Ο Αμερικανός Big brother on net!


ΠΟΛΥ με προβλημάτισε το πρώτο θέμα σήμερα της ηλεκτρονικης έκδοσης του περιοδικού για τον έλεγχο που θέλουν να ασκήσουν οι Αμερικανοί στο Ιντερνέτ. Με προφάσεις θέλουν να ελέγχουν τα πάντα-ένας χρήστης έγραψε μέχρι και τι χρώμα εσώρουχα θα φοράμε?- για να ελέγχουν άραγε την πληροφορία που ρέει στο δίτκυο ή τους ίδους τους λαούς? Μήπως θέλουν να είναι οι χωροφύλακες του κόσμου;
Η είδηση λέει ότι "Το τμήμα Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πιέζει την εταιρεία Verisign να του παραδώσει τα master keys του Internet, προφανώς για να μπορεί να αποκτήσει απεριόριστη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τους servers οποιουδήποτε στον πλανήτη.
Εάν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνησή τους θα μπορούν να εντοπίζουν τα DNS Security Extensions ακόμη και μέχρι τους servers που φέρουν το περιεχόμενο των sites, μαζί με τις ΙΡ διευθύνσεις τους.
Με πιο απλά λόγια αυτό θα σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πράκτορες θα είναι σε θέση να ξετρυπώνουν οποιονδήποτε μέσα στο World Wide Web δίχως την ανάγκη πρότερης εισαγγελικής εντολής, και να ελέγχουν κατά το δοκούν τους διαύλους επικοινωνίας, σύμφωνα με τις εκάστοτε επιθυμίες και επιταγές της Αμερικάνικης κυβέρνησης. " Μήπως πρέπει κάποιοι να τους βάλουν φρε΄νο ή μήπως θα ξεκινήσει μία νέα επανάσταση στο δίκτυο όπως γράφουν ξένες ειδησεογραφικές σελίδες; Ιδωμεν..

About Freegr network

Από το Blogger.