AMD

Η AMD ξαναχτυπά με διπύρηνο Athlon Neo

Η κίνηση μάτ της AMD να κυκλοφορήσει σύντομα netbooks με απίστευτες επιδόσεις χρονισμένα με βάση τον Athlon Neo φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια καθώς υπάρχουν πληροφορίες με τις οποίες η AMD σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και διπύρηνη έκδοση του επερχόμενου Athlon Neo, εκτός απο την μονοπύρηνη έκδοση που είδαμε στην CES βασισμένος στην πλατφόρμα Yukon. Μάλιστα μας άρεσε πολύ το πρώτο notebook με single-core Athlon Neo της HP που βάλαμε στόχο να αποκτήσουμε.
Ετσι ο εκπρόσωπος Τύπου της AMD Phil Hughes επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει την διπύρηνη έκδοση του Athlon Neo εντός του 2009, με δυνατά χαρακτηριστικά. Η επικειμενη πλατφόρμα θα φέρει την κωδική ονομασία Congo και, όπως και η Yukon, στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες φορητών υπολογιστών που κινούνται στην κατηγορία μεταξύ των netbooks και των τυπικών notebooks.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η AMD, αλλά και η Intel, έχουν αρχίσει να ανταγωνίζονται έντονα στην κατηγορία των φθηνών notebooks. Από την πλευρά της, η Intel έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε ανανέωση του στόλου των Atom, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την κυριαρχία της στην συγκεκριμένη κατηγορία που φέτος θα πάει πολύ καλύτερα απο ότι πέρσι λόγω της οικονομικής ύφεσης.

About Freegr network

Από το Blogger.