geforce GTX 480, ο επεξεργαστής γραφικών GF100 διέθετε 512 πυρήνες CUDA. Σωστά; Διοχετεύτηκαν ωστόσο στον τύπο κάποιες φήμες - λέγεται ότι πρόκειται για έγκυρες πληροφορίες και ότι δεν πρόκειται για απλή φημολογία - πως η νέα Geforce GTX 480, θα διαθέτει 480 πυρήνες CUDA!
Από την Nvidia, δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο η σχετική είδηση επιβεβαιώνεται από κατασκευαστές καρτών γραφικών. Αυτό σημαίνει ότι στον πυρήνα του GF100 θα είναι ενεργοποιημένοι οι 15 SM (Streaming Multiprocessors) από τους συνολικά 16 SM (στο GT200 υπήρχαν 10 SM).
Είναι πιθανό αυτό να αποτελεί μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής, ώστε να βελτιωθεί η "παραγωγή" και πιθανόν ένας τρόπος να περιοριστεί η κατανάλωση, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Η νέα Geforce GTX 480 θα διαθέτει memory interface με εύρος 384-bit και 1536MB μνήμης GDDR5. Όσο αφορά στην μικρότερη Geforce GTX 470, θα ενσωματώνει 448 πυρήνες CUDA, 320-bit memory interface και 1280MB μνήμης GDDR5.
Το κόστος της Nvidia Geforce GTX 480 αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα στα $449 και $499 ενώ το κόστος της Geforce GTX 470 αναμένεται να κυμαίνεται ανάμεσα στα $299 και $349.
Η AMD δεν αναμένεται βεβαίως να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Λέγεται πως ήδη οι κατασκευαστές καρτών γραφικών και συνεργάτες της εργάζονται πάνω στην βελτιωμένη έκδοση της "5970", την ATI Radeon HD 5990, ώστε να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση της όσο αφορά στις επιδόσεις στην αγορά.

Lenovo:Full HD οθόνες έως τις 23,6"

Η Lenovo "φρεσκάρισε" την γκάμα των οθονών της με τρία νέα μοντέλα με μέγεθος από 21,5 έως 23,6". Όλα τα μοντέλα λειτουργούν στην Full HD ανάλυση των 1.080p. Το μοντέλο Lenovo L2261 των 21,5" λειτουργεί σε ανάλυση 1.920x1.080pixels. Στις εισόδους της θα βρείτε VGA και μια DVI, ενώ απουσιάζει μια είσοδος HDMI.
Η οθόνη Lenovo L2361p έχει διαγώνιο 23" και διαθέτει και μια είσοδο HDMI. Επιπλέον είναι εξοπλισμένη με εσωτερικά ηχεία και μικρόφωνο, μια web cam των 0,3MPixels και 3 θύρες USB.Η ανάλυση της ανέρχεται στα 1.920x1.080pixels. To μεγαλύτερο μοντέλο, η Lenovo L2461x, έχει διαγώνιο 23,6" και προσφέρει ηχεία, μικρόφωνο και web cam (στα 2MPixels). Επιπλέον διαθέτει τέσσερις θύρες USB ενώ διαθέτει και μια touch λειτουργικότητα, επιτρέποντας σας να την χειριστείτε με τα δάκτυλα σας. Η ανάλυση της ανέρχεται στα 1.920x1.080pixels. Ακόμα παραμένει άγνωστο πότε και σε ποια τιμή θα διατεθούν οι νέες οθόνες της Lenovo στην αγορά.

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010


Sony Vaio S για τους τελειομανείς...

Ένα από τα πρώτα δείγματα της νέας σειράς S των Vaio της Sony είχαμε στα χέρια μας για ένα review, με τους αναβαθμισμένους επεξεργαστές, αλλά και τα νέα υλικά που χρησιμοποιεί η Sony στο συγκεκριμένο μοντέλο. Το Vaio S της δοκιμής μας ήρθε σε χρώμα μαύρο, ενώ η σειρά όλη έχει επικάλυψη από το ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό μαγνήσιο, το οποίο του επιτρέπει να διατηρεί το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα.
Πράγματα λοιπόν μπορείτε να το σηκώσετε ακόμα και με το ένα χέρι σας, από την άλλη δεν θα το προτείναμε γιατί και ογκώδες είναι για να το κρατάτε μόνο με το ένα χέρι, αλλά και η εξωτερική επικάλυψη είναι γυαλιστερή, οπότε μπορεί να σας γλιστρήσει. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 13,3 ίντσες και είναι αρκετά φωτεινή για να εργαστείτε και σε εξωτερικό περιβάλλον - όχι με τον ήλιο να χτυπάει επάνω - έχει αρκετά καλή ευκρίνεια και στην αναπαραγωγή video μας άρεσε πολύ το σκοτεινό μαύρο που μας έδωσε. Πατώντας το πλήκτρο Power on/off το οποίο βρίσκεται στην πλάγια δεξιά μεριά του φορητού, θα δείτε αρκετά γρήγορα την εκκίνηση των Windows 7 Professional που έρχονται μαζί του προ-εγκατεστημένα. Σημειώστε εδώ ότι μας εξέπληξε ευχάριστα κατά την πρώτη εγκατάσταση, αφού συνήθως τα Vaio λόγω της πληθώρας λογισμικού που τα συνοδεύει, καθυστερούν, κάτι που δεν είδαμε εδώ, ευτυχώς.
Η εξήγηση λοιπόν για τις καλές επιδόσεις που λάβαμε από τις μετρήσεις μας έρχεται από τον κεντρικό επεξεργαστή, ο οποίος είναι ο Intel Core i3-330M, είναι χρονισμένος στα 2,13GHz και συνοδεύεται από 4GB μνήμης RAM DDR3 στα 1066MHz, ενώ αν εν καιρό θεωρήσετε ότι χρειάζεστε περισσότερη μνήμη, το σύστημα μπορεί να δεχθεί συνολικά μέχρι και 8GB μνήμης. Ο σκληρός δίσκος έχει ικανοποιητική χωρητικότητα, στα 320GB και παρόλο ότι περιστρέφετε όπως και στα περισσότερα φορητά στις 5.400 στροφές, οι επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές. Το κύκλωμα γραφικών που συνοδεύει το σύστημα δεν είναι κάποιο με το οποίο ο gamer θα ενθουσιαστεί, αφού είναι το κλασσικό Intel GMA, αλλά αν δεν θέλετε τον φορητό για πολλά fps στο Crysis, τότε και δυνατότητα για αναπαραγωγή HD υλικού σας δίνει και συμπεριφέρεται πολύ καλά σε περιβάλλον Windows.
Το πληκτρολόγιο του είναι τύπου chiclet και μας άρεσε η αίσθηση που πήραμε από την πληκτρολόγηση, το μέγεθος των πλήκτρων και το ότι είναι σχετικά αθόρυβα, κάτι που αρκετοί θα εκτιμήσουν. Το touch pad έχει στο σωστό μέγεθος, τα δύο πλήκτρα αποκρίνονται αρκετά καλά, ενώ ανάμεσα στα δύο πλήκτρα θα βρείτε και το fingerprint reader για βιομετρική ασφάλεια. Αυτό που μας άρεσε αρκετά και θα ομολογήσουμε ότι δεν το προσέξαμε αμέσως, είναι οι δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης που σας παρέχει, αφού διαθέτει κλασσικά Wi-Fi και Bluetooth, αλλά θα βρείτε και ενσωματωμένο 3G modem, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τις δυνατότητες του.

Καλό καθάρισμα για την Registry των Windows

Το Μητρώο (Registry) του υπολογιστή είναι μια βάση δεδομένων στην οποία αποθηκεύονται οι περισσότερες ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος αλλά και τον προγραμμάτων που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή. Για να ανοίξει το μητρώο του υπολογιστή και να είναι δυνατή η επεξεργασία του θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε την λέξη regedit στην εκτέλεση (RUN) του μενού έναρξης (Windows XP).
Στα Windows XP τα περιεχόμενα του μητρώου βρίσκονται σε διάφορα αρχεία στους φακέλους c:/windows/system32/Config και στους φακέλους Documents and Settings του κάθε χρήστη.
Το Μητρώο Registry του υπολογιστή είναι μια βάση δεδομένων στην οποία αποθηκεύονται οι περισσότερες ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος αλλά και τον προγραμμάτων που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή. Για να ανοίξει το μητρώο του υπολογιστή και να είναι δυνατή η επεξεργασία του θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε την λέξη regedit στην εκτέλεση RUN του μενού έναρξης Windows XP.
Οι τιμές των περιεχομένων των κλειδιώνΣτα WindowsXP είναι οι εξής:
REG BINARY Δυαδικές τιμές που εμφανίζονται σε δεκαεξαδική μορφή
REG DWORD Αριθμός 4Bytes
REG SZ Ένα αλφαριθμητικό χαρακτήρων
REG MULTI SZ Πολλαπλά αλφαριθμητικά χαρακτήρων
REG EXPAND SZ Μεταβλητή αλφαριθμητική τιμή

Για να καθαρίσει κάποιος το μητρώο του υπολογιστή, για ευνόητους λόγους, θα πρέπει να διαθέτει και ένα πρόγραμμα καθαρισμού του μητρώου υπολογιστή. Μερικά από αυτά τα προγράμματα τα οποία είναι και δωρεάν είναι αυτά: Bleachbit για κατέβασμα εδώ http://sourceforge.net/projects/bleachbit/files/bleachbit/BleachBit-0.7.2-Win32-install-full.exe/download . Το Fcleaner για κατέβασμα εδώ http://www.fcleaner.com/download.htm. Και το ccleaner το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ http://www.filehippo.com/download_ccleaner/download/ed2b2b859416fd7fbddc2c0157c6c85e/. Υπάρχουν και άλλα βέβαια απλά αυτά τα 3 θεωρώ καλύτερα και προτείνουμε για ένα γερό καθάρισμα χωρίς προβλήματα...

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010


Νέα αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για διαρκή ανάπτυξη και διεύρυνση των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι έχει ήδη προετοιμαστεί τεχνολογικά και προτίθεται να προχωρήσει, για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια, σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL πανελλαδικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.
Παραμένοντας ο βασικός φορέας ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών στη χώρα, ο ΟΤΕ με συνέπεια αναβαθμίζει διαρκώς τις προσφερόμενες ευρυζωνικές ταχύτητες πρόσβασης από το 2006. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει καθοριστικά στην αμείωτη αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας πανελλαδικά.
Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις αφορούν στα εξής:
· όσοι έχουν 2Mbps θα απολαμβάνουν διπλάσια ταχύτητα upload
· όσοι έχουν 8Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps
· όσοι έχουν 24Mbps, θα επωφεληθούν από τη νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων.
Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής:
· 2 Mbps/ 512 Κbps
· έως 24 Mbps/1 Mbps
Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής. Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ, φέρνει την ευρυζωνικότητα ήδη σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στο δίκτυο ADSL του ΟΤΕ υπάρχουν πάνω από 1.5 εκατ. εγκατεστημένες πόρτες ADSL σε περισσότερα από 1.500 διαφορετικά σημεία πανελλαδικά.
Η αναβάθμιση ταχυτήτων είναι ακόμη μία προσφορά του ΟΤΕ προς όλους τους χρήστες ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Απομονώστε τα keyloggers για πάντα..

Αν βρισκόσαστε σε κάποιο δημόσιο υπολογιστή (net cafe,πανεπιστημίου,δουλειάς κτλ) και δεν είστε σίγουροι για το πόσο καθαρός μπορεί να είναι ο υπολογιστής τότε είναι προτιμότερο προτού βάλετε τον οποιονδήποτε κωδικό σας να πάρετε κάποιες προφυλάξεις.
Ο λόγος είναι ο εξής:επειδή πρόκειται για υπολογιστές που έχει πρόσβαση πολύς κόσμος, ο καθένας θα μπορούσε να έχει εγκαταστήσει κάποιο keylogger με σκοπό την ανακάλυψη password. Εμπιστεύεστε το pin της πιστωτικής σας κάρτας στον καθένα? Γιατί να κάνετε λοιπόν το ίδιο και με τους κωδικούς σας?
1 Μεθοδολογία και έρευνα
Κάθε φορά που θα βρίσκεστε σε κάποια ιστοσελίδα και θα πρέπει να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό μην τον πληκτρολογείτε απευθείας .Για παράδειγμα εάν ο κωδικός σας έχει την ονομασία Windows πληκτρολογήστε πρώτα το NDOW, μετά μετακινήστε τον κέρσορα στην αρχή του πεδίου του password χρησιμοποιώντας το ποντίκι μόνο (και όχι τα βελάκια) και πληκτρολογήστε το WI και τέλος μετακινήστε πάλι χρησιμοποιώντας μόνο το ποντίκι τον κέρσορα στο τέλος και πληκτρολογήστε το S.Με αυτόν τον τρόπο το keylogger θα καταγράψει το password σαν ndowwis και όχι σαν Windows.
2 Σκέψη και προσοχή
Η χρησιμοποίηση των virtual keyboard όπως το safekeys ή ακόμα και το πληκτρολόγιο οθόνης των Windows (Έναρξη—>Προγράμματα—>Βοηθήματα—>Διευκόλυνση πρόσβασης—>Πληκτρολόγιο οθόνης) μπορούν να ξεγελάσουν έναν keylogger.
3ος Τρόπος
Οι portable browser όπως firefox,chrome και opera είναι ακόμα μία λύση για την αντιμετώπιση των keylogger. Μπορούμε για παράδειγμα να τους τρέξουμε από το usb μας πρώτα καθώς βρισκόμαστε σε κάποιο ασφαλές μηχάνημα που ξέρουμε ότι σίγουρα δεν τρέχει κάποιον ιό, να μπούμε στις ιστοσελίδες που θέλουμε και να βάλουμε τους κωδικούς μας έχοντας πάντα τσεκαρισμένη την επιλογή “remember me“. Με αυτόν τον τρόπο όταν θα βρεθούμε σε κάποιον υπολογιστή που δεν γνωρίζουμε τι τρέχει από πίσω, δεν θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε κανέναν κωδικό αφού όλα τα password μας θα είναι αποθηκευμένα ήδη στο usb μας και ο browser θα τα τραβήξει από εκεί.
Φυσικά κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν εγγυάται 100% προστασία καθώς πολλά εξαρτώνται και από τον τύπο του keylogger αλλά σίγουρα είναι κάποια μέτρα προστασίας των κωδικών μας που ισχύουν κατά γενικό κανόνα.

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010


Καταιγισμός με 50 tablet το 2010!

ΑΝ πιστέψουμε όσα αναφέρει ο κατασκευαστής επεξεργαστών ARM, η άφιξη στην αγορά του iPad θα προκαλέσει την παρουσίαση από μεριάς κατασκευαστών την παρουσίαση 50 tablet συσκευών ανά τον κόσμο. Μάλιστα η ARM πιστεύει ότι οι 50 αυτές συσκευές θα έχουν στην "καρδιά" τους κάποιον επεξεργαστή ARM και αν κοιτάξουμε τις ενδείξεις από τις αρχές του έτους στην έκθεση CES αλλά και πριν λίγες ημέρες στην έκθεση CEBIT φαίνεται πως θα είναι προφητική η πρόβλεψη, αφού παρουσιάστηκαν πάρα πολλές συσκευές τύπου tablet.
Αυτή η τάση φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στην Computex που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Taipei, ενώ η ARM φαίνεται πως θα νοικιάσει μεγαλύτερο περίπτερο από πέρυσι, με στόχο να παρουσιάσει όσο περισσότερες mobile συσκευές μπορεί, μεταξύ αυτών tablets, ebook readers, smartbooks και γενικά συσκευές που έρχονται με τους επεξεργαστές της. Αναμένεται λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική χρονιά για την κατηγορία και εμείς περιμένουμε να δούμε τις καλύτερες υλοποιήσεις, αλλά και την εντυπωσιακότερη έμπνευση.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010


Λουκέτο σε Ελληνικά torrent site

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες με την ιστοσελίδα (torrent site) gamato.info, που προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να «κατεβάζουν» δωρεάν ταινίες, μουσική και αρχεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των διαχειριστών του ιστότοπου σε Αθήνα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη, γεγονός που μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, φίλοι και χρήστες του gamato.info, μέσω blog και forum, κάνουν λόγο για τρεις συλλήψεις στην Αθήνα, τρεις στη Θεσσαλονίκη και μία στη Ρόδο, μετά από μήνυση που κατέθεσε εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων δημιουργών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας και τον διαμοιρασμό υλικού χωρίς την άδεια των δημιουργών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από έρευνες σε σπίτια και γραφεία, όπου κατασχέθηκαν υπολογιστές, και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Το gamato.info, το μεγαλύτερο torrent site στην Ελλάδα, τις τελευταίες ώρες δεν λειτουργεί, γεγονός που ενισχύει τη φημολογία για το μπαράζ συλλήψεων των διαχειριστών του.

Innovabite: 0 Watt σε standby

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι ακόμα και αν το PC είναι κλειστό, το τροφοδοτικό του συνεχίζει να καταναλώνει ρεύμα. Κάτι που οφείλεται στο ότι παραμένει ενεργοποιημένο καθώς δεν υπάρχει άμεση σύνδεση αυτού με το διακόπτη ρεύματος. Αυτήν την κατάσταση υπόσχεται να αλλάξει η Innovabite, η οποία παρουσίασε στο πλαίσιο της CeBIT ένα νέο τροφοδοτικό το οποίο καταναλώνει μηδενική ενέργεια σε κατάσταση standby.
Οπότε καθώς πατάτε το κουμπί power για να κλείσει ο υπολογιστής, αποσυνδέεται παράλληλα το τροφοδοτικό από το δίκτυο παροχής ρεύματος. Αυτή η "Nostandby" λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσω ενός ειδικού διακόπτη, επαναφέροντας πάλι όλες τις λειτουργίες standby του υπολογιστή. Τα νέα τροφοδοτικά της Innovabite θα κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο. Τα μοντέλα με ισχύ 300, 450 και 600W θα κοστίζουν μεταξύ 79 και 109 ευρώ. Απο ότι φαίνεται ακόμα και τα τροφοδοτικά εξελίσσονται και θα περιμένουμε μειώσεις τιμών στο απώτερο μέλλον...

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010


2500 MHz DDR3 RAM και SandForce SSD

ΜΕ αυτή την είδηση για το που μπορούν να φτάσουν οι συχνότητες στις μνήμες μας έκανε να τα παίξουμε για τα καλά και ιδίως να αναλογιστείτε ότι τα βλέμμματα προσέκλυσε για πολλές ημέρες το περίπτερο της G.Skill στη CeBIT 2010, η εταιρεία τους υποδεχόταν με ορισμένα ενδιαφέροντα συστήματα που το καθένα διέθετε διαφορετικές μνήμες πάνω του - κανένα όμως δεν άγγιζε σε εντυπωσιασμό, αυτό που έτρεχε στα 2500 MHz!
Όλοι το περιμέναμε ότι κάποια στιγμή οι μνήμες θα συναγωνίζονταν τους επεξεργαστές σε ταχύτητα, αλλά αυτό δείχνει να παραπάει! Το kit της G.Skill ήταν πάνω σε μια ASUS P55 μητρική με τον Core i7 860 και όπως λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας, δε θα διατεθεί στις αγορές, αλλά ήταν μόνο για επίδειξη. Βέβαια και τα υπόλοιπα συστήματα ήταν αρκετά ενδιαφέροντα, έχοντας kit 6 μνημών που έτρεχαν στα 2000 MHz με CL6, καθώς και kit στα 1600 MHz με CAS Latency στα 5-8-5, ενώ λίγο δίπλα βρίσκονταν οι πρώτοι SSD της εταιρείας με SandForce controller!
Πηγη: TechPowerUp

Πόλεμος Intel με 6core και 8core μεγαθήρια

Φήμες θέλουν την Intel να ανακοινώνει μία νέα σειρά επεξεργαστών Xeon για servers με οκτώ πυρήνες προς το τέλος του μήνα, οι οποίοι είναι ικανοί να εγκατασταθούν σε συστήματα με τέσσερις υποδοχές (sockets) για επεξεργαστές. Οι 32 πυρήνες συνολικά σε συνδυασμό με την τεχνολογία HyperThreading, έχουν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των threads (logical CPUs) να αγγίζει τα 64!
Κάθε Xeon του είδους (κωδική ονομασία Nehalem-EX) ενσωματώνει οκτώ πυρήνες και 2,3 δισεκατομμύρια transistors, L2 cache μεγέθους 256KB για κάθε πυρήνα, L3 cache μεγέθους 24MB που μοιράζονται όλοι οι πυρήνες ενώ επιπλέον διαθέτει ελεγκτή μνήμης τύπου Quad Channel DDR3-SDRAM. Επιπλέον, οι επεξεργαστές Intel Xeon αρχιτεκτονικής Nehalem-EX θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας Turbo Boost και θα κατασκευάζονται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 45nm με μέθοδο HKMG.
Παράλληλα με τους επεξεργαστες τύπου Nehalem-EX η Intel αργότερα μέσα στο μήνα θα ανακοινώσει και επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Westmere 32nm.
Πρόκειται για τους επεξεργαστές Westmere-EP οι οποίοι θα διαθέτουν έξι πυρήνες και θα υποστηρίζουν 12 threads μέσω HyperThreading. Επιπλέον θα ενσωματώνει 12MB L3 cache και θα υποστηρίζουν μνήμη DDR3-SDRAM σε διάταξη triple channel. Θα είναι κατάλληλη για χρήση σε servers ή workstations με δύο sockets.

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010


Στην αγορά το ASUS Eee Keyboard

Η ASUS αποφάσισε επιτέλους να κυκλοφορήσει το Eee Keyboard που ήδη είχε παρουσιάσει περήφανα από τον Ιανουάριο του 2009. Το Eee Keyboard είναι όπως ίσως θα ξέρετε ένα PC, "συμπιεσμένο" μέσα σε ένα QWERTY πληκτρολόγιο, μαζί με μία ενσωματωμένη οθόνη αφής 5 ιντσών! O σχεδιασμός του είναι αρκετά καινοτόμος αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του (με τη χρήση της ενσωματωμένης οθόνης) αλλά και να συνδεθεί σε οποιαδήποτε HD TV ή monitor.
Επιπλέον η σύνδεση αυτή μπορεί να γίνει τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα χρησιμοποιώντας ένα ενδιάμεσο δέκτη που συνδέεται στην τηλεόραση ή στην οθόνη με ένα απλό HDMI καλώδιο. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, το “πληκτρολόγιο” της ASUS βασίζεται στον Intel Atom N270, διαθέτει μνήμη 1GB και αποθηκευτικό χώρο 16GB ή 32GB ανάλογα με το μοντέλο. Το Eee Keyboard αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου και η τιμή του θα είναι €449 για το μοντέλο με τα 16GB ενώ το μοντέλο με τα 32GB θα κοστίζει €599.

Asus Waveface : Διπλώστε το PC σας!

H Asus τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει στη CeBIT διάφορες ιδέες που έχει για το μέλλον των υπολογιστών με νέα form factors. Πέρσι είχαμε δει σε πρωτότυπη μορφή, φορητούς υπολογιστές εμπνευσμένους από την ιαπωνική τέχνη Origami που "ξετυλίγονταν".
Φέτος το τμήμα asusdesign παρουσίασε το Waveface καταφέροντας για μια ακόμη φορά να εντυπωσιάσει. Η Asus πιστεύει ότι το μέλλον βρίσκεται στις φορητές συσκευές και στις υπηρεσίες cloud αλλά η πληθώρα των πληροφοριών που κάθε χρήστης καλείται να διαχειριστεί, μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό με το Waveface, η εταιρεία θέλει να εμφανίζει στον κάθε χρήστη μόνο τις πληροφορίες που χρειάζεται, όταν τις χρειάζεται μέσα από 3 φουτουριστικές συσκευές.
Το Waveface Ultra είναι στην ουσία ένα ρολόι το οποίο μπορεί να ξεδιπλωθεί ώστε να εμφανίσει σε πλήρες μέγεθος τις φωτογραφίες που εμφανίζονται στην επιφάνεια του. Tο Waveface Light είναι και αυτό κατασκευασμένο από εύκαμπτα υλικά ενώ η επιφάνεια του υποστηρίζει touch μεταμορφώνοντας το σε tablet υπολογιστή. Η Asus υποστηρίζει ότι ένας τέτοιος υπολογιστής θα μπορούσε να "λυγίσει" και να μετατραπεί σε laptop με προαιρετική τη παρουσία πληκτρολογίου. Τέλος το Waveface Casa αντικαθιστά τη τηλεόραση και εμφανίζει εκτός από τηλεοπτικά προγράμματα, πληροφορίες από το Internet σε συνεχή ροή.
Είναι εξαιρετικά απίθανο αν θα δούμε κάτι παρόμοιο στη κυκλοφορία ακόμα και τα επόμενα 5 χρόνια, όμως αυτό δε μας αποτρέπει από το να κοιτάμε τις φωτογραφίες και περισσότερο το βίντεο και να ονειρευόμαστε.

Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010


Έρχεται το Microsoft Courier

Όλοι περιμένουν την Microsoft να ανακοινώσει επίσημα την νέα συσκευή tablet/ e-book της εταιρείας με την ονομασία Courier. Τελικώς, διέρρευσαν μερικές πολύ σπουδαίες πληροφορίες όπως ότι για παράδειγμα διαθέτει δύο οθόνες αφής, ότι "κλείνει" σαν "βιβλίο", ότι είναι πολύ μικρότερο από ότι περιμέναν όλοι (διαστάσεις φωτογραφίας 5x7) και ότι λειτουργεί σαν ένα σύγχρονο σημειωματάριο με δυνατότητες αναγνώρισης γραφής και τρισδιάστατο περιβάλλον.
Βασίζεται στην πλατφόρμα Tegra 2 της Nvidia και τρέχει το ίδιο λειτουργικό με τα Zune HD, Pink και τη σειρά smartphones που παρουσιάστηκαν πρόσφατα με τα Windows Mobile 7. Θα διαθέτει επίσης ενσωματωμένη κάμερα, υποδοχή για ακουστικά ενώ η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει ένα ολόκληρο οικοσύστημα για την υποστήριξη της συσκευής της. Δείτε το video παρακάτω για να καταλάβετε με το πλέον πειστικό τρόπο τι εννοούμε: Λέγεται ότι το Microsoft Courier θα κυκλοφορήσει το τρίτο ή το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Hot κάρτες Radeon από την PowerColor

Η PowerColor παρουσίασε στην CeBIT τρεις νέες κάρτες γραφικών ATI Radeon. Η πρώτη εξ αυτών, η HD 5770 Eyefinity 5, διατίθεται με ένα σύστημα ψύξης της PowerColor και πέντε υποδοχές DisplayPort. Κατά τα άλλα λειτουργεί στα 850 MHz (GPU) και 4.800 MHz (μνήμη) και προσανατολίζεται σε χρήστες που είθισται να δουλεύουν με πολλές οθόνες ταυτόχρονα.
Η HD 5870 Eyefinity 6 χρησιμοποιεί το σχέδιο αναφοράς της AMD, επιτρέπει, ωστόσο, την παράλληλη λειτουργία έξι οθονών. Η HD 5750 Go Green λειτουργεί στα 700MHz (GPU) και 4600MHz (μνήμη). Δεν χρειάζεται πρόσθετη τροφοδοσία ρεύματος (κάτι που εξηγεί την ύπαρξη του Green στην ονομασία της), ενώ προσφέρει 1GB μνήμη όπως και υποδοχές DVI, DisplayPort και HDMI.
Η κάρτα ψύχεται από μια μεγάλη παθητική ψύκτρα (κάτι που συμβάλλει σε μια περαιτέρω μείωση της ενεργειακής της κατανάλωσης) με τέσσερις σωλήνες απαγωγής της θερμότητας.
Και οι τρεις κάρτες θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην αγορά σε τιμές που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.
ΠΗΓΗ:Fudzilla

Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010


Gigabyte με φρέσκο ION-2 netbook

Η Gigabyte παρουσίασε κατά την διάρκεια της CeBIT το επερχόμενο της netbook βασισμένο στην πλατφόρμα Pine Trail, της σειράς M1000, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα μοντέλο βασισμένο στην πλατφόρμα επόμενης γενιάς της nVidia.
Γνωστό ως M1000N, το νέο netbook θα είναι εξοπλισμένο με οθόνη LCD 10.1", τον επεξεργαστή Atom N470 χρονισμένο στα 1.83 GHz, 1GB μνήμης RAM, σκληρό δίσκο χωρητικότητας 250GB και κάρτα γραφικών την GT218 με οκτώ πυρήνες επεξεργασίας. Επιπλέον διαθέτει κάμερα 1.3 megapixel, συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης και μπαταρία έξι κελιών.
Το εν λόγω netbook θα έρχεται με προ-εγκατεστημένα τα Windows 7 μαζί με ένα docking station που χαρακτηρίζεται από μία έξοδο HDMI και προφανώς ένα DVD writer. To M1000N θα γίνει διαθέσιμο στα καταστήματα τον Απρίλιο ή το Μάιο και θα κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ.

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010


CeBIT: hot 890GX motherboards και PhenonX6

Την πρώτη μέρα της CeBIT έγινε η επίσημη παρουσίαση του AMD 890GX chipset. Παράλληλα σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές motherboards παρουσίασαν στην έκθεση μοντέλα βασισμένα σε αυτό το chipset. Και εκτός από το SATA 6Gb/s, που υποστηρίζεται από το chipset, αρκετοί κατασκευαστές διαφημίζουν την υποστήριξη του USB 3.0.
Για την υλοποίηση του τελευταίου χρειάζεται ένα πρόσθετο chip, επειδή το chipset υποστηρίζει από default το USB 2.0. Τέλος πολλά από τα νέα μοντέλα motherboards της έκθεσης διατυμπανίζουν την επίσημη υποστήριξη των νέων εξαπύρηνων επεξεργαστών Phenom II X6 της AMD.
Η AMD παρουσίασε στην CeBIT ένα από τα πρώτα δείγματα του επερχόμενου εξαπύρηνου επεξεργαστή της από τη σειρά Phenom II X6. Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καθώς πρόθεση της εταιρείας ήταν απλά να δείξει ότι οι νέοι επεξεργαστές λειτουργούν με τα AM3 motherboards.
Οι εξαπύρηνοι επεξεργαστές βασισμένοι στον πυρήνα Thuban κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 45nm και διαθέτουν 6ΜΒ μνήμη L3 cache. Εκτός αυτού υποστηρίζουν τη μνήμη DDR3 (έως τα 1333MHz), ενώ τα δείγματα που εμφανίστηκαν στην CeBIT λειτουργούν στο 1,3V. Η AMD σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην αγορά τους νέους εξαπύρηνους, σε δύο εκδόσεις, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010


DDR3 σειρά αρθρωμάτων μνήμης Ridgeback

Η γνωστή εταιρεία Mushkin ανακοίνωσε την νέα σειρά αρθρωμάτων μνήμης Ridgeback*. Πρόκειται για μία σειρά αρθρωμάτων μνήμης για απαιτητικούς χρήστες με υψηλής ποιότητας διαχύτες θερμότητας που έχουν κατάλληλα σχεδιαστεί για να επιταχύνουν σημαντικά την μεταφορά της θερμότητας από τα chips της μνήμης.
Είναι ιδανικά για χρήση σε υπολογιστές που βασίζονται τόσο στις πλατφόρμες dual-channel των Intel (LGA1156) και AMD (socket AM3) όσο και στην triple-channel πλατφόρμα της Intel (LGA1366).
Κυκλοφόρησαν στους παρακάτω συνδυασμούς:
996826 Ridgeback 2x2GB DDR3 PC3-12800 6-8-6-24
998826 Ridgeback 3x2GB DDR3 PC3-12800 6-8-6-24
998827 Ridgeback 3x2GB DDR3 PC3-12800 8-8-8-24

H Pioneer διευρύνει τα multimedia για το αυτοκίνητο

Η Intersys ανακοίνωσε τη διάθεση πέντε νέων οθονών πολυμέσων για το αυτοκίνητο, σχεδιασμένων για να προσφέρουν υψηλής ποιότητας ήχο και βίντεο από δίσκους CD & DVD, κάρτες SD & συσκευές USB, καθώς και ασύρματες συσκευές με τεχνολογία Bluetooth.
Η σειρά AVH αποτελείται από τρεις μονάδες 2-DIN – τα μοντέλα AVH-3200DVD, AVH 3200BT και AVH-P4200DVD – και δύο μονάδες 1-DIN – τα μοντέλα AVH-5200DVD και AVH 5200BT. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα εντελώς νέο περιβάλλον χειρισμού με γραφικά και μεγάλες LCD οθόνες αφής για εύκολο έλεγχο.
Η δυνατότητα προσαρμογής των στοιχείων του μενού και του φωτισμού των πλήκτρων, καθώς και μια πληθώρα σχεδίων φόντου, επιτρέπουν στο χρήστη να ταιριάζει ιδανικά το σύστημά του με το σαλόνι του αυτοκινήτου ή τη διάθεσή του.
“Οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο στο αυτοκίνητό τους και θα πρέπει τουλάχιστον να μπορούν να το απολαμβάνουν,” δήλωσε ο κος Δρόσος Δρόσος, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Intersys A.E..
Η νέα σειρά οθονών πολυμέσων AVH της Pioneer μετατρέπουν το αυτοκίνητο σε ένα πλήρες κέντρο πολυμέσων, επιτρέποντας στους χρήστες να ενοποιήσουν απρόσκοπτα πολλές από τις πιο δημοφιλείς συσκευές. Αυτή η ενοποίηση βελτιώνει τις δυνατότητες της μονάδας Pioneer, ενώ επιτρέπει τον έλεγχο της φορητής συσκευής μέσω του περιβάλλοντος χειρισμού της Pioneer, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση στο αυτοκίνητο.”
Εξαιτίας της ευρείας γκάμας δυνατοτήτων που παρέχονται, η Pioneer αναγνώρισε την ανάγκη δημιουργίας ενός ευέλικτου περιβάλλοντος εργασίας γι' αυτά τα συστήματα ψυχαγωγίας. Αυτό επιτεύχθηκε με την ενσωμάτωση της προηγμένης δυνατότητας ολίσθησης αφής (Slide Touch), η οποία διευκολύνει την εκτέλεση αναζητήσεων στα μενού ελέγχου και στις λίστες μέσων μεγάλου μεγέθους αγγίζοντας και σύροντας απλά το κείμενο στην οθόνη.
Επιπλέον, το σύστημα των μενού με καρτέλες (tabs) προσφέρει γρήγορη πλοήγηση, ενώ η λειτουργία Quicklinks (γρήγορες συνδέσεις) επιτρέπει στο χρήστη να μεταβαίνει στο μενού της επιθυμητής πηγής ή στο περιεχόμενο του iPod με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη.
Προηγμένη ενοποίηση iPod και iPhone
λειτουργία ΆμεσΗ ου Ελέγχου iPod/iPhone επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την φορητή συσκευή τους απευθείας από την κεντρική μονάδα AVH της Pioneer. Με την απευθείας σύνδεση του iPod στην υποδοχή USB της μονάδας, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε όλο το αποθηκευμένο υλικό στην ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής μέσων, πραγματοποιώντας τις επιλογές του με τη χρήση της οθόνης αφής της κεντρικής μονάδας.
Διασύνδεση
Όλες οι μονάδες διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα σύνδεσης με συσκευές αποθήκευσης USB, κάρτες μνήμης Secure Digital (SD) και συσκευές με εξόδους AV τύπου μίνι καρφί για αναπαραγωγή μεγάλης γκάμας μέσων. Η ενσωματωμένη μονάδα Bluetooth Parrot στα μοντέλα AVH-3200BT και AVH-5200BT προσφέρει hands-free επικοινωνία, ενώ η λειτουργία Bluetooth διατίθεται επίσης στο μοντέλο AVH-P4200DVD με την προσθήκη ενός προαιρετικού Προσαρμογέα IP-Bus Bluetooth της Pioneer CD-BTB200.
Η σειρά οθονών πολυμέσων AVH του 2010 υποστηρίζουν επίσης τη χρήση της υπηρεσίας NavGate, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να βελτιώσουν το σύστημα AV που διαθέτουν με ταχύτατες και ακριβείς δυνατότητες πλοήγησης, συνδέοντας τη μονάδα αναβάθμισης AVIC-F220 NavGate της Pioneer (διαθέσιμη από τον Απρίλιο 2010). Το πρόσθετο, αποσπώμενο σύστημα μικρού μεγέθους AVIC-F220 παρέχει αναλυτικές πληροφορίες πλοήγησης και συμβατότητα με την εφαρμογή λογισμικού AVIC Feeds της Pioneer.
Προσαρμογή
Όλα τα μοντέλα προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών προσαρμογής για τους χρήστες που επιθυμούν να προσθέσουν την προσωπική τους πινελιά στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου τους. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας πληθώρας χρωμάτων για το φωτισμό της οθόνης και των πλήκτρων ώστε να ταιριάζουν ιδανικά με το ταμπλό του αυτοκινήτου.
Οι μονάδες προσφέρουν 5 προκαθορισμένα χρώματα για την οθόνη και τα πλήκτρα, ενώ οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τα χρώματα για το φωτισμό των πλήκτρων χρησιμοποιώντας τον επιλογέα χρωμάτων RGB. Η δυνατότητα προσαρμογής του φόντου παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων προκαθορισμένων ταπετσαριών και τριών οπτικών εφέ φόντου, ή την εισαγωγή των προσωπικών τους εικόνων JPEG από δίσκους CD-ROM, συσκευές αποθήκευσης USB, ή κάρτες SD, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν ως ταπετσαρίες.
Βίντεο
Τα νέα συστήματα προσφέρουν αναπαραγωγή βίντεο από iPod, ή υλικού από δίσκους DVD και αρχεία DivX. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προβάλλουν εικόνες JPEG4 κατά την αναπαραγωγή μουσικής, με τον ίδιο τρόπο όπως και με τη λειτουργία διαδοχικής προβολής η οποία προσφέρεται συνήθως από τις ψηφιακές κορνίζες.

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010


Sabine με πλατφόρμα APU, LIano της AMD

Το πρώτο βήμα ολοκλήρωσης της πλατφόρμας Sabine πλέον είναι γεγονός και μπορούμε να κάνουμε μερικές εικασίες για το τί μας περιμένει απο την νέα Fusion πλατφόρμα της AMD, που στην αρχή θα απευθύνεται στην αγορά των laptops. Η πλατφόρμα Sabine αναμένεται να εμφανιστεί με μια ευρία γκάμα απο τεχνολογικές καινοτομίες και επίσης αναμένεται να είναι άκρως αποδοτική απο άποψη κατανάλωσης, χάρη φυσικά στη σχεδίαση των LIano επεξεργαστών τύπου APU (accelerated processing unit).
Όπως είπαμε και νωρίτερα οι AMD LIano APUs θα ενσωματώνουν τέσσερις x86 πυρήνες βασιζόμενοι στην ήδη υπάρχουσα τεχνολογία με τον κάθε πυρήνα να καταλαμβάνει επιφάνεια 9,69 τετραγωνικών χιλιοστών και θα χρησιμοποιεί περίπου 35 εκατομμύρια transistors (δίχως την L2 cache). H κατανάλωση θα κυμαίνεται μεταξύ των 2,5W και 25W, με τα επίπεδα voltage να είναι μεταξύ 0,8V και 1,3V, ενώ η αναμενόμενη συχνότητα των πυρήνων θα είναι πάνω από τα 3.0GHz.
Επίσης, οι πυρήνες θα αυξομειώνουν την τάση αλλά και την συχνότητα λειτουργίας όταν "αντιλαμβάνονται" πως δεν χρησιμοποιούνται απο κάποια εφαρμογή. Όσο για τους άλλους επεξεργαστές Liano αναμένεται να έχουν κατανάλωση από 20W μέχρι 59W το μέγιστο. 35W με 59W TDP θα έχουν οι hi-end επεξεργαστές με δύο, τρείς ή και τέσσερις πυρήνες. Οι mainstream επεξεργαστές θα έχουν μέχρι 30Watts TDP για τα διπύρηνα αλλά και τα τετραπύρηνα μοντέλα, ενώ οι οικονομικοί, low power, διπύρηνοι επεξεργαστές δεν θα ξεπερνάνε το "όριο" των 20Watts.
Οι υπάρχοντες hi-end, τετραπύρνοι, επεξεργαστές για Laptop έχουν TDP της τάξης των 45W και μια κάρτα γραφικών της σειράς 5xxx με 400 Stream Processors να έχει 25W TDP. Με βάση αυτό λοιπόν και με τον παράγοντα πως η hi-end έκδοση του LIano θα περιέχει τέσσερις πυρήνες και 480 Stream Processors, μπορούμε να συμπεράνουμε πως η κατανάλωση του θα είναι χαμηλότερη απο τον απλό συνδυασμό CPU και GPU που έχουμε σήμερα. Επίσης να τονίσουμε πως η σειρά LIano θα κατασκευάζεται με την μέθοδο SOI (Silicon on Insulator) στα 32nm, σε σχέση με τις CPU της AMD που κατασκευάζονται στα 45nm και τις GPU στα 40nm.

CeBIT: GPS με TV και WLAN

Η Mio παρουσίασε στην έκθεση το Moov 780, ένα GPS που διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη τηλεόρασης και οθόνη 7". To νέο μοντέλο έχει πάχος 14 χιλιοστά και έρχεται να διαδεχθεί το Moov Spirit 735. Εκτός από την πλοήγηση αλλά και τη ψυχαγωγία που δίνει ένας τηλεοπτικός δέκτης, το Moov 780 προσφέρει, σύμφωνα με τη Mio, πρόσβαση στο Internet μέσω μιας σύνδεσης WLAN b/g. Έτσι μπορείτε μέσω αυτού να διαχειριστείτε τα emails σας και να δείτε βίντεο στο YouTube.
Tο Moov 780 παίζει τα βίντεο σε ποιότητα HD, ενώ ως πρόγραμμα πλοήγησης χρησιμοποιεί το "Mio Spirit". Αυτό το πρόγραμμα σας ενημερώνει για σημεία ενδιαφέροντος για την περιοχή που βρίσκεστε, όπως είναι τα βενζινάδικα και τα ATMs. Περισσότερα στοιχεία για την τιμή και τη διαθεσιμότητα του νέου GPS θα ανακοινώσει η Mio στο περίπτερο της στην έκθεση. Παράλληλα φαίνεται ότι τα gadgets αρχίζουν να ενσωματώνουν εκτός απο πολυμεσικές δυνατότητες και έξτρα καλούδια προκειμένου να συνδυάζουν διασκέδαση και μετακινήσεις που κάνουμε καθημερινά.

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010


CeBIT: η Nvidia παρουσίασε τη νέα γενιά Ion

H Nvidia παρουσίασε σήμερα στην CeBIT την επόμενη γενιά του Ion - της λύσης γραφικών για φορητές συσκευές και κυρίως για netbooks. To Ιοn 2 - μια ονομασία που αποφεύγει να χρησιμοποιεί η Nvidia - αποτελεί ένα chip γραφικών για την πλατφόρμα Pinetrail της Intel που απευθύνεται σε όσους δεν αρκούνται με την ισχύ που τους προσφέρει το ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών των νέων Atom.
Σύμφωνα με την Nvidia η νέα γενιά του Ion προσφέρει σαφώς καλύτερες επιδόσεις από την ενσωτωμένη μονάδα γραφικών των επεξεργαστών της Intel. Υποστηρίζει τα 1080p HD βίντεο και DirectX 10.1, την επιτάχυνση βίντεο flash ακόμα και την εκτέλεση παιχνιδιών 3D.
Οι καλύτερες επιδόσεις δεν σημαίνουν αυτόματα και μια αισθητή μείωση της αυτονομίας, καθώς το Ion 2 υποστηρίζει το Optimus, ήτοι την απενεργοποίηση του chip όταν αυτό δεν χρειάζεται. Έτσι εξοικονομείται τόσο ρεύμα που κάνει εφικτή μια αυτονομία της τάξης των δέκα ωρών.
Η νέα γενιά του Nvidia Ion θα υπάρχει σε δύο εκδόσεις: μια με 8 πυρήνες CUDA (shaders) για netbooks των 10" και μια με 16 πυρήνες CUDA για netbooks των 12".
Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί η Nvidia αποφεύγει τη χρήση του όρου "Ion 2": σε μικρά netbooks η νέα γενιά δεν προσφέρει αισθητά καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το πρώτο Ion. Σύμφωνα με την Nvidia η έκδοση του Ion με τα 16 shaders αποδίδει στο 3DMark 2006 περίπου 15 φορές καλύτερα από το Intel GMA 3150 υποσύστημα γραφικών των Atoms. Στο 3D Mark Vantage η νέα γενιά του Ion δείχνει να είναι δύο φορές ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά.
Αρκετοί κατασκευαστές έχουν δηλώσει, ήδη, την πρόθεση τους να ενσωματώσουν τη νέα γενιά του Ion στα μοντέλα τους. Την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα Acer Aspire One 532G και ASUS EeePC 1201PN netbooks, όπως και τα ASUS EeeTop 2010PNT, ASUS EeeBox, Lenovo C200 και Zotac Zbox nettops.

CeBIT: η Intel με 48πύρηνο επεξεργαστή

Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου η Intel ανακοίνωνε ότι είχε αναπτύξει ένα πειραματικό επεξεργαστή με 48 πυρήνες. Στο πλαίσιο της CeBIT έκανε την επίδειξη ενός τέτοιου συστήματος εν δράση. Η Intel το κατονομάζει ως Single Chip Cloud Computer, επειδή ενσωματώνει το Cloud Computing σε ένα chip. Ο 48πύρηνος επεξεργαστής της Intel κατασκευάστηκε με την τεχνολογία των 45nm και είναι διαθέσιμος σε ένα μόνο πρωτότυπο με χαμηλή συχνότητα λειτουργίας.
Ανάλογα με τις ανάγκες ενεργοποιούνται μεμονωμένοι πυρήνες τρέχοντας με διαφορετικό φόρτο. Το πότε θα δούμε τέτοιους επεξεργαστές ή συστήματα στην αγορά παραμένει ακόμα άγνωστο. Πάντως η ανάπτυξη τους γίνεται με γοργούς ρυθμούς. Φυσικά θα πρέπει να βρούμε και το ανάλογο λογισμικό και λειτουργικό σύστημα που θα αξιοποιεί καταλυτικά τους πολλούς πυρήνες του συστήματος προς όφελος των hardcore χρηστών αλλά και των κατασκευαστών που θα θελήσουν να υλοποιήσουμε τέτοια συστήματα..

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010


Υπερφορητά laptop με Core i5 και i7

Η HP ανανεώνει τη σειρά των επαγγελματικών, υπερφορητών υπολογιστών της και tablet PCs με επεξεργαστές Intel Core i5 και Core i7, που έως τώρα χρησιμοποιούνταν κυρίως σε desktops και μεγάλα laptops.
Τα νέα υπερφορητά laptops της HP EliteBook 2540p και 2740p έχουν διαγώνιο οθόνης 12 ιντσών και βάρος περίπου 1,5 kg το πρώτο και 1,7 kg το δεύτερο.
Το EliteBook 2540p μπορεί να δεχθεί τους συνήθεις επεξεργαστές Core i5 ή Core i7 ή ακόμη και έναν χαμηλής κατανάλωσης Core i7. Το υποσύστημα γραφικών είναι ενσωματωμένο στο motherboard και ο αγοραστής μπορεί να ζητήσει την εγκατάσταση οπτικού drive. Όσον αφορά τους σκληρούς δίσκους, εάν το σύστημα διαθέτει οπτικό drive, μπορεί να φιλοξενήσει σκληρό δίσκο 1,8 ιντσών χωρητικότητας έως 320GB, ενώ τα laptops χωρίς οπτικό drive παίρνουν μεγαλύτερους σκληρούς δίσκους 2,5 ιντσών χωρητικότητας έως και 500GB.
Η εταιρεία διαθέτει και παραλλαγή του 2540p με SSDs 2,5 και 1,8 ιντσών, συνολικής χωρητικότητας 160GB. To EliteBook 2740p έχει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες με το 2540p αλλά έρχεται με τη μορφή υβριδικού laptop/tablet PC.
Πηγή: CNet News

OLED TV 15 ιντσών απο την LG

H LG ανακοίνωσε μια νέα OLED (Organic LED) TV των 15 ιντσών με την ονομασία 15EL9500. Αναμένεται να έρθει στις αγορές της Ευρώπης στα μέσα του Μαίου του 2010 και η τιμή της θα ανέρχεται στα €1.999. H οθόνη είχε αρχικά παρουσιαστεί για πρώτη φορά πριν από ένα περίπου χρόνο στην Νότια Κορέα.
Το πάχος της οθόνης δεν ξεπερνάει τα 3mm, η μέγιστη ανάλυση είναι 1366 x 768 pixels ενώ το επίπεδο αντίθεσης (contrast ratio) είναι της τάξης των 10.000.000:1. Επίσης διαθέτει μια θύρα USB 2.0 όπως επίσης και μια θύρα HDMI. O χρόνος απόκρισης ανέρχεται στα 0,001ms και ο ρυθμός ανανέωσης τα 100Hz χάρη στην τεχνολογία TruMotion.
Επίσης η LG σχεδιάζει να διαθέσει μιά μεγαλύτερη OLED TV των 20 ιντσών αλλά αρχικά, μέχρι το 2011 τουλάχιστον, θα είναι διαθέσιμη μόνο στην κορεάτικη αγορά.