ειδήσεις

To Thunderbolt διαθέσιμο σε πολλές μητρικές το 2012

Την εβδομάδα που μας πέρασε, η ASUS και η MSI παρουσίασαν τις πρώτες non-Mac μητρικές, εξοπλισμένες με την τεχνολογία Thunderbolt της Intel. Συγκεκριμένα η ASUS P8Z77-V Premium και η μετέπειτα P8Z77-V Pro/Thunderbolt είναι βασισμένες στο Intel Socket 1155 και στο Intel Z77 Express chipset όπως και η Z77A-GD80 της MSI. Η τεχνολογία Thunderbolt πάνω στις μητρικές αυτές, θα επιτρέψει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 10Gbps. Η τεχνολογία επιτρέπει επιπλέον PCI Express και DisplayPort σε μία single port, αλλά υπάρχει ένα βασικό μειονέκτημα. Είναι πιο ακριβή από το USB 3.0, περιορίζοντας έτσι την μελλοντική ανάπτυξή της ακόμη περισσότερο.
Ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, λένε ότι στο τομέα των μητρικών, η Thunderbolt θα αποτελέσει ένα χαρακτηριστικό κλειδί, όπου οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές θα ριχθούν όλοι μαζί στον ανταγωνισμό το δεύτερο μισό του 2012. Δεδομένου μάλιστα ότι τα Thunderbolt chips παρέχοντα προς στιγμή μόνο από την Intel έναντι $20 και $25, κάτι τέτοιο αφήνει εκτός από την κερδοφορία άλλους κατασκευαστές. Το κύμα αυτό των Thunderbolt desktops, μητρικών κα ιπεριφερειακών αναμένεται να κορυφωθεί προς το τέλος του χρόνου. Άλλωστε η ίδια η Intel ανέφερει ότι ετοιμάζει πος διάθεση περίπου 100 Thunderbolt-based περιφερειακά.
Τον προηγούμενο μήνα, ο Kirk Skaugen από την Intel δήλωσε ότι ο αριθμός των συσκευών θα αυξηθεί, καθώς η τεχνολογία αφήνει το περιβάλλον του Mac OS X της Apple και εισέρχεται δυναμικά στα Windows της Microsoft. Δήλωσε χαρακτηριστικά, έχουμε συνολικά 21 Thunderbolt συσκευές στην αγορά, όπως οθόνες και αποθηκευτικά μέσα. Αναμένουμε μια εκατοντάδα μέχρι το τέλος του χρόνου και εκατοντάδες μέχρι την επόμενη χρονιά. Τέλος, τον περασμένο Μάρτιο, εκπρόσωπος της Intel, ο Dave Salvator δήλωσε ότι η εταιρεία του σκοπεύει να διαθέσει οπτικά καλώδια για την τεχνολογία αυτή μέχρι το τέλος του έτους. Σε αντίθεση με τα συνήθη, αυτά θα μπορέσουν να παρέχουν περισσότερο bandwidth.

About Freegr network

Από το Blogger.