Mητροπολιτικά Δίκτυα Οπτικών Ινών στην Περιφέρεια


Εργα 58 εκατ. ευρω για την δημιουργια Μητροπολιτικων Δικτύων Οπτικών Ινών σε 75 Δήμους της χώρας. Με σημαντικές ομολογουμένως καθυστερήσεις στον τομέα των ευρυζωνικών επικοινωνιών η Ελλάδα πρέπει όντως να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός για να καλύψει το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η επίτροπος της ΕΕ για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ κ. Βιβιαν Ρεντινγκ σε ομιλία της στην εκδήλωση της ΕΕΤΤ την προηγούμενη εβδομάδα, η χώρα μας «χρειάζεται να τρέξει έναν μαραθώνιο με σπρίντ για να φτάσει το ν μέσο κοινοτικό όρο διείσδυσης που ανέρχεται στο 17% έναντι 4.4% της Ελλάδας.»
Παρά τις απογοητευτικές αυτές διαπιστώσεις η Πολιτεία προχωράει στην προσπάθεια ανάπτυξης της ευρυζωνινκότητας με έργα σε όλη την Ελλάδα. Ένα σημαντικό κομμάτι των έργων αυτών είναι η δημιουργία Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών σε 75 δήμους της περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 58 εκατ. Ευρώ.Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία της Κοινωνίας της Πληροφορίας η δημιουργία Δικτύων Οπτικών ινών «θα αλλάξει» τον χάρτη της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας και θα αποτελέσει μια ευκαιρία για την οικονομική ανάπτυξη, έναν νέο πόλο έλξης επενδύσεων, μια κρίσιμη δυνατότητα εξομοίωσης των δήμων της περιφέρειας με τα αστικά κέντρα σε ότι αφορά τις ευκαιρίες ανάπτυξης.
Τα Ευρυζωνικά Μητροπολιτικά Δίκτυα δημιουργούνται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», χρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ξεπερνούν συνολικά σε μήκος τα 735 Km. Τα δίκτυα που κατασκευάζονται έχουν προϋπόθεση χρηματοδότησης την διασύνδεση τουλάχιστον 20 σημείων δημόσιου ενδιαφέροντος. Ωστόσο με βάση τις εγκεκριμένες προτάσεις διασυνδέονται σε κάθε δήμο κατά μέσο ορό 45 σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, σχολεία, ΔΥΟ, δημόσια νοσοκομεία, τα κτήρια των δήμων ή της νομαρχίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία, επιμελητήρια, Αστυνομία, Πυροσβεστική. Κάντε κλίκ στην εικόνα του άρθρου να δείτε σε περιοχές θα έχουμε τα νέα δίκτυα!

About Freegr network

Από το Blogger.