Ελλάδα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΖΙ!

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση τεχνολογίας με τίτλο »Ένα ταξίδι στην τεχνολογία«, ανοίγει τις πύλες της από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό να φέρει τις συσκευές του παρελθόντος κοντά στις τεχνολογίες του μέλλοντος.
Με δωρεάν είσοδο για το κοινό, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορέσουν να πάρουν μέρος σε ένα ταξίδι από τις πρώτες συσκευές και εφευρέσεις έως τις πρωτοποριακές συσκευές του μέλλοντος, αλλά και να συμμετέχουν σε διάφορους gaming διαγωνισμούς, να παρακολουθήσουν την avant premiere της ταινίας Steve Jobs και να συμμετέχουν σε πρωτότυπα workshops μαγειρικής, μουσικής & μόδας. Ακόμη στα πλαίσια του «φεστιβαλικού χαρακτήρα» της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν διάφορες ομιλίες από gurus της τεχνολογίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών

• The Future of Digital - κ. Σούσης Ηλίας – Google - Head of Greek Domestic Market and YouTube
• ACORN BBC: ο υπολογιστής που γεννήθηκε στο σχολείο και σήμερα βρίσκεται σε κάθε κινητό - κ.Κουτλής Νοέλ – Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής - Τεχνικός Σύμβουλος Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής
• Το 3D printing ως καταλύτης ραγδαίων αλλαγών στην οικονομία, την πολιτική και την παραγωγή. - κ.Πιερρακάκης Κυριάκος - Athens Tech College - Καθηγητής στο Athens Tech College
• Ασύρματες Επικοινωνίες: Tο Χτες, το Σήμερα και το Αύριο - κ.Παπαδιάς Κωνσταντίνος - Athens Tech College - Καθηγητής στο AIT (Institute of Technology)
• Η εξέλιξη των windows ως οικοσύστημα - κ.Ράπτης Μάριος – Microsoft - Product Marketing Manager Ελλάδας και Κύπρου
• Plus Smart Φούρνος και Internet of Things - κ.Κόντος Θανάσης – Electrolux Ελλάς - Διευθυντής Πωλήσεων

Η διαδρομή από το παρελθόν προς το μέλλον δε θα μπορούσε παρά να ξεκινά με ένα «μουσείο» πολύ διαφορετικό απ’ όλα όσα έχει συναντήσει ένας επισκέπτης έως σήμερα. Μέσα από μία διαχρονική έκθεση ο επισκέπτης θα συναντήσει τις συσκευές του παρελθόντος έως αυτές του σήμερα και του αύριο με πληθώρα συσκευών όπως τηλεοράσειςκινητά-smartphonelaptopεκτυπωτές,ψυγείακουζίνες,πλυντήρια ρούχωνφωτογραφικές μηχανέςgame κονσόλεςσκούπεςσίδερα,μηχανές καφέ.

Μέσα από μια σειρά ξεναγήσεων, ο επισκέπτης θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Τεχνολογία του Μέλλοντος», όπου θα μάθει για τις συσκευές που θα χρησιμοποιεί... στο μέλλον, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ελληνική αγορά έως και ένα χρόνο αργότερα! Παράλληλα, στο χώρο «Internet of Things» ο επισκέπτης θα δει τους «έξυπνους» χώρους της κουζίνας και του σαλονιού, γνωρίζοντας τις συνδεδεμένες συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και με το smartphone του, όπου κι αν βρίσκεται!
Ακόμα, οι λάτρεις του gaming μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς PRO Evolution Soccerστο PS4 και να αναμετρηθούν με διάσημους παίκτες, κερδίζοντας παράλληλα πλούσια δώρα.

Το Σάββατο 14/11 το βράδυ, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει σε Avant Premiere, αποκλειστικά για τους επισκέπτες της έκθεσης, την προβολή της ταινίας του Ντάνι Μπόιλ «Steve Jobs» με τον Μάικλ Φασμπέντερ στον ομώνυμο ρόλο για λίγους τυχερούς που θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό μέσα από τα ψηφιακά μέσα της εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα workshops, τον gaming διαγωνισμό, τις ομιλίες και την Avant Premiere θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο http://www.kotsovolos.gr.

Από το τεχνολογικό φεστιβάλ δεν θα μείνουν παραπονούμενοι οι μικροί φίλοι της Τεχνολογίας! Θα μπορούν να πάρουν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου καθ’ όλη της διάρκεια του 3-μέρου. Το πρόγραμμα «Ένα παραμύθι από το μέλλον» απευθύνεται σεοικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-8 χρόνων και το «Ταξίδι στην τεχνολογία» σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων. Επίσης, οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να βγάλουν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ο εορτασμός των 65 Χρόνων της Κωτσόβολος, επιφυλάσσει στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει το Star Wars σκηνικό παρέα με την Hewlett-Packard, να φωτογραφηθεί στο retro χώρο «150 Χρόνια Pitsos» και να κάνει μία εικονική «βόλτα» με τη μάσκα Oculus! Θα μπορεί να αφήσει την ευχή του στη Βαλίτσα Ευχών για την Κωτσόβολος μπαίνοντας σε κλήρωση για να κερδίσει πλούσια δώρα!

About Freegr network

Από το Blogger.