freegr.gr

Hybrid-SLI από την Nvidia με νέα χαρακτηριστικά!

Το Hybrid SLI, ανακοινώθηκε επίσημα απο την εταιρεία βασισμένο στο νέο 780a SLI chipset, δίνοντας ενδιαφέρον στη μάχη του ανταγωνισμού του Hybrid CrossFire. Αξίζει να υπενθυμήσουμε ότι το Hybrid SLI/Crossfire αφορά μια εξελίσιμη τεχνολογία που εφεύραν oι AMD/Ati και Nvidia για να αξιοποιήσουν τις ενσωματωμένες στις μητρικές κάρτες γραφικών σε συνδυασμό με μια επιπλέον κάρτα προσφέροντας χαμηλή κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με καλύτερες επιδόσεις.
Στα τεχνικά χαρακτηριστικά να προστεθεί ότι το Hybrid SLI προσφέρει δύο modes, τα GeForce Boost και HybridPower. To πρώτο, χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και την ενσωματωμένη και την "εξωτερική" κάρτα γραφικών για να αυξήσει τις επιδόσεις του συστήματος στα παιχνίδια, ενώ το δεύτερο mode "απενεργοποιεί" την "εξωτερική" κάρτα έτσι ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια και να χρησιμοποιηθεί μόνο η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών για λιγότερο απαιτητικές εφαρμογές. Οι χρήστες που θέλουν να ασχοληθούν εξ' αρχής με το Hybrid SLI, θα πρέπει να ξέρουν ότι προς το παρόν μόνο οι μητρικές GeForce 8100, 8200, 8300, nForce 720a, 730a, 750a και 780a έχουν την δυνατότητα υποστήριξης αυτής της τεχνολογίας. Όσο για τις μεμονωμένες κάρτες γραφικών που υποστηρίζουν το Hybrid SLI είναι και αυτές λίγες (για την ώρα τουλάχιστον). Το GeForce Boost υποστηρίζεται προς το παρόν μόνο από τις 8400 GS και 8500 ενώ το HybridPower από τις GeForce 9800 GX2 και 9800 GTX.
Οι πρώτες μητρικές για επεξεργαστές της Intel με υποστήριξη Hybrid SLI αναμένεται να κυκλοφορήσουν γύρω στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Όσο για την μητρική που αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, με το nForce 780a SLI chipset, θα υποστηρίζει τους τετραπύρηνους Phenom της AMD, HyperTransport 3.0, Triple-SLI και φυσικά Hybrid SLI.

About Freegr network

Από το Blogger.