ειδήσεις

Διπλασιασμό της ακρίβειας του GPS

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια είτε μέσω των smartphones είτε μέσω των συσκευών πλοήγησης η τεχνολογία του GPS έχει εισχωρήσει για τα καλά στη ζωή μας και για πολλούς από εμάς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Η τεχνολογία του GPS όμως δεν αποτελεί νέα εφεύρεση. Εδώ και αρκετά χρόνια 24 δορυφόροι αναλαμβάνουν την ενσάρκωση των υπηρεσιών πλοήγησής μας και είναι κοινώς αποδεκτό είναι ότι η ακρίβειά τους δεν είναι η καλύτερη δυνατή.
Το GPS IIF αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στην τεχνολογία των GPS δορυφόρων οι οποίοι όταν τεθούν σε ισχύ υπόσχονται διπλάσια ακρίβεια στην εύρεση της τρέχουσας τοποθεσίας σε σύγκριση με την ακρίβεια των σημερινών δορυφόρων που αγγίζει τα 3-6 μέτρα κάτω από ιδανικές συνθήκες. Η φιλοσοφία των νέων δορυφόρων στηρίζεται στην αντιμετώπιση του προβλήματος εύρεσης του τρέχοντος στίγματος υπολογίζοντας το όχι ως περιοχή όπως κάνει η τρέχουσα τεχνολογία αλλά ως σημείο που βρισκόμαστε.
Μέχρι σήμερα μόνο ένας από τους δορυφόρους GPS IIF βρίσκεται σε τροχιά και πλήρη λειτουργία. Ο δεύτερος πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μέσα στο χρόνο, ενώ σταδιακά έχουν προγραμματιστεί ακόμη 10 δορυφόροι για να στελεχώσουν τη νέα γενιά του GPS. Όταν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όλων των δορυφόρων τότε θα παρατηρήσουμε και τις αλλαγές στις συσκευές μας.
Η νέα γενιά του GPS θεωρείται η βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία της επαυξημένης πραγματικότητας σε εσωτερικούς χώρους. Φανταστείτε για παράδειγμα έναν εικονικό καθηγητή, ή έναν συνοδό που θα σας καθοδηγήσει την πρώτη σας μέρα στο πανεπιστήμιο.

About Freegr network

Από το Blogger.