Ερχεται το πρώτο Jolicloud netbook

Οι προγραμματιστές του Jolicloud, του νέου λειτουργικού συστήματος με cloud-based φιλοσοφία, επιβεβαίωσαν τις φήμες που ήθελαν την κυκλοφορία του πρώτου netbook το οποίο έχει προεγκατεστημένο το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Το Jolibook αναμένεται προς το τέλος το μήνα.
Αν και δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το όνομα του κατασκευαστή του Jolibook, είναι ήδη γνωστό ότι υποστηρίζεται από την έκδοση Jolicloud 1.1 η οποία είναι και η πιο πρόσφατη. Πλαισιώνεται από επεξεργαστή Intel Atom N550 και διαθέτει οθόνη μεγέθους 10.1 ιντσών.
Το Jolibook, υποστηρίζει τη φιλοσοφία του cloud-computing. Δηλαδή, δίνει έμφαση στις online εφαρμογές (web apps) οι οποίες δεν είναι εγκατεστημένες στο σκληρό δίσκο, αλλά η προσπέλασή τους πραγματοποιείται μέσω ενός browser. Επίσης, περιλαμβάνει αρκετές ευκολίες που αφορούν υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και παράλληλα επιτρέπει την ανταλλαγή εγκατεστημένων εφαρμογών με άλλους Jolicloud χρήστες.
Αν και το μεγαλύτερο μέρος του γραφικού περιβάλλοντος του βασίζεται στον browser, το Jolicloud υποστηρίζει και offline δυνατότητες. Βασισμένο στο Ubuntu Linux, παρέχει τις περισσότερες λειτουργίες που υπάρχουν στα υπόλοιπα netbooks της αγοράς.
Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος είναι ότι μέχρι τώρα, δεν υπήρχε προεγκατεστημένο σε hardware όπως για παράδειγμα τα Windows ή το Linux . Με την κυκλοφορία του Jolibook, το οποίο το έχει προεγκατεστημένο αναμένεται να υπάρχει μεγαλύτερη απήχηση από το αγοραστικό κοινό.

, , , , , , , ,

1 σχόλια

Το jolicloud είναι το αγαπημένο μου λειτουργικό για το παλιό μου netbook!

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.