ειδήσεις

IPSL: Έρχεται η νέα "DSL" στα 40Mbps


Τον Ιανουάριο η Rim Semiconductor τράβηξε την προσοχή αρκετών όταν ισχυρίστηκε ότι κατασκεύασε ένα chip με το οποίο μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με ρυθμό 40 Μbps μέσω χάλκινου καλωδίου κλάσης διαμετρήματος 26 (αμερικανικά πρότυπα) σε απόσταση 5.500 πόδια - 1,7 χιλιόμετρα . Το Telephony Online εξηγεί πώς λειτουργεί το νέο chip της εταιρίας. Μέρος της τεχνολογίας της Rim αφορά την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο το φάσμα συχνοτήτων του καλωδίου κατανέμεται στο upstream και το downstream, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση σε σχέση με τη Διακριτή Πολυτονική Διαίρεση (DMT) που χρησιμοποιούν οι υπάρχουσες xDSL τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένου του VDSL. Συγκεκριμένα προτείνει να μην είναι αυστηρά καθορισμένες οι συχνότητες του upstream και του downstream, αλλά αντίθετα, το φάσμα να διατίθεται κάθε στιγμή ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες με τη χρήση αλγορίθμων Αμφίδρομης Επικοινωνίας με Διαίρεση Χρόνου (Time-Division Duplexing). Η μετάβαση από upstream σε downstream πραγματοποιείται σε milliseconds χρησιμοποιώντας "rapid bi-directional switching".
Σύμφωνα με τον CEO της Rim Semiconductor, Brad Ketch, το DMT ήταν μια καλή προσέγγιση την εποχή που παρουσιάστηκε, αλλά οι εφαρμογές video έχουν αλλάξει τα πάντα. Ο Ketch είναι αρκετά προσεκτικός ώστε να μην αποκαλύπτει πολλά για την εταιρία του (η οποία, παρά το ότι δεν έχει κάποιο έτοιμο προϊόν, έχει εκδόσει περισσότερα από 30 δελτία τύπου τα τελευταία 2 χρόνια), ωστόσο σύμφωνα με το website τους η τεχνολογία που προτείνουν δεν ορίζει μόνο νέους αλγορίθμους διαίρεσης του φάσματος, αλλά και το κυματοειδές του ρεύματος του σήματος. Έτσι έχουν πετύχει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, να μειώσουν το θόρυβο και την καθυστέρηση.
H Rim αναγνωρίζει ότι θα δυσκολευτεί να πείσει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να υιοθετήσουν την τεχνολογία της, την οποία αποκαλεί Internet Protocol Subscriber Line (IPSL), και για αυτό έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση μιας ομάδας εταιριών με το όνομα IPSL Special Interest Group (IPSLSIG). Ένα από τα λίγα γνωστά μέλη της ομάδας είναι η Embarq, το πρώην τμήμα σταθερής τηλεφωνίας της Sprint. Σύμφωνα με την Rim αυτόν τον καιρό προγραμματίζεται η επόμενη συνάντηση της ομάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη.
Πηγή adslgr.com

About Freegr network

Από το Blogger.