διαδίκτυο

'Ασφαλέστερο Διαδίκτυο' για τα παιδιά από την Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τετάρτη ένα νέο πρόγραμμα, το «Ασφαλέστερο Διαδίκτυο», ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια των παιδιών στο διαδικτυακό περιβάλλον. Σύμφωνα με την 'Ημερησία' με το νέο πρόγραμμα, που καλύπτει πρόσφατες υπηρεσίες επικοινωνιών από το Web 2.0, όπως η κοινωνική δικτύωση, θα καταπολεμηθούν όχι μόνο το παράνομο περιεχόμενο αλλά και οι επιβλαβείς συμπεριφορές όπως η ηθική παρενόχληση και εκμετάλλευση. Με προϋπολογισμό 55 εκατομμυρίων ευρώ, το πρόγραμμα αξιοποιεί περαιτέρω το επιτυχές πρόγραμμα για Ασφαλέστερο Διαδίκτυο που ξεκίνησε το 2005 και καλύπτει το χρονικό διάστημα από το 2009 έως το 2013.
«Το "Ασφαλέστερο Διαδίκτυο" αποτελεί εύστοχο παράδειγμα ευρωπαϊκού προγράμματος με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Καθώς όλο και περισσότερα παιδιά και έφηβοι χρησιμοποιούν διαδικτυακές τεχνολογίες στο σπίτι ή στο σχολείο, τα ίδια, οι γονείς και οι δάσκαλοι πρέπει να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Με το νέο πρόγραμμα για Ασφαλέστερο Διαδίκτυο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία ασφαλέστερου διαδικτυακού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας μέσω της προώθησης αυτορρυθμιστικών πρωτοβουλιών και μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης της κοινωνίας. Στις περιπτώσεις που υφίσταται παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, θα εξασφαλιστεί ταχεία και αποφασιστική δράση των δημόσιων αρχών μέσω ενισχυμένων συστημάτων υποβολής καταγγελιών.»
«Η ΕΕ έχει συμβάλει ιδιαίτερα στην μετατροπή του διαδικτύου σε ένα ασφαλέστερο χώρο για τα παιδιά, η εργασία όμως αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», πρόσθεσε η κ. Βίβιαν Ρέντινγκ, Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια σε θέματα Κοινωνίας των Πληροφοριών και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. «Αντίθετα, γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη για δράση, επειδή πρέπει να αντιμετωπιστούν νέες χρήσεις της τεχνολογίας. Είμαι πεπεισμένη ότι το νέο πρόγραμμα "Ασφαλέστερο Διαδίκτυο" θα καταστήσει την Ευρώπη υπόδειγμα όσον αφορά την προστασία των ανηλίκων από τις καταχρήσεις στο χώρο του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας».

About Freegr network

Από το Blogger.