freegr

Τα νέα Windows 11 SE laptops θα ανταγωνιστούν τα Chromebooks

 


Ο ανταγωνιστής του Chrome OS της Microsoft, Windows 11 SE, θα κάνει την εμφάνισή του σε νέα laptops πολύ σύντομα. Μετά τις πρώτες πληροφορίες για την ειδική έκδοση του λειτουργικού, οι OEM συνεργάτες άρχισαν να διαθέτουν παγκοσμίως νέες συσκευές για σχολεία και μαθητές. Acer, Asus, Dell, Dynabook, Lenovo, HP και JP.IK έχουν ήδη δημιουργήσει Windows 11 SE laptops, με συσκευές από Fujitsu και Positivo να έρχονται αργότερα μέσα στο έτος.

Τα Windows 11 SE θα είναι διαθέσιμα μόνο σε οικονομικές συσκευές και μόνο για σχολεία και μαθητές. Είναι σχεδιασμένα να ανταγωνιστούν τα Chromebooks στον χώρο της εκπαίδευσης και είναι βελτιστοποιημένα να χρησιμοποιούν Edge, Office και άλλες cloud υπηρεσίες. Βέβαια το λειτουργικό δεν περιορίζεται σε εφαρμογές της Microsoft, με τα Zoom και Google Chrome να είναι μέρος των εγκεκριμένων εφαρμογών που μπορούν να εγκατασταθούν. Αναμενόμενα, λόγω διαθέσιμων πόρων, η συγκεκριμένη έκδοση των Windows δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με την έκδοση που όλοι γνωρίζουμε. Πάντως οι εφαρμογές τρέχουν σε πλήρη οθόνη, το multitasking χρησιμοποιώντας τα Snap Layout έχει περιοριστεί και τα Widgets έχουν αφαιρεθεί ως λειτουργία.

hp-win-11-se.jpg

Από άποψη φορητών υπολογιστών, αρκετά μοντέλα θα διατεθούν στις ερχόμενες εβδομάδες, με τις κατασκευάστριες εταιρείες να χρησιμοποιούν παραπλήσιο hardware που θα έρχεται με τα Windows 11 SE προεγκατεστημένα. Η Asus για παράδειγμα θα διαθέσει το BR1100F που έρχεται με περιστρεφόμενη οθόνη 360 μοιρών, οθόνη αφής και υποστήριξη stylus. Η Dell με το Latitude 3120 11 ιντσών προσφέρει ταχεία φόρτιση, ενώ το ProBook Fortis 14 ιντσών της HP θα είναι το μοναδικό μοντέλο με μεγαλύτερη οθόνη. Αντίστοιχα η Lenovo θα κυκλοφορήσει τις εκδόσεις των 100w, 300w, 500w και 14w laptop της, με το νέο λειτουργικό σύστημα.

Όπως ανέφερε η Nicole Dezen της Microsoft, "οι συνεργάτες μας κατασκευάζουν μια μεγάλη γκάμα συσκευών με Windows 11 SE που γίνονται διαθέσιμα παγκοσμίως. Μέσα στο έτος θα έρθουν επιπλέον συσκευές, με μοντέλα από Fujitsu και Positivo". Τέλος, η Microsoft κατασκεύασε το δικό της Surface Laptop SE, που είναι ο πρώτος ανταγωνιστής των Chromebooks και θα πωλείται αποκλειστικά σε σχολεία και μαθητές αργότερα μέσα στο έτος.

About Freegr network

Από το Blogger.