AMD

Η AMD και η HP επεκτεινουν το νεο PCI-Express 3.0

Ερευνητές από την Advanced Micro Devices και την Hewlett-Packard έγραψαν 2 επεκτάσεις στην προδιαγραφή του PCI Express 3.0 με τις οποίες σκοπεύουν να καθιστούν ικανά, chips χαμηλού κόστους τα οποία θα υποστηρίζουν πολλαπλά πρωτόκολλα και ταυτόχρονα να μειώσουν τις απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ. Εικάζουν ότι οι επεκτάσεις θα εγκριθούν σαν κομμάτι του PCIe 3.0 spec το οποίο ετοιμάζεται για δημοσίευση νωρίς τον επόμενο χρόνο.
Οι 2 επεκτάσεις είναι ανεξάρτητες η μια από την άλλη και έχουνε ως στόχο εφαρμογές σε graphics, high-speed I/O και embedded systems. Και οι 2 επεκτάσεις απαιτούν μερικές αλλαγές στην σιλικόνη και στο λογισμικό. Μια αποκαλούμενη "Protocol Multiplexing Extension" επέκταση θα δώσει την δυνατότητα στα chips ώστε να αλλάζουν δυναμικά ανάμεσα σε 7 διαφορετικά πρωτόκολλα μαζί με το PCIe χρησιμοποιώντας ένα κοινόχρηστο σετ από chip bins, buffer και board traces. Τα chips θα χρησιμοποιούν λιγότερα pins και οι OEMS θα χρειάζονται λιγότερες συσκευές με αποτέλεσμα να κατασκευάζονται ποιο ευέλικτα συστήματα.
Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική για παράδειγμα, οι κατασκευαστές chip μπορούν να σχεδιάσουν ένα μοναδικό κύκλωμα που θα συνδέει επεξεργαστές και "επιταχυντές" μέσω του PCIe, του Quick Path Interconnect της Intel, η του Coherent Hypertransport Bus της AMD.
"Αυτό θα απογειώσει το Υβριδικό Computing μιας και ένα chip γραφικών θα μπορεί να δουλεύει σαν Host Processor και μπορούμε πολύ ποιο εύκολα να στέλνουμε δουλειές από την CPU στην GPU η στον Accelerator," ανέφερε ο Michael Krause, ειδικός I/O στην HP.
"Στa embedded συστηματα, μερικά πακέτα μπορεί να είναι για παράδειγμα Ethernet και άλλα PCIe ώστε να διαχωρίζουμε τα control και data planes στα communications systems," πρόσθεσε.
Μια χωριστή επέκταση, αποκαλούμενη "Lightweight Notification", θα επιτρέπει στους co-processors η σε περιφερειακά chips να επικοινωνούν το ένα με το άλλο μέσω της System Memory χρησιμοποιώντας μια PCIe transaction δίχως να διακόπτουν τον Host Processor. Για παράδειγμα, ενα Ethernet Switch μπορεί να απαντά σε εντολές κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης μερικών data packets καθώς ο Host Processor είναι ανενεργός. Και οι 2 επεκτάσεις στοχεύουν στο να διευθετήσουν της ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των I/O υποσυστημάτων και Accelerators για να υποστηρίξουν δεκάδες λειτουργίες σε συστήματα τα οποία χρησιμοποιούν πολυπύρηνους επεξεργαστές και εικονικές μηχανές. Και οι 2 επεκτάσεις είναι σχεδιασμένες για χρήση με τις 2.5, 5 και 8 GHZ εκδόσεις του PCIe.
"Ολοκληρώσαμε ότι σκεφθήκαμε ότι θα χρειαστεί για την έκδοση 0.9 των επεκτάσεων," ανέφερε ο Krause. "Μερικοί άνθρωποι οι οποίοι συνέγραψαν τις επεκτάσεις είναι πάρα πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και αρκετά σεβαστοί στο PCI SIG," πρόσθεσε.

About Freegr network

Από το Blogger.