Επικίνδυνο υλικό στις ιστοσελίδες λέει το Google!


Σύμφωνα λοιπόν με την ερευνά του Google, εκατοντάδες χιλιάδες ιστοσελίδες περιέχουν κώδικα που μπορεί να υποκλέψει και να μεταδώσει στους δημιουργούς του ευαίσθητα και προσωπικά σας δεδομένα. Μερικά από τα πιο επικίνδυνα websites είναι αυτά που περιέχουν διαφημιστικό υλικό ενώ άλλο ένα σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας δείχνει καθαρά ότι ο μέσος χρήστης δεν μπορεί να έχει αποτελεσματικό τρόπο προστασίας και αντιμετώπισης τέτοιου είδους απειλών.
Το Google δήλωσε ότι προχώρησε σε ανάλυση μερικών δισεκατομμυρίων διευθύνσεων ενώ εξέτασε διεξοδικά γύρω στις 4,5 εκατομμύρια ιστοσελίδες για περίπου ένα χρόνο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής; Το ότι 450 χιλιάδες ιστοσελίδες περιέχουν επικίνδυνο για τον επισκέπτη τους κώδικα, νούμερο και ποσοστό αρκετά μεγάλο που πρέπει να κινητοποιήσει όχι μόνο τις εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας αλλά και τους ίδιους τους χρήστες που σταδιακά πρέπει να μάθουν αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης τουλάχιστον του μεγαλύτερου ποσοστού αυτών των απειλών.
Με τα συμπεράσματα αυτά συμφώνησαν και άλλοι εξειδικευμένοι αναλυτές, όπως ο Graham Cluley της εταιρείας Sophos. Αυτό που κατά τον Cluley έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, δεν είναι το ακριβές ποσοστό, μίας και αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το ποια websites θεωρεί η κάθε έρευνα ότι αξίζει να αναλύσει, αλλά το είδος της απειλής και στοιχεία όπως η ποιότητα των σελίδων στις οποίες βρέθηκε ο κακόβουλος και επικίνδυνος κώδικας. Και αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως το 70% από αυτές, περιέχουν νόμιμο περιεχόμενο, κάτι που υποδεικνύει πιθανή διείσδυση των hackers σε κάποια «κομμάτια», μολύνοντας έτσι επιλεκτικά σελίδες που είναι υπεράνω υποψίας όχι μόνο για τον απλό χρήστη αλλά και για όλους τους υπόλοιπους!

About Freegr network

Από το Blogger.