ειδήσεις

Το twitter μπροστά στην ενημέρωση!

Περιγραφή των γεγονότων σε πραγματικό χρόνο παρείχε το πρόγραμμα άμεσης επικοινωνίας Twitter κατά τη διάρκεια του θανατηφόρου σεισμού στην Κίνα.
Το Twitter είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν άμεσα μηνύματα 140 χαρακτήρων στους φίλους τους. Ο κάθε χρήστης του Twitter μπορεί να εγγραφεί και να ακολουθεί τα μηνύματα που στέλνουν οι φίλοι του και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι σκέφτονται, που είναι, τι κάνουν. Η αμεσότητα των μηνυμάτων του Twitter παρείχε άμεση ενημέρωση για το σεισμό στην Κίνα καθώς οι χρήστες έστελναν μηνύματα από τα κινητά τους τηλέφωνα περιγράφοντας την κατάσταση στην πόλη τους. Τα νέα για την θανατηφόρο καταστροφή έφτασαν σε blogger από όλο τον κόσμο ακόμα και πριν γίνουν αναφορές από τα παγκόσμια ενημερωτικά δίκτυα.
Το Web 2.0, οι υπηρεσίες που επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν υλικό και πληροφορίες online, έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια ενημέρωση για όσα γίνονται στην Κίνα. Φωτογραφίες ανέβηκαν σχεδόν στιγμιαία στην υπηρεσία φωτογραφιών Flickr, βίντεο έκαναν το γύρο του YouTube ενώ blog περιέγραφαν αναλυτικά την κατάσταση μετά το σεισμό. Το Twitter πρωτοστάτησε στην ενημέρωση και μεγάλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ήταν συνδεδεμένοι με την υπηρεσία για να μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

About Freegr network

Από το Blogger.