carPC

Πατάει πόδι στο carPC και το Voip ο νέος IntelAtom!

H Intel ανακοίνωσε 4 νέες εφαρμογές του Intel® Atom™ με στόχο καινούρια τμήματα της αγοράς, με 4 μοναδικές εκδόσεις (παραλλαγές) των συγκεκριμένων επεξεργαστών, καθώς και την προσθήκη δύο νέων system controller hubs στη σειρά των προϊόντων που προορίζονται για την αγορά των embedded υπολογιστικών συστημάτων.
Στα χαρακτηριστικά των νέων προϊόντων της σειράς Z5xx των επεξεργαστών Intel® Atom™ περιλαμβάνονται η δυνατότητα χρήσης σε θερμοκρασίες βιομηχανικού περιβάλλοντος, καθώς και η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών διαστάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες των εφαρμογών που θα καλύψουν με την τοποθέτησή τους, είτε σε συστήματα infotainment για αυτοκίνητα ή για προηγμένα κινητά τηλέφωνα (media phones), είτε με τη χρήση τους σε τεχνολογίες οικολογικού χαρακτήρα (eco-technologies) ή σε άλλες εφαρμογές βιομηχανικών προδιαγραφών.
Πίσω από τη αύξηση του μεριδίου της Intel σε αρκετά νέα segments της αγοράς, κρύβεται ο Intel Atom, ο επεξεργαστής με τη χαμηλή κατανάλωση που κατάφερε να εισάγει τη δημοφιλή αρχιτεκτονική της Intel® στη βιομηχανία των embedded υπολογιστικών συστημάτων, όπως τα συστήματα IVI (in-vehicle infotainment) για αυτοκίνητα, τα συστήματα βιομηχανικού ελέγχου και αυτοματισμών και τα media phones. Τα προϊόντα αυτά λειτουργούν καταλυτικά για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών στις συγκεκριμένες αγορές, μέσω των προηγμένων χαρακτηριστικών τους που υποστηρίζουν ενοποιημένα 2-D και 3-D γραφικά, video acceleration, καθώς και πολλαπλά λειτουργικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκδόσεων των Windows* και του Linux*.
«Με την προσθήκη αυτών των νέων προϊόντων μπορούμε να μεταφέρουμε τα πλεονεκτήματα των επεξεργαστών της Intel σε νέες εφαρμογές ή συσκευές, καθώς και σε νέους πελάτες που σχεδιάζουν κι αναπτύσσουν προϊόντα χαμηλής ισχύος τα οποία προορίζουν να χρησιμοποιηθούν σε περιβάλλον χωρίς περιορισμούς σχετικά με τη θερμοκρασία λειτουργίας», δήλωσε ο κ. Doug Davis, αντιπρόεδρος του “Digital Enterprise Group” και γενικός διευθυντής του “Embedded and Communications Group” της Intel. "Η ικανοποίηση των αναγκών των embedded συστημάτων, των περιορισμών που θέτει το περιβάλλον όπου λειτουργούν και γενικά των νέων αυτών αγορών, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα συστήματα τα κατάλληλα λειτουργικά χαρακτηριστικά και τη δυνατότητα σύνδεσης στο Ίντερνετ, δεδομένων των εκτιμήσεων που θέλουν το πλήθος των συσκευών που θα συνδέονται στο embedded Ίντερνετ να φτάνει τα 15 δισεκατομμύρια μέχρι το 2015" συμπλήρωσε ο κ. Davis, κάνοντας αναφορά σε μία έκθεση του κ. John Gantz από τον IDC, με ημερομηνία Ιανουαρίου 2009 και τίτλο "The Embedded Internet: Methodology and Findings."
Ο επεξεργαστής Intel Atom αποτελεί τον μικρότερο της εταιρείας, και διαθέτει τα πιο μικρά και πιο οικονομικά τρανζίστορ στον κόσμο. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Intel, μια εταιρεία πολύ γνωστή για τις καινοτομίες της, παρουσιάζει νέους επεξεργαστές της σειράς Intel Atom, οι οποίοι είναι χαμηλής ισχύος και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αγορά των συστημάτων in-vehicle» ανέφερε ο κ. Greg Baribault, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων, στο τμήμα εφαρμογών αυτοκινητοβιομηχανίας της Microsoft. «Οι επεξεργαστές Ιntel Atom και η πλατφόρμα Microsoft Auto software θα προσδώσουν κλιμακωτές δυνατότητες στα μοντέρνα, προηγμένης τεχνολογίας συστήματα in-vehicle εφαρμογών».
Εκτός από τις εφαρμογές για την αυτοκινητοβιομηχανία, η σειρά επεξεργαστών Intel Atom Z5xx στοχεύει επίσης στην αναδυόμενη αγορά των συσκευών επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, τις συσκευές που η Intel αποκαλεί "media phones." Οι διαστάσεις και τα ενεργειακά χαρακτηριστικά της σειράς των επεξεργαστών Intel Atom Z5xx είναι ιδανικά για τα media phones, τις συσκευές που προσφέρουν επικοινωνία μέσω IP και εύκολη πρόσβαση, με τη χρήση ενός μόνο πλήκτρου, σε εφαρμογές όπως το e-mail, τα γραπτά μηνύματα, η πρόγνωση του καιρού, το YouTube*, τα ωροσκόπια και τα άλμπουμ ψηφιακών φωτογραφιών.
Με σκοπό να βοηθήσει στην ταχύτερη καθιέρωση της νέας αυτής κατηγορίας συσκευών, η Intel παρουσίασε σήμερα την πρότυπη πλατφόρμα Intel® Media Phone Reference Design, η οποία θα διευκολύνει την ανάπτυξη εξειδικευμένου hardware και τη διάθεσή του στην αγορά. Στην πλατφόρμα ανάπτυξης hardware περιλαμβάνονται σχηματικά διαγράμματα και πιστοποιημένο λογισμικό (validated software stacks).
Τα νέα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο τρίμηνο του 2009. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες επιλογές γύρω από την οικογένεια επεξεργαστών Intel Atom processor Z5xx, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή τη
διεύθυνση .

About Freegr network

Από το Blogger.