Avivo

TV tuner με αναλογικο και ψηφιακο γουστο

ΕΧΟΥΜΕ στο γραφείο και το σπίτι κανα 2 φορητούς και θέλαμε να ενσωματώσουμε ένα καλο TV-tuner το οποίο αποτελεί ένα οικονομικά προσιτό περιφερειακό για το σύστημά σας, το οποίο μας επιτρέπει να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε τηλεόραση. Η επιλογή δεν είναι εύκολη καθώς εκτός απο τα PCI tuners που μπαίνουν σε μια υποδοχή της μητρικής για τα desktop pc είχαμε να επιλέξουμε και κατηγορία. Τα TV-tuners χωρίζονται σε εσωτερικά και εξωτερικά αλλά και σε αναλογικά και υβριδικά.
Τα εσωτερικά tuners προορίζονται για χρήση αποκλειστικά σε desktop PCs και κυκλοφορούν σε μορφή PCI-Express ή PCI, ενώ τα εξωτερικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε desktop PCs όσο και σε notebook και συνδέονται μέσω θύρας USB. Ο δεύτερος διαχωρισμός ουσιαστικά αφορά το δέκτη που διαθέτει το κάθε tuner. Πριν απο αρκετά χρόνια στην αγορά κυκλοφορούσαν απλά, αναλογικά TV-tuners, τα οποία ήταν αρκετά για θέαση απο παντού αρκεί να είχαμε καλο σήμα, καθώς οι εκπομπές όλων των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ήταν αναλογικές.
Σήμερα, η κατάσταση έχει αλλάξει κάπως, αφού έχουν προστεθεί και επίγεια ψηφιακά κανάλια (Digital Terrestrial) - προς το παρόν τρία της κρατικής τηλεόρασης (Sport+, Prisma και Cine+) καθώς και το Κυπριακό ΡΙΚ. Για να απεικονίσετετα τέσσερα αυτά κανάλια, αλλά και όσα ακόμα αποφασίσουν να μετακομίσουν στην ψηφιακή εποχή που θα συμβεί σε 3 χρόνια το πολύ, χρειάζεστε ένα υβριδικό TV-tuner, δηλαδή ένα tuner που να λαμβάνει και αναλογικό και ψηφιακό σήμα.
Με το tuner έχετε τη δυνατότητα, για παράδειγμα, να παρακολουθήσετε κάποιους από τους αγώνες που μεταδίδει το –αρκετά πλούσιο σε περιεχόμενο- Sport+. Επομένως, αν δείτε την ποιότητα που έχει το τηλεοπτικό σήμα στα κανάλια αυτά, δε θα θέλετε καν να βλέπετε τα υπόλοιπα, καθώς απουσιάζουν τα γνωστά παράσιτα και χιόνια στην οθόνη. Βέβαια, τα υβριδικά TV-tuners κοστίζουν λίγο περισσότερο από τα αναλογικά, αλλά η διαφορά κόστους δεν είναι άξια λόγου.

About Freegr network

Από το Blogger.