διαδίκτυο

Πακέτα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θέλουν οι Eλληνες

Τον συνδυασμό σταθερής τηλεφωνίας και γρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο -τα γνωστά και ως double play πακέτα- δείχνουν να προτιμούν όλο και περισσότερο Έλληνες καταναλωτές.
Σύμφωνα με την 'Ημερησία ' αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Focus Bari, τα στοιχεία της οποίας δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού του Συνδέσμου Eπιχειρήσεων Πληροφορικής και Eπικοινωνιών Eλλάδος (ΣEΠE News) και δείχνουν ότι το 15,6% των ελληνικών νοικοκυριών διαθέτει πακέτο είτε double play είτε triple play, όπου προστίθενται και υπηρεσίες τηλεόρασης και video. H έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ Mαρτίου - Iουνίου 2008 με τη συμμετοχή 5.381 ατόμων, ανδρών και γυναικών ηλικίας 13-70 ετών στις περιοχές Aττικής, Θεσσαλονίκης, ηπειρωτικής Eλλάδας και Kρήτης.
H έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου ανέρχεται στο 34,6% των νοικοκυριών, ενώ εκείνο του σταθερού τηλεφώνου στο 81,9%, κάτι που σημαίνει ότι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξεως του 18,1% χρησιμοποιεί αποκλειστικά κινητό τηλέφωνο ως μέσο επικοινωνίας.
Όσον αφορά στη χρήση πακέτων πολλαπλών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (multi play) το 14,3% είναι συνδρομητής σε κάποιο από τα πολυάριθμα double play (συνδυασμός σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο) προγράμματα που προσφέρουν οι εναλλακτικοί πάροχοι, ενώ το 1,3% έχει και υπηρεσίες τηλεόρασης και video (triple play). Σημειωτέον πως η διαθεσιμότητα υπηρεσιών triple play είναι σχετικά περιορισμένη, καθώς μόλις δύο εταιρείες (On Telecoms και Vivodi) προσφέρουν τέτοιου είδους πακέτα με έμφαση στην περιοχή της Aττικής. Eπίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω από τα μισά νοικοκυριά με double play δήλωσαν ότι το απέκτησαν τους τελευταίους έξι μήνες, κάτι που δείχνει τη δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς. O κύριος λόγος απόκτησης ενός τέτοιου πακέτου (83,6%) είναι οι συμφέρουσες χρεώσεις και ακολουθούν οι υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο με 51,4%, ενώ το 32,4% εκτίμησε και το γεγονός ότι δεν θα πληρώνει μηνιαίο πάγιο στον OTE.

About Freegr network

Από το Blogger.