ΧΑΡΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΓΚΙΣΜΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ FB

Το Facebook δημιούργησε χάρτες ακριβείας που προβλέπουν την εξάπλωση ασθενειών για να βοηθήσει οργανισμούς και επιστήμονες να περιορίσουν τυχόν ξεσπάσματα ασθενειών. Έχοντας γνώση της πληθυσμιακής πυκνότητας με εκτιμήσεις δημογραφικών δεδομένων και γνωρίζοντας πως κινούνται οι άνθρωποι, μπορεί να προσφέρει εκτιμήσεις με σχετική ακρίβεια για το ποια μέρη είναι πιο ευάλωτα σε μια εξάπλωση ασθένειας, συντονίζοντας έτσι καλύτερα την παροχή βοήθειας από τις υγειονομικές υπηρεσίες.
Αυτό που τόνισε η εταιρία είναι πως δε χρησιμοποίησε Facebook δεδομένα για να διαπιστώσει την πληθυσμιακή πυκνότητα, αλλά δεδομένα από δορυφόρους. Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης εκτίμησε όχι μόνο τον αριθμό των ανθρώπων αλλά και τα δημογραφικά στοιχεία, συμπεριλαμβάνοντας παιδιά προσχολικής ηλικίας και γυναίκες σε ηλικία αναπαραγωγής.
Οι κινήσεις των ανθρώπων εκτιμήθηκαν από τα δεδομένα ανθρώπων που είχαν ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο Facebook, καθώς αυτό πρόσφερε και μία οπτική πραγματικού χρόνου στην εταιρία. Όλα αυτά τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν όχι απλά σε στατικούς χάρτες, αλλά σε χάρτες πραγματικού χρόνου με τους οποίους οι υγειονομικές  αρχές μπορούν να έχουν άμεσα εκτίμηση της κατάστασης, να διαθέτουν τους πόρους τους αποτελεσματικότερα, ακόμα και να στέλνουν μηνύματα στα τηλέφωνα ανθρώπων για να τους δίνουν οδηγίες.

, , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.