ADSL

Το Ιντερνετ ισχυρο Μεσο στην Ευρωπη μεχρι το 2010

Σε πρόσφατη έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft αναφέρει ότι η χρήση του Ίντερνετ στην Ευρώπη θα ξεπεράσει την αντίστοιχη της τηλεόρασης μέχρι τα μέσα του 2010. Οι ευρυζωνικές συνδέσεις στην ήπειρο έχουν αυξηθεί κατά 95% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ ο μέσος Ευρωπαίος περνάει 8,9 ώρες την εβδομάδα στο Διαδίκτυο. Η Microsoft προβλέπει επίσης ότι στα επόμενα πέντε χρόνια, η χρήση θα περάσει από τα παραδοσιακά PC σε άλλες συσκευές που συνδέονται στο Ίντερνετ, όπως οι κονσόλες παιχνιδιών, τα κινητά τηλέφωνα και η IPTV.
Σε ότι αφορά τη διείσδυση του μέσου στην Ευρώπη, η έκθεση παρατηρεί ένα σαφή διαχωρισμό βορρά-νότου. Ενώ οι σκανδιναβικές χώρες και η Ολλανδία έχουν πολύ υψηλά ποσοστά σύνδεσης, με διείσδυση που ξεπερνά το 80%, το σκηνικό αλλάζει στη νότια Ευρώπη, όπου το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 40% για χώρες όπως η Τουρκία και η Πορτογαλία.
Ωστόσο, η Microsoft εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή σταδιακά θα αλλάξει, εξαιτίας της ανάπτυξης που ήδη παρατηρείται στη νότια Ευρώπη, αλλά και καθώς οι βόρειες χώρες θα φτάσουν τα ανώτατα δυνατά επίπεδα διείσδυσης. Οι ευρυζωνικές συνδέσεις στη Γηραιά ήπειρο αποτελούν το 83% του συνόλου των συνδέσεων στο Ίντερνετ, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις ΗΠΑ, όπου οι ευρυζωνικές συνδέσεις αντιπροσωπεύουν το 70% του συνόλου.
Η έκθεση της εταιρείας θεωρεί ότι η χρήση της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των εφημερίδων, που έχει παραμείνει στάσιμη στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, θα ξεκινήσει να παρουσιάζει μικρή κάμψη. Ήδη από το 2004 οι Ευρωπαίοι περνούν λιγότερο χρόνο βλέποντας DVD (-16%) και διαβάζοντας περιοδικά (-6%).

About Freegr network

Από το Blogger.