αγορά

Η κρίση «χτυπά» τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Σημαντική αύξηση στις επιθέσεις τύπου phishing που έχουν ως στόχο την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων των χρηστών και στα μηνύματα spam που σχετίζονται με τράπεζες και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς αναμένουν οι ειδικοί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Στο πλαίσιο αυτό προειδοποιούν τους χρήστες να είναι εξαιρετικά προσεχτικοί κατά τις online συναλλαγές τους, τονίζοντας ότι το οργανωμένο ηλεκτρονικό έγκλημα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το ρευστό κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω της παγκόσμιας κρίσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Σύμφωνα με την 'Ημερησία' η Oμοσπονδιακή Eπιτροπή Eμπορίου των HΠA (FTC) εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας προειδοποιεί τους χρήστες να είναι φειδωλοί, καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς αποτελούν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις δόλιες πρακτικές του οργανωμένου κυβερνοεγκλήματος.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «Στόχος τους είναι να εκμεταλλευθούν την σύγχυση των καταναλωτών, προκειμένου να υποκλέψουν πολύτιμα προσωπικά δεδομένα».
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται σημαντική αύξηση πλαστών μηνυμάτων που θα φέρουν ως αποστολείς δήθεν νέους ιδιοκτήτες τραπεζών ή υποτιθέμενες αρχές που έχουν αναλάβει την επιτήρηση οργανισμών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης. H FTC καλεί τους χρήστες να μην απαντούν σε e-mail που φέρεται να έχουν σταλεί από τράπεζες, σε καμία περίπτωση να μην αποστέλλουν προσωπικά στοιχεία για τους λογαριασμούς και τις κάρτες τους και να ελέγχουν τακτικά τις συναλλαγές τους, ιδιαίτερα όσες πραγματοποιούνται μέσω της online οδού....

About Freegr network

Από το Blogger.