ειδήσεις

Tο Facebook προχωρά σε αλλαγές με θύελλα αντιδράσεων

Το Facebook ξεκίνησε τη διάθεση μιας σειράς από νέες επιλογές προσωπικού απορρήτου μεταξύ των οποίων αφαιρείται η δυνατότητα από τους χρήστες να εξαιρούν τα ονόματά τους από τις αναζητήσεις.
 Τα νέα εργαλεία προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία στους χρήστες να επιλέξουν ποιος από τους φίλους ή εγγεγραμμένους χρήστες θα βλέπουν τις προσωπικές τους πληροφορίες τα status updates και τις φωτογραφίες. Το Facebook κάνει αλλαγές και στον τρόπο που οι εφαρμογές ζητούν άδεια πρόσβασης και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων, αφού πλέον κάθε μία ξεχωριστά θα πρέπει να ζητά τη σχετική άδεια. Η σημαντικότερη ίσως αλλαγή, είναι αυτή σχετικά με την αναζήτηση ονομάτων, αφού πλέον οι χρήστες δε θα έχουν τη δυνατότητα να «κρύβονται» από τις αναζητήσεις άλλων χρηστών στο Facebook.
 Οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται και όταν θα δείτε μία ενημέρωση στο επάνω δεξί μέρος του παραθύρου της εφαρμογής, θα καταλάβετε ότι έχουν αφορά πλέον και τον δικό σας λογαριασμό. Η αλλαγή στην πολιτική αναζήτησης ονομάτων, είναι σίγουρο πως θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από διάφορες οργανώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων.

About Freegr network

Από το Blogger.