Με dual-boot Campfire, τα Chromebooks θα τρέχουν και Windows 10

Το χαρακτηριστικό επισημάνθηκε στο forum XDA Developers όταν ανακαλύφθηκε ένας κόμβος κώδικα (code branch) με την ονομασία Campfire στο Chromium Git καθώς και μία αναφορά σε ένα “Alt OS”. Από τότε έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για το λειτουργικό σύστημα Windows. Η ομάδα του XDA Developers εντόπισε επίσης στοιχεία ότι δεν πρόκειται απλώς για κάποιο «εσωτερικό τεστ» αλλά για ένα χαρακτηριστικό που η Google σκοπεύει να διαθέσει ευρέως στους χρήστες. 
Το Campfire αναμένεται να είναι εύκολο στη χρήση και δεν θα απαιτείται από τους χρήστες να ασχοληθούν με το Developer Mode που είναι απαραίτητο για το sideloading του Linux. Πάντως υπάρχει ένα μειονέκτημα. Αν και η Google σκοπεύει όπως αναφέραμε να διαθέσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για όλους τους χρήστες Chromebooks –και δεν προορίζεται μόνο για τους κατόχους του πανάκριβου και high-end PixelBook- θα απαιτούνται τουλάχιστον 40GB αποθηκευτικού χώρου, 10GB για το Chrome OS και τα υπόλοιπα για τα Windows. Αυτό σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός Chromebooks –οι low-end συσκευές με 16GB ή 32GB αποθηκευτικού χώρου τύπου eMMC που είναι “soldered” στο motherboard- μένουν… εκτός και οι χρήστες τους δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα. 
Πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση από την Google -για ορισμένους πρόκειται για μία στρατηγικής σημασίας κίνηση μάρκετινγκ που αποδεικνύει ότι ο γίγαντας της αναζήτησης στο Internet ασχολείται και ενδιαφέρεται και για άλλες τεχνολογίες, και όχι μόνο για τις δικές της (το πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πρόσφατο εξάλλου). Από την άλλη, ενδέχεται να βοηθήσει τις εταιρείες που πωλούν Chromebooks να πουλήσουν ακόμα περισσότερες συσκευές, μόλις διαπιστωθεί ότι μπορούν να τρέξουν και Windows. TheNextWeb

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.