freegr

Τα αναδιπλούμενα smartphones θα ΑΓΓΊΞΟΥΝ τις 30 εκατ. αποστολές μέχρι το 2024


 Οι αποστολές των αναδιπλούμενων smartphones προβλέπεται να σημειώσουν αύξηση κατά 53% μεταξύ 2021 και 2024 και να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια το 2024, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Canalys.


Ο τομέας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 122% από το 2019, τη χρονιά που κυκλοφόρησαν τα πρώτα αναδιπλούμενα προϊόντα, μέχρι το 2024. Εξετάζοντας τα στοιχεία για τη Samsung, οι αποστολές των foldables της εταιρείας έφθασαν τα 8,9 εκατομμύρια το 2021. Το τμήμα των foldables αυξήθηκε κατά 148% σε ετήσια βάση παρά τις υψηλές τιμές πώλησης, ενώ η συνολική αγορά smartphone αυξήθηκε μόνο κατά 7%.



«Ο βασικός καταλύτης για τα αναδιπλούμενα smartphones ήταν η ραγδαία χρήση συσκευών με μεγαλύτερες οθόνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο Runar Bjørhovde, Αναλυτής Ερευνών της Canalys. «Καθώς οι καταναλωτές αναζητούν διαρκώς μια καλύτερη εμπειρία στις καθημερινές φορητές συσκευές τους, ο πήχης έχει πλέον τεθεί ακόμη υψηλότερα από την παραγωγικότητα και την εμπειρία ψυχαγωγίας σε μεγάλες οθόνες. Καθώς ο κόσμος επανακάμπτει από την πανδημία, παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες για τους κατασκευαστές, καθώς μπορούν να παρέχουν προϊόντα όπως τα πτυσσόμενα smartphones που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών».


«Οι συσκευές με αναδιπλούμενο form factor παρουσιάζουν ουσιώδη διαφοροποίηση για τους προμηθευτές και για την τόνωση των πωλήσεων smartphones. Είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους πρώτους χρήστες και τους hi-end χρήστες», δήλωσε ο Toby Zhu, Αναλυτής της Canalys. «Οι πωλητές Android βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση στην κατηγορία premium, καθώς οι αποστολές smartphones αξίας $800 και άνω πλέον έχουν πέσει 18% κάτω από το επίπεδο του 2019, ενώ οι αποστολές των συσκευών iOS αυξήθηκαν κατά 68% την ίδια περίοδο. Η Google και οι σημαντικότεροι προμηθευτές συσκευών Android πρέπει να διπλασιάσουν τις επενδύσεις τους σε υλικό που διαφοροποιείται, αλλά και σε σύγχρονη εμπειρία χρήστη για να συνεχίσουν να είναι ελκυστικοί στους πελάτες των υψηλών προδιαγραφών».


Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

About Freegr network

Από το Blogger.