ειδήσεις

Τέλος για ο ipv4 ,καιρός για το IPv6

Τα όρια ανάπτυξης του Internet είναι αρκετά κοντά. Μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες θα τελειώσουν οι διαθέσιμες διευθύνσεις IP. Αιτία για αυτή είναι η πολυετή διατήρηση του απαρχαιωμένου πρωτοκόλλου IPv4, το οποίο μέσω της 32μπιτης υλοποίησης του προσφέρει σχεδόν κάτι περισσότερο από 4 δισ. διευθύνσεις IP.
Προς το παρόν υπάρχουν διαθέσιμες περίπου 234 εκατομμύρια διευθύνσεις αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Ο,δε, εφησυχασμός που υπάρχει – έχουμε ακόμα διευθύνσεις άρα είμαστε εντάξει - είναι αδικαιολόγητος. Και αυτό διότι αυτές αφενός θα εξαντληθούν μέσα στα ένα με δύο επόμενα χρόνια και αφετέρου όσο πλησιάζει αυτή η στιγμή θα αυξάνουν οι τιμές τους.
Έτσι η αναβάθμιση στο νέο πρωτόκολλο IPv6 κρίνεται περισσότερο από επιτακτική και δεν πρέπει να καθυστερεί άλλο. Εξάλλου ακόμα και οι φορητές συσκευές διαθέτουν μοναδική IP. Άλλωστε χρειάζεται και ένας αξιοσημείωτος χρόνος για να δοκιμαστεί η συμβατότητα του IPv6 πρωτοκόλλου με τις υπάρχουσες δομές. Όπερ σημαίνει, όσον αφορά τους ιδιώτες, ότι ίσως χρειαστεί η αγορά ενός νέου router.
To πρωτόκολλο IPv6 έχει καθοριστεί εδώ και χρόνια. Η μετάβαση στις 128μπιτες διευθύνσεις θα αυξήσει εκθετικά τις διαθέσιμες διευθύνσεις IP. Τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν παράλληλα τα δύο πρωτόκολλα, ώστε να δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για τη μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο.

About Freegr network

Από το Blogger.