Υποχρεωτικές οι συναλλαγές με κάρτες

Με στόχο τη σταδιακή εξάπλωση του πλαστικού χρήματος, το Υπουργείο Οικονομικών συντάσσει σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα συνδέει τις πληρωμές με κάρτες με το αφορολόγητο και τις εκπτώσεις δαπανών.Με βαριές «καμπάνες» κινδυνεύουν όσοι δεν αποδεχθούν τις πληρωμές με κάρτες, αν και έχουν τα μηχανήματα POSΣτον σχεδιασμό της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται η επιβολή της χρήσης ειδικών μηχανημάτων καρτών για όλες τις συναλλαγές λιανικών πωλήσεων σε επιχειρήσεις. Η αρχή θα γίνει από επιχειρήσεις όπως χώροι εστίασης, ξενοδοχεία και θα επεκταθεί και σε επιτηδευματίες, όπως γιατρούς, μηχανικούς, υδραυλικούς κ.ο.κ.
Στο μεταξύ, σχεδιάζεται ο περιορισμός πληρωμών με μετρητά. Ένα σενάριο που βρίσκεται υπό εξέταση είναι η επιβολή πλαφόν στις πληρωμές με μετρητά με όριο τα 200-300 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως οι αγορές από ιδιώτες εξοφλούνται μόνο με χρεωστικές, πιστωτικές ή επιταγές, όταν ξεπερνούν το ποσό των 1.500 ευρώ.

Πώς θα κερδίζεται η έκπτωση φόρου
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όταν αλλάξει η σχετική νομοθεσία, η εφορία θα δέχεται μόνο τις δαπάνες με κάρτες. Ως εκ τούτου, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κερδίζουν την έκπτωση φόρου (έως 2.100 ευρώ) και συνεπώς το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ, εάν στη φορολογική τους δήλωση αναγράφουν τις δαπάνες που κάνουν με πλαστικό χρήμα ή μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το «Έθνος», για τους επιτηδευματίες όλες οι επαγγελματικές δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους θα πρέπει να γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο και όχι μόνο όσες ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

Βαριά πρόστιμα για μη αποδοχή καρτώνΤην ίδια ώρα με βαριές «καμπάνες» κινδυνεύουν όσοι δεν αποδεχθούν τις πληρωμές με κάρτες, αν και έχουν τα μηχανήματα POS.

Ειδικότερα προβλέπονται μεταξύ άλλων:

  • επιβολή προστίμου από 1.500 ευρώ έως 1 εκατ.  - το ανώτατο ποσό του προστίμου διπλασιάζεται σε περίπτωση που εκδοθούν σε βάρος του ίδιου προμηθευτή τρεις αποφάσεις επιβολής προστίμου
  • κλείσιμο της επιχείρησης από 3 μήνες έως 1 χρόνο
  • ποινή φυλάκισης έως 6 μήνες
  • η επιχείρηση υποχρεούται να απαντά εγγράφως σε καταγγελίες που υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Αν δεν το κάνει, κινδυνεύει με πρόστιμο 500-5.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο αυξάνεται έως τα 50.000 ευρώ.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.