θερμότητα

ASUS GeForce EN9500GT: Overclocked baby

ΠΑΡΩΝ στις απαιτήσεις των χρηστών για μία κάρτα γραφικών ακολουθώντας τις τάσεις των επιδόσεων γραφικών και σοβαρή μείωση της θερμοκρασίας, η ASUS παρουσίασε την πρώτη έκδοση υπερχρονισμού (overclocking) της τελευταίας Nvidia GeForce 9500GT GPU με την κάρτα γραφικών ASUS EN9500GT TOP/DI/512M. Αναλυτικά σε αυτή τη ειδική έκδοση, οι χρήστες θα απολαμβάνουν στα παιχνίδια έως και 102% εκτίναξη των επιδόσεων. Επίσης όλα τα μοντέλα της EN9500GT θα συνοδεύονται από το αποκλειστικό Glaciator Fansink που διατηρεί τη θερμοκρασία της GPU κατά 13ºC χαμηλότερη από τις πλακέτες πρότυπου σχεδιασμού.
Βασισμένη στην πρώτη παγκοσμίως overclocking έκδοση για το EN9500GT chipset, η ASUS EN9500GT TOP/DI/512M επιτρέπει ενίσχυση των επιδόσεων της GPU, του shader και του memory clock από 550MHz έως και 700MHz, από 1375MHz έως και 1750MHz, και από 1600MHz έως και 2016MHz αντίστοιχα. Αυτό συνεπάγεται αυξημένες επιδόσεις, οι οποίες με τη σειρά τους ανεβάζουν τη βαθμολογία 3DMark Vantage High Preset της EN9500GT TOP – από 689 σε 1401 – επιτρέποντας εκπληκτική βελτίωση της ταχύτητας της τάξης του 103%, σε σύγκριση με κάθε άλλη πρότυπη πλακέτα σχεδιασμού. Με αυτές τις ανεπανάληπτες επιδόσεις, οι gamers θα νιώσουν την αδρεναλίνη στο κόκκινο.
Η σειρά ASUS EN9500 χρησιμοποιεί επίσης μια νέα γενιά ειδικά σχεδιασμένων ανεμιστήρων ψύξης που διαχέουν αποτελεσματικά τη θερμότητα. Συμφωνα με τον κατασκευαστή του συστήματος, ο Glaciator Fansink απομακρύνει γρήγορα τη θερμότητα από την GPU, μειώνοντας τη θερμοκρασία έως και 13ºC σε σύγκριση με άλλες πρότυπες πλακέτες σχεδιασμού. Πέρα από αυτήν την ικανότητα απόλυτης ψύξης, ο Glaciator Fansink είναι και ιδιαίτερα αθόρυβος, λειτουργώντας μόλις στα 25dB – σχεδόν ανεπαίσθητος σε ένα ήσυχο δωμάτιο, αποτελώντας έτσι την ιδανική λύση για τους χρήστες που αναζητούν μέγιστη δυνατή ψύξη, χωρίς το θόρυβο του ανεμιστήρα. Χάρη στην EMI shield, ένα 65% της Παρεμβολής EMI 3~10dB μπορεί να μειωθεί για πιο σταθερό σήμα, ενώ τα DIP Spring Chokes μειώνουν τις θερμοκρασίες κατά 5~10°C σε σχέση με τα παραδοσιακά Toroidal Coil Chokes. Επιπλέον, το LF PAK MOS εγγυάται πιο αποτελεσματική ενέργεια και λιγότερη παραγωγή θερμότητας, ενώ οι Ιαπωνικής κατασκευής πυκνωτές πολυμερών μειώνουν τις απώλειες ενέργειας, προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα. Τελικά το κλοκάρισμα μπορει να είναι με νέες μεθόδους φιλικό στο περιβάλλον και τον χρήστη που απαιτεί μεγάλες επιδόσεις...

About Freegr network

Από το Blogger.