Cebit

Στη σκιά της οικονομικής κρίσης η φετινή CeBIT

Ανόβερο: Η διεθνής οικονομική κρίση δε θα μπορούσε να μην έχει επιπτώσεις στη CeBIT, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση υψηλής τεχνολογίας, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Ανόβερο της Γερμανίας και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.
Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, ο αριθμός των εκθετών μειώθηκε φέτος κατά 25% στις 4.300 επιχειρήσεις -είναι ο μικρότερος αριθμός από το 1990. Τα καταναλωτικά γκάτζετ απουσιάζουν από τη μεγάλη εμπορική έκθεση, η οποία δίνει φέτος έμφαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, τα «πράσινα» προϊόντα και τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στον τομέα της Υγείας.
Αρκετές μεγάλες εταιρείες αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στη φετινή CeBIT: Toshiba, Samsung, Canon, Epson, Lexmark, Xerox, Kyocera, Konica Minolta. Αλλες εταιρείες, όμως, επιστρέφουν στη γερμανική έκθεση έπειτα από χρόνια απουσίας: Dell, Hitachi, Nokia Siemens Networks. Η έκθεση CeBIT θεσμοθετήθηκε στο Ανόβερο το 1986, έκτοτε όμως έχει χάσει μέρος του γοήτρου της λόγω του ανταγωνισμού: η μεγαλύτερη έκθεση CES πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας δύο μήνες νωρίτερα, ενώ οι λάτρεις των γκάτζετ στη Γερμανία δείχνουν να προτιμούν την καλοκαιρινή έκθεση IFA στο Βερολίνο. H φετινή CeBit αναμένεται να προσελκύσει γύρω στους 495.000 επισκέπτες. Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

About Freegr network

Από το Blogger.