ειδήσεις

Southern Islands AMD σε κυκλοφορία το 2011

Έχουμε μια είδηση που καλό θα είναι την λάβουν σοβαρά υπόψιν τους ιδιαίτερα όσοι προγραμματίζουν αγορά Gpu μέσα στο 2011 και όχι μόνο! Η Advanced Micro Devices (AMD) επιβεβαίωσε την Τρίτη στη διάσκεψη κορυφής του AMD Fusion Development Summit (AFDS) ότι θα κυκλοφορήσει την νέα γενιά μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPUs) εντός του τρέχοντος έτους. Προφανώς, με την κωδική ονομασία της AMD Southern Islands GPUs να βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσουν το 2011.
"Σε μερικές ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε για την νέα συναρπαστική αρχιτεκτονική των καρτών γραφικών μας, η οποία θα βγει εντός του τρέχοντος έτους και θα χρησιμοποιηθεί από τα μελλοντικά APUs μας", δήλωσε ο Rick Bergman, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ομίλου προϊόντων της AMD.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο AFDS,ο Eric Demers, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας του ομίλου AMD στο τμήμα γραφικών της εταιρείας, θα ανακεφαλαιώσει την εξέλιξη των GPUs τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων αρχιτεκτονικές πυρήνα VLIW5 και VLIW4 καθώς και των σετ εντολών. Αλλά το πιο σημαντικό ο κ. Demers θα παρουσιάσει μια επισκόπηση της επόμενης γενιάς των υπό ανάπτυξη πυρήνων AMD, που θα ωθήσει της νέες δυνατότητες και να συνεχίσει την εξέλιξη των GPU.
Ενώ δεν είναι εντελώς σαφές τα είδη των ιδιαιτεροτήτων των επόμενης γενιάς επεξεργαστών γραφικών τα οποία θα αποκαλυφθούν στη Σύνοδο Κορυφής, είναι πολύ πιθανό ότι η μετάβαση προς τα εμπρός τόσο για την AMD όσο για τον ανταγωνιστή της, την Nvidia θα συνίσταται στην προσπάθειά τους να καταστήσουν τα GPUs ευκολότερα προγραμματιζόμενα και καλύτερα κατάλληλα όχι μόνο για την επεξεργασία γραφικών, αλλά και για complex computing.

About Freegr network

Από το Blogger.