3D

Toshiba: 3D τηλεοράσεις 40'' άνευ γυαλιών

Δυναμικό «παρών» έδωσε η Τoshiba στη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, CES (Consumer Electronics Show) που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Λας Βέγκας, παρουσιάζοντας τηλεοράσεις 3D μεγαλύτερες των 40'', που δεν χρειάζονται ειδικά γυαλιά για προβολή 3D περιεχομένου.
Οι νέες τηλεοράσεις της Toshiba αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες και υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο που η εταιρεία διαδραματίζει σε σημαντικούς τομείς του κλάδου των ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Στη CES η Toshiba παρουσίασε τις πρώτες 3D τηλεοράσεις στον κόσμο διαστάσεων 65’’ και 56” για τις οποίες δεν απαιτείται η χρήση των ειδικών γυαλιών.
Πριν από ένα χρόνο σχεδόν, όταν οι πρώτες τηλεοράσεις 3D μικρού μεγέθους 12” και 20”, που δεν απαιτούν τη χρήση γυαλιών, διατέθηκαν προς πώληση στην Ιαπωνία, η Toshiba απέδειξε την ικανότητά της στην παραγωγή και προώθηση τέτοιων συσκευών,’’ δήλωσε ο κ. Δρόσος Δρόσος, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων.
Τα πρωτοποριακά αυτά μοντέλα τηλεοράσεων 3D που παρουσιάστηκαν στο Las Vegas διαθέτουν πάνελ οπίσθιου φωτισμού LED με 4096 x 2160 pixels (πάνελ 4k2k). Η τεχνολογία Integral Imaging της Toshiba, που εφαρμόστηκε στις τηλεοράσεις 3D αυτού του είδους, λειτουργεί με πολλαπλά σημεία θέασης που επιτρέπουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο να αντιλαμβάνεται τρισδιάστατα τις εικόνες που προβάλλονται, ενώ παράλληλα προσφέρει ευρεία γωνία θέασης. Χάρη στην εξειδικευμένη τεχνολογία της υπέρθεσης των σημείων θέασης, οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κινούν το κεφάλι τους κατά την θέαση 3D περιεχομένου, χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά το τρισδιάστατο εφέ.

About Freegr network

Από το Blogger.