Ε.Ε.

Μαιμού hardware πωλείται στην Ελλάδα σε αλυσίδες;

-Οι τελωνειακές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι στα τέλη της περυσινής χρονιάς κατέσχεσαν 360.000 πλαστά εξαρτήματα υπολογιστών και ξεκινούν τώρα νέα επιχείρηση κατά των ηλεκτρονικών προϊόντων «μαϊμού».«Οι λαθρέμποροι και οι πλαστογράφοι έχουν εξελιχθεί τεχνολογικά [...] Πλέον δεν περιορίζονται στη διακίνηση των παραδοσιακών προϊόντων που έχουμε συνηθίσει, όπως τα παπούτσια και οι τσάντες» επισήμανε στο Reuters αξιωματούχος της αμερικανικής υπηρεσίας Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας.
Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα κυκλώματα και εξαρτήματα που έφεραν συνολικά 40 ψεύτικα εμπορικά σήματα μεγάλων εταιρειών όπως η Intel και η Cisco.Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα περισσότερα προέρχονταν από την Κίνα, και σε μικρότερο ποσοστό από την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, και είχαν φτάσει αεροπορικώς, συχνά μέσω κούριερ.
Έχω αναφερθεί παλιότερα σε πόστο μου στο μέγα θέμα των παραεισαγωγών που διεξάγουν όχι μόνο ηλεκτορνικά καταστήματα για λόγους κέρδους αλλά και γνωστές αλυσίδες σε ορισμένα προιόντα και πολλές φορές οι χρήστες ταλαιπωρούνται εξαιτίας της μηδαμινής εγγύησης σε τέτοια προιόντα! Στη χώρα μας υπεύθυνο για αυτό είναι το πρώην ΣΔΟΕ και το υπουργείο Οικονομικών γιατί δεν ελέγχουν πάντα στα κοντέινερ που φθάνουν από ΆΠω ΑΝατολή. Εκεί κάτω στο λιμάνι γίνεται κυριολεκτικά χαμός και να δείτε που κάποια στιγμή θα ασχοληθεί ακόμα και ο Ευαγγελάτος...

About Freegr network

Από το Blogger.