freegr

O Intel Rocket Lake-S φτάνει στα 6.9 GHz με ψύξη LN2


 Ένας επεξεργαστής Intel Rocket Lake-S με 8 πυρήνες και 16 νήματα εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα βίντεο overclocking, ωθούμενος στα 6,923 GHz, όπως παρουσιάστηκε μέσω μιας οθόνης CPU-Z που εμφανίζεται στο βίντεο.

 

 

Δεν είναι γνωστός ο δημιουργός του video ούτε και ο overclocker που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα. Ωστόσο, από το CPU-Z μπορεί να φανεί ότι ο υπερχρονισμένος επεξεργαστής στα 6,9 GHz υποστηρίζει σύνολα εντολών που δεν είναι διαθέσιμα στην τρέχουσα σειρά CPU της Intel, αλλά θα υποστηρίζονται από τους Rocket Lake-S. Συγκεκριμένα, τα σύνολα εντολών SHA και AVX512F. Ομοίως, τα μεγέθη της προσωρινής μνήμης αντιστοιχούν στις αναμενόμενες τιμές για τους Intel Rocket Lake-S.

 

large.xC0ztZGqDVZd7k75.jpg

 

Ο υπερχρονισμένος επεξεργαστής συνδυάστηκε με επίσης υπερχρονισμένη DDR4 μνήμη, η οποία έφτασε τα 6,666 MHz, ενισχυμένη από τάση 1.830 V. Οι πληροφορίες της μητρικής πλακέτας είναι λιγοστές, αλλά εικάζεται ότι πρόκειται για μητρική πλακέτα Z590 με την επωνυμία Gigabyte. Ίσως αυτό το βίντεο είναι μέρος μιας προσπάθειας μάρκετινγκ που προωθείται από την Intel για να τονώσει το ενδιαφέρον, για τους Rocket Lake-S, σε overclockers και enthusiasts. H επίσημη αποκάλυψη των Rocket Lake-S αναμένεται κατά τη διάρκεια της CES, ενώ η διαθεσιμότητα αγοράς γύρω στον Μάρτιο.

About Freegr network

Από το Blogger.