6πύρηνα 'τέρατα' απο την Intel στην Cebit

Το καθοριστικό βήμα στο διαρκή ανταγωνισμό των κατασκευαστών επεξεργαστών θα αποτελέσουν τα εξαπύρηνα μοντέλα. H Intel εποθυμεί να μεταφέρει το λανσάρισμα του εξαπύρηνου Core i7-980X (που θα κυκλοφορήσει σε μια Extreme Edition) από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους - συγκεκριμένα μέσα στο Μάρτιο του 2010. Ουσιαστικά θεωρείται απο ειδικούς ότι το λανσάρισμα του νέου επεξεργαστή μάλλον θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της γνωστής έκθεσης CeBit.
Ο φρέσκος επεξεργαστής θα διαθέτει έξι πυρήνες, οι οποίοι θα κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 32nm και θα παράγουν ένα θερμικό φορτίο της τάξης των 130Watt - σύμφωνα με ένα έγγραφο που έχει διαρρεύσει στο Internet που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Σε ότι αφορά τα εσώψυχά του η νέα γενιά επεξεργαστών θα διαθέτει 12MB L3 cache, την τεχνολογία Turbo Boost και θα υλοποιείται σε ένα LGA1366 socket (με 1.366 επαφές).
Μάλιστα ο Core i7-980X θα εφαρμόζει άριστα και σε X58 motherboards - τα παλιά μοντέλα θα χρειάζονται, βέβαια, ένα BIOS update. Ήδη οκτώ μοντέλα της Asus δείχνουν ικανά να στεγάσουν το νέο επεξεργαστή. Τέλος η τιμή του, όπως είθισται στις Extreme Editions, θα είναι αρκετά "τσουχτερή" και θα αγγίζει τα 999 δολάρια/ευρώ.
ΠΗΓΗ:Softpedia

, , , , , , , , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.