Έρχεται το τέλος του κόσμου το 2060;


Το τέλος του Τεχνολογικού μας κόσμου ή ένα νέο πολιτισμό 'προφητεύει' ο Νέυτωνας χωρίς να γίνεται ο επόμενος Νοστράδαμος; Το ερώτημα δεν είναι εύκολο καθώς πολλοί επιστήμονες έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στην ανυρώπινη παρέμβαση στο πλανήτη μας και την επικείμενη απόκλιση από το μέλλον μας.
Ο ΙΣΑΑΚ Νεύτων, ίσως ένας από τους πλέον διάσημους επιστήμονες όλων των αιώνων, είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου για το έτος 2060, σύμφωνα με χειρόγραφα του διαπρεπούς φυσικού που εκτίθενται από σήμερα στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Τα χειρόγραφα αυτά είχαν παρουσιασθεί για πρώτη φορά στο κοινό το 1969, στο πλαίσιο μίας έκθεσης με τίτλο «Τα μυστικά του Ισαάκ Νεύτωνος», τονίζει στο ανακοινωθέν του το Πανεπιστήμιο.
Σε μία επιστολή του, που χρονολογείται από το 1704, ο Νεύτων, ο οποίος εξόν από τη φυσική και την αστρονομία διέπρεψε κι ως θεολόγος και «αλχημιστής», ασχολείται με μία σειρά περίπλοκων υπολογισμών, με βάση ένα εδάφιο από τη Βίβλο, παρμένο από το Βιβλίο του Δανιήλ. Σύμφωνα με τους αλγόριθμούς του, θα πρέπει να κυλήσουν 1260 χρόνια από την επανίδρυση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τον Καρλομάγνο έως το τέλος του κόσμου.
Η εθνική βιβλιοθήκη του Εβραϊκού Πανεπιστημίου έχει στη διάθεσή της πλείστα γραπτά από το χέρι του μεγάλου σοφού (που έζησε από το 1642 έως το 1727 κι είναι παγκοσμίως γνωστός για τις μελέτες του πάνω στο βαρυτικό σύστημα της Γης, τους παγκόσμιους νόμους του Σύμπαντος, και τις μελέτες του για τον διαφορικό λογισμό) χάρις στο κληροδότημα ενός πλούσιου συλλέκτη.
Πηγή 'Kαθημερινή'

About Freegr network

Από το Blogger.