digital

Εξεπληξαν οι νεοι στην «Ημερα Καινοτομιας»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση «Ημέρα Καινοτομίας» που πραγματοποίησε η Microsoft Ελλάς στις 18 Μαΐου, στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η «Ημέρα Καινοτομίας» φιλοξένησε τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αναφορικά με την ανάγκη επένδυσης στην καινοτομία, ενώ φέροντας τον τίτλο «Επενδύοντας στη Γνώση» επικεντρώθηκε στη διερεύνηση της δυνατότητας αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών του ελληνικού τελικού του φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup 2009 παρουσία του κου Άρη Σπηλιωτόπουλου, Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της κας Άννας Διαμαντοπούλου, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Η νικήτρια ομάδα του Imagine Cup, «NTUA», με την κα Άννα Διαμαντοπούλου, τον κ. Χρήστο Τσάγκο, τον κ. Jan Muehlfeit, (Chairman Europe, Microsoft Corporation) και τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, Χρήστος Τσάγκος «Η επιδίωξη του οράματος για ένα καλύτερο αύριο επιτάσσει τη διαρκή αναζήτηση λύσεων και βέλτιστων πρακτικών. Προς αυτή την κατεύθυνση, η καινοτομία αποτελεί εχέγγυο προόδου και καταλύτη ανάπτυξης. Στη Microsoft πιστεύουμε ακράδαντα στις απεριόριστες δυνατότητες των νέων ανθρώπων και τη δημιουργικότητά τους. Θεωρούμε ότι μέσω της αξιοποίησης των τεχνολογικών επιτευγμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπτύξουν γρηγορότερα τις απαραίτητες δεξιότητές, οι οποίες εξάλλου αποτελούν και την απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετέπειτα πρόοδο και ευημερία τους».
Εξάλλου, και ο πρόεδρος της Microsoft Corporation στην Ευρώπη, Ζαν Μουχλφέιτ, δήλωσε ότι εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα έχουν σαν στόχο να φανερώσουν έμπρακτα αυτό που όλοι στη Microsoft γνωρίζουν και έχουν ενστερνιστεί, «πως η επένδυση στην τεχνολογία δύναται να αποτελέσει όχημα για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που διοργανώνουμε πρωτοβουλίες σαν το Imagine Cup, παρέχοντας στη νέα γενιά ένα τρόπο προκειμένου να διοχετεύσουν τη δημιουργική τους ενέργεια και εκμεταλλευόμενοι των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, να συμβάλλουν ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας μας», είπε.
Παράλληλα, σε ειδική αίθουσα του Κέντρου Καινοτομίας, έλαβε χώρα η παρουσίαση της επαναστατικής διαδραστικής πλατφόρμας Microsoft Surface. Για πρώτη φορά, το ελληνικό κοινό είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά τον πρωτοποριακό αυτό υπολογιστή και να γνωρίσει το καινοτόμο interface που εισάγει ένα νέο τρόπο διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου, επιτρέποντας μια πιο φυσική επαφή με την τεχνολογία.
Ταυτόχρονα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρουσιάστηκαν πρωτοποριακές εφαρμογές των συνεργατών της Microsoft, καθώς και του Microsoft Research. Το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε μεταξύ άλλων το SenseCam, καινοτόμος εφαρμογή του Microsoft Research Center, το οποίο έχοντας τη μορφή ψηφιακής κάμερας, επιτρέπει σε ανθρώπους που πάσχουν από αμνησία να καταγράφουν τις καθημερινές κινήσεις τους, δημιουργώντας ένα είδος ψηφιακού αρχείου γι’ αυτούς.

About Freegr network

Από το Blogger.