freegr

Windows 11: Πληθώρα νέων λειτουργιών με την έλευση της νέας αναβάθμισης


 Η Microsoft ετοιμάζεται για το λανσάρισμα μιας μεγάλης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος Windows 11
, η οποία θα προσθέσει τη νέα μηχανή αναζήτησης Bing ενισχυμένη με AI στην taskbar, έτσι ώστε να έχεις άμεσα πρόσβαση στις δυνατότητες του ChatGPT. Επιπλέον, η αναβαθμισμένη έκδοση φέρνει βελτιώσεις στο touch mode, λειτουργία screen recording, καρτέλες στην εφαρμογή Notepad, βελτιωμένα widgets κ.ά.

Ξεκινώντας από την ενσωμάτωση του Bing Search with AI στην taskbar, οι χρήστες θα παρατηρήσουν το εικονίδιο της εφαρμογής στην μπάρα αναζήτησης της taskbar, με τη Microsoft να τονίζει ότι τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται στον Edge browser, αρκεί ο χρήστης να έχει λάβει πρόσβαση στην preview έκδοση της λειτουργίας. Ήδη την χρησιμοποιούν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο χρήστες σε 169 χώρες και προφανώς αυτός ο αριθμός θα εκτοξευτεί μέσα στους επόμενους μήνες.

phone-link-windows11.jpg

Μια άλλη λειτουργία που θα δούμε με την επερχόμενη αναβάθμιση του Windows 11 είναι αυτή της υποστήριξης του iMessage μέσω της εφαρμογής Phone Link, έτσι ώστε οι χρήστες συσκευών iOS να έχουν πρόσβαση σε μηνύματα, κλήσεις και ειδοποιήσεις από τον Windows υπολογιστή τους.

screen-recording-windows11.jpg

Σε ό,τι αφορά τα widgets, πλέον συμπεριλαμβάνονται third-party εφαρμογές όπως οι υπηρεσίες της Meta και το Spotify. Η εμπειρία χρήσης στους υπολογιστές με οθόνη αφής βελτιώνεται σημαντικά με την tablet-optimised taskbar που είναι αρκετά πιο απλοποιημένη. Επίσης, προστίθεται και επίσημα πλέον το εργαλείο screen recording μέσα στο Snipping Tool για να πραγματοποιείς εγγραφή οθόνης είτε πλήρη είτε μόνο για το παράθυρο της εκάστοτε εφαρμογής. 

notepad-tabs-windows-1.jpg

Οι χρήστες του Notepad θα διευκολυνθούν σημαντικά από τις καρτέλες, προστίθεται υποστήριξη του συστήματος Braille για χρήστες με προβλήματα όρασης και η φωνητική διαχείριση, ενώ θα δούμε και περισσότερες επιλογές για βελτιωμένη ενεργειακή διαχείριση στα laptops.

Όλες οι νέες λειτουργίες του Windows 11 θα είναι διαθέσιμες με την έλευση της αναβάθμισης μέσα στον Μάρτιο.

About Freegr network

Από το Blogger.