ειδήσεις

Στοίχημα τα Windows 10 για τη Microsoft

Κυκλοφόρησαν χθες επίσημα στην αγορά τα Windows 10. Για τη Microsoft δεν σημαίνει μόνο ότι φέρνει στην αγορά ένα καινούργιο προϊόν, αλλά ότι αλλάζει φιλοσοφία. Η αναβάθμιση προηγούμενων εκδοχών γίνεται δωρεάν. O επικεφαλής της Microsoft, Σατίζ Ναντέλα, βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Οπως δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας, οι ζημίες του τελευταίου τριμήνου ανέρχονται στα 3,2 δισ. δολ. Η εξαγορά κυρίως της φινλανδικής εταιρείας Nokia αποδείχθηκε πολύ ζημιογόνα. Τώρα το νέο λογισμικό Windows 10 φιλοδοξεί να είναι το προϊόν που θα εξασφαλίσει το μέλλον της εταιρείας. Και αυτό σημαίνει πως τα Windows θα είναι παντού και πάντα συνδεδεμένα με το Ιντερνετ. Οποιος θέλει να προχωρήσει σε συγκρίσεις και να βρει τις διαφορές με τις προηγούμενες εκδοχές των Windows 7 και των Windows 8 αδικεί τη Microsoft, υποστηρίζει η εταιρεία. Πίσω από το νέο προϊόν κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία. Με τα Windows 10, η Microsoft θέλει να φτιάξει ένα σύστημα, που δεν θα μπορεί να εγκατασταθεί μόνο στον προσωπικό υπολογιστή αλλά και στα smartphones και τα tablets.
H σκέψη είναι όλα αυτά να μπορεί να τα διαχειριστεί ο χρήστης ενιαία και να έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του. Η Microsoft προτείνει ένα καινούργιο εταιρικό μοντέλο. Μέχρι σήμερα προωθούσε ένα λογισμικό, το οποίο ανανέωνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τώρα όμως η εταιρεία σκέφτεται ότι τα Windows 10 θα είναι το τελευταίο λογισμικό της, το οποίο μάλιστα θα το διανείμει δωρεάν σε χρήστες των προηγούμενων εκδόσεων. Μια ελκυστική προσφορά. Οχι βέβαια ότι η Microsoft δεν θέλει πια να κερδίζει χρήματα, αλλά θα τα κερδίζει διαφορετικά. Προσφέροντας υπηρεσίες γύρω από τη χρήση των Windows 10.
Εάν πραγματικά αξίζει το νέο μοντέλο επένδυσης θα φανεί έπειτα από περίπου δύο χρόνια, μέχρι τα Windows 10 να μπορέσουν να διαδοθούν περισσότερο στα smartphones και τα tablets. Το νέο σχέδιο της Microsoft προσανατολίζεται προς τη στρατηγική που ακολουθεί η Apple, σύμφωνα με την οποία κινητά, tablets και υπολογιστές μπορούν να είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. H δύναμη της Microsoft, πάντως, συνεχίζει να είναι στα κλασικά κομπιούτερ και κυρίως στις επιχειρήσεις. Σε όλο τον κόσμο το 90% των υπολογιστών χρησιμοποιούν Windows. Στον τομέα όμως των κινητών και των tablets, η Microsoft έχει μείνει πολύ πίσω.

About Freegr network

Από το Blogger.