CrossfireX

Hydra chip της Lucid σε P55 μητρικες

ΝΕΕΣ δυνατότητες δίνει η φρέσκια φουρνιά επεξεργαστών Lynnfield στην αγορά καθώς ετοιμοπόλεμη εμφανίζεται και η MSI με την κυκλοφορία εξωτικών μητρικών. Τρία νέα μοντέλα μητρικών καρτών βασισμένων στο P55 chipset της Intel θα κυκλοφορήσουν άμεσα, με αρκετά ακόμα LGA 1156 μοντέλα να βρίσκονται στο εργοστάσιο. Υπάρχει ένα μοντέλο που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα με πρωτοποριακά υλικά και χαρακτηριστικά μητρικής, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο το Hydra chip της Lucid, φέροντας το όνομα "Big Bang".
Η πρώτη φορά που μάθαμε για το νέο καλούδι ήταν το καλοκαίρι του 2008, καθώς το Hydra chip αποτελεί μια real-time distributed processing μηχανή, η οποία θα διευθύνει την κυκλοφορία γραφικής επεξεργασίας ανάμεσα στους GPUs με έναν ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο, κάνοντας πράξη την βελτιωμένη απόδοση γραφικών όταν χρησιμοποιούνται multi-GPU setups. Η λύση της Lucid παρέχει μεγάλη συμβατότητα και αρμόνια με όλους τους GPUs, κάνοντας με λίγα λόγια δυνατό το συνδυασμό διαφορετικών μοντέλων καρτών από τον ίδιο κατασκευαστή και ακόμα δύο (ή περισσότερες) κάρτες από διαφορετικές εταιρείες - πώς σας φαίνεται ένα SLI/Crossfire μεταξύ μιας GTX 295 και μιας HD4890;
Πέρα από το Hydra chip, η Big Bang υποστηρίζει τους LGA 1156 CPUs, ενσωματώνει τέσσερα DDR3 memory slots, τρία PCI-Express x16 slots, δέκα SATA 3.0 Gbps θύρες, dual Gigabit Ethernet, 7.1 channel audio, και τη λειτουργία για εύκολο overclocking, OC Genie.
Η ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης της P55 Big Bang παραμένει ακόμα άγνωστη.
Πηγή: TechConnect Magazine

About Freegr network

Από το Blogger.