freegr

Η Microsoft θα προσθέσει δωρεάν VPN στον browser Edge


 Όπως αναφέρεται στο forum XDA Developers, το χαρακτηριστικό που θα προστεθεί έχει την ονομασία «Microsoft Edge Secure Network» και αναμένεται να λειτουργεί σαν την υπηρεσία 1.1.1.1 της Cloudflare. Όταν ενεργοποιηθεί το Microsoft Edge Secure Network, θα κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα και θα διατηρεί την τοποθεσία σας κρυφή καθώς θα χρησιμοποιεί μία εικονική διεύθυνση IP. Η Cloudflare επίσης θα συλλέγει μόνο διαγνωστικά στοιχεία ή στοιχεία για χάρη υποστήριξης, ωστόσο όλα αυτά τα δεδομένα θα διαγράφονται κάθε 25 ώρες.

01Rlfagrt7jSjqiZ8JyCsuM-2.webp

Η ιστοσελίδα υποστήριξης επισημαίνει ότι το χαρακτηριστικό Microsoft Edge Secure Network αποτελεί δωρεάν υπηρεσία ωστόσο η χρήση δεδομένων περιορίζεται στο 1GB ανά μήνα. Επί του παρόντος παραμένει άγνωστο αν η Microsoft σκοπεύει να αυξήσει το όριο δεδομένων κάνοντας για παράδειγμα την υπηρεσία συνδρομητική σε κάποια φάση. Ενδεχομένως η συγκεκριμένη υπηρεσία να παρέχεται έξτρα επίσης με κάποια συνδρομή OneDrive ή Microsoft 365. Για την ώρα, κανείς δεν μπορεί να δοκιμάσει πάντως την υπηρεσία της Microsoft, ούτε καν οι χρήστες που έχουν προχωρήσει σε εγγραφή στο πρόγραμμα Microsoft Insider.

Οι δωρεάν υπηρεσίες VPN δεν είναι κάτι καινούριο βεβαίως. Όμως το να προσφέρει μία τέτοια υπηρεσία η Microsoft στον Edge που βρίσκεται προεγκατεστημένος στα Windows ενδέχεται να θορυβήσει ορισμένους παρόχους VPN. Για ποιο λόγο άλλωστε οι χρήστες να κατεβάσουν μία δωρεάν υπηρεσία VPN αν υπάρχει ήδη μία ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα; Το πιθανότερο πάντως είναι να μην υπάρξει κάποιο ζήτημα με τους άλλους παρόχους, καθώς η υπηρεσία έχει σημαντικό περιορισμό (όριο δεδομένων) ενώ και ο browser Edge δεν είναι και η δημοφιλέστερη επιλογή. 

About Freegr network

Από το Blogger.