freegr

Το ακτιβιστικό hacking μειώθηκε κατά 95% από το 2015

Μία έρευνα της IBM έρχεται να αποκαλύψει πως ο Χακτιβισμός, το hacking δηλαδή με ακτιβιστική φύση, είναι δραστηριότητα προς εξαφάνιση τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα έχει μειωθεί κατά 95% από το 2015, ενώ φέτος πέρα από μία εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης του Εκουαδόρ για τη σύλληψη του Julian Assange, δεν έχει σημειωθεί κάποια δραστηριότητα τέτοιου είδους.
Οι ερευνητές αποδίδουν αυτήν την πτώση στο τέλος των Anonymous. Το γνωστό hacking group ήταν υπεύθυνο για το 45% των ακτιβιστικών επιθέσεων, αλλά ξεκίνησε να διαλύεται το 2016 όταν μέλη της συμμετείχαν σε πολιτικές εκστρατείες, ενώ ρόλο έπαιξαν και οι “Fake Anons”, ανώνυμα μέλη που δε συνδέονται με το group, τα οποία ξεκίνησαν hacking εκστρατείες για προσωπικά οφέλη χρησιμοποιώντας την κοινότητα των Anonymous. Όσο περισσότερο προσπαθούσαν οι Anonymous να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα και να αποκλείσουν τους fake anons, τόσο μειωνόταν η εμπιστοσύνη των μελών τους.
Μεγάλες επιτυχίες είχαν και οι υπηρεσίες επιβολής νόμου, καθώς υπήρξαν 62 συλλήψεις σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία από το 2011, σπείροντας τον πανικό στις τάξεις των Anonymous και ωθώντας μεγαλοστελέχη τους να καταδώσουν συναδέλφους τους για να γλιτώσουν. Έτσι, το γκρουπ διαβρώθηκε εκ των έσω.
Είναι αυτό το τέλος του Χακτιβισμού; Οι ερευνητές λένε πως οι παρούσες πολιτικές συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε μία αναβίωση της δραστηριότητας. Κάτι τέτοιο όμως προς το παρόν δε φαίνεται να συμβαίνει, ενώ και οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται πλέον διαρκώς σε επιφυλακή. unboholics

About Freegr network

Από το Blogger.