ειδήσεις

Φρένο στην κατοχύρωση Πνευματικών Δικαιωμάτων Λογισμικού

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε πως είναι αδύνατο να κατοχυρώσεις τα πνευματικά δικαιώματα για μια γλώσσα προγραμματισμού ή την λειτουργία ενός υπολογιστή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο , η ντιρεκτίβα της νομικής προστασίας των εφαρμογών των υπολογιστών επεκτείνεται στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στην έκφραση κάθε μορφής της πνευματικής δημιουργίας του δημιουργού μιας εφαρμογής υπολογιστή. Αλλά , κάθε ιδέα και αρχές περιλαμβανομένων των ιδιωτικών δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
Με άλλα λόγια μπορείτε να προστατεύσετε τις ιδέες και τις αρχές του κώδικα σας, αλλά όχι το ίδιο το πρόγραμμα.
Ο γενικός σύμβουλος του δικαστηρίου είπε πως εάν η λειτουργίες ενός προγράμματος υπολογιστή θα προστατεύονταν από πνευματικά δικαιώματα , αυτό θα κατέληγε στην δυνατότητα οι ιδέες να μονοπωλούνται, μέχρι στο σημείο να δυσκολεύεται η τεχνολογική πρόοδος και η βιομηχανική ανάπτυξη. Το δικαστήριο είπε πως δεν υπάρχει παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων εκεί όπου κάποιος δεν έχει πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής ενός προγράμματος, αλλά απλά μελετά , παρατηρεί και δοκιμάζει το πρόγραμμα για να αναπαραγάγει τις λειτουργίες του.

About Freegr network

Από το Blogger.