H Ακρόπολη στα 7.. θαύματα του Κόσμου μας


Η Ακρόπολη και η πόλη των Μάγια, Chichen Itza, στο Μεξικό έρχονται πρώτες στην παγκόσμια ψηφοφορία, που λήγει σε ένα μήνα περίπου, για τον καθορισμό των 7 νέων θαυμάτων του κόσμου μας.
Η ψηφοφορία έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και γίνεται μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα www.new7wonders.com αλλά και τηλεφωνικά. Μέχρι τώρα ο αριθμός των ψήφων έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 7 Ιουλίου σε εκδήλωση που θα γίνει στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι όσο πλησιάζει αυτή η ημερομηνία, αρκετές χώρες προσπαθούν να προσελκύσουν ψήφους προβάλλοντας το υποψήφιο θαύμα τους με ενέργειες που πιθανόν να προκαλέσουν ακόμα και αλλαγές της τελευταίας στιγμής.
Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν οι προσπάθειες ενός δημοφιλή Ινδού τραγουδιστή αλλά και της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να ψηφίσει για το Ταζ Μαχάλ και το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανεϊρο αντίστοιχα!
Πηγη pcwgr

About Freegr network

2 Post a Comment:

greekalert είπε...

Το Reuters μιλάει για πρωτιά...ενω το new7wonders για δύσκολη μάχη. Σε άρθρο του, το Reuters αναφέρει πως η Ακρόπολη έχει πάρει ήδη τη θέση της στα νεα επτά θαύματα του Κόσμου. Μάλιστα το αθηναικο πρακτορείο ειδήσεων παρουσίασε και αυτό την είδηση και ετσι εχει αρχίσει να διαδίδεται παντού. Κανείς μάλλον δεν πρόσεξε πως η σειρά στην οποία αναφέρετε το Reuters είναι η αλφαβητική του δελτίου τύπου του new7wonders !!! και όχι η σειρά κατάταξης...

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

Η ψηφοφορία για τα 7 νέα θαύματα είναι μία απάτη. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ:
http://diagoras.wordpress.com/2007/06/07/new7wonders/
Πρόκειται για φιάσκο.

Από το Blogger.