Βουλή

Νομοθετική ρύθμιση για τα blog χωρίς απαντήσεις!

Νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των ιστολογίων (μπλογκ), προωθεί η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος καταδικάζοντας τα συκοφαντικά και ανώνυμα δημοσιεύματα, χωρίς όμως να αναλύει πως θα διασφαλιστεί η ελευθερία τς έκφρασης και ποιούς μηχανισμούς αυτοκάθαρσης θα έχουν οι πολίτες απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς όταν γίνονται από φορείς, πολιτικούς, κεφαλαιοκράτες και πάει λέγοντας!
Δεν υποβλήθηκε έγγραφο αίτημα των αρμοδίων αρχών για τη διασταύρωση από τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου του ονόματος του αποστολέα συκοφαντικών κειμένων, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου της Βουλής, με σκοπό την καταχώρησή τους σε ιστολόγιο.
Από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται για την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΟΣΕΠ, ο γενικός γραμματέας της Βουλής κ. Ν. Στεφάνου δήλωσε ότι «την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα, με επισκέφτηκαν στο γραφείο μου ο 5ος Ειδικός Ανακριτής και δύο στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και μου ανέφεραν ότι ανάμεσα σε μια σειρά από κείμενα, συκοφαντικού περιεχομένου, που είχαν καταχωρηθεί σε συγκεκριμένο blog, υπήρχε και ένα το οποίο είχε διακινηθεί, με βάση τα στοιχεία που διέθεταν, τον Απρίλιο του 2007, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου της Βουλής». Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Στεφάνου, ερωτήθηκε «με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να διασταυρώσουν από τις υπηρεσίες της Βουλής, το όνομα του αποστολέα του κειμένου. Τους απήντησα ότι η Βουλή θα μπορούσε να εξετάσει την παροχή σχετικών πληροφοριών εφόσον υποβληθεί εκ μέρους τους έγγραφο αίτημα και υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους που να μας παρέχει τη δυνατότητα αυτή». Γιατί δεν άρουν το απόρρητο να μάθουμε και αν χρειαστεί τη βουλευτική ασυλία για να δούμε ποιοί κρύβονται πίσω από το ζήτημα και έστειλαν μηνύματα; Σχόλια Γ.Μ.

About Freegr network

Από το Blogger.