ειδήσεις

Υψηλές επιδόσεις σε εφαρμογές mainstream

Με την παρουσίαση της νέας σειράς επεξεργαστών Intel Xeon 7500 επιβεβαιώνεται η στροφή της Intel προς την αρχιτεκτονική “Nehalem”, την βραβευμένη τεχνολογία σχεδιασμού chips της εταιρείας. Σε διάστημα μικρότερο των 90 ημερών, η Intel παρουσίασε ολοκαίνουργιους επεξεργαστές για servers, προσωπικούς και φορητούς υπολογιστές.
Οι νέοι επεξεργαστές αυξάνουν τις υπολογιστική ικανότητα και την ενεργειακή απόδοση των υπολογιστών ενώ παράλληλα, με μια σειρά από νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, τους βοηθούν να γίνουν πιο ευφυείς, πιο ευέλικτοι και πιο αξιόπιστοι. Με δυνατότητες επέκτασης που ξεκινούν από τα 2 και φτάνουν στα 256 chips για κάθε server, οι νέοι επεξεργαστές Intel Xeon έχουν επιδόσεις οι οποίες είναι, κατά μέσο όρο, τρεις φορές καλύτερες από εκείνες της σημερινής σειράς Xeon 7400.
Παράλληλα, οι νέοι επεξεργαστές έρχονται εξοπλισμένοι με περισσότερα από 20 νέα features τα οποία αυξάνουν την αξιοπιστία των συστημάτων. Η δυνατότητα κλιμακωτής αύξησης της απόδοσης, σε συνδυασμό με την αυξημένη αξιοπιστία και το πλεονέκτημα του χαμηλού συνολικού κόστους κτήσης της σειράς Intel Xeon 7500 , θα επιταχύνουν ακόμη περισσότερο τη μετάβαση από τα κλειστά (proprietary) συστήματα, σε industry-standard servers οι οποίοι θα βασίζονται στους επεξεργαστές της Intel.
Νέο επίπεδο αξιοπιστίας και επεκτασιμότητας
Όλοι εκείνοι οι πελάτες που στηρίζονται σε ιδιαιτέρως κρίσιμες εφαρμογές, όπως είναι ένα νοσοκομείο ή μια χρηματιστηριακή αγορά, και οι οποίοι απλά δεν μπορούν να αντέξουν μια απρογραμμάτιστη διακοπή στη λειτουργία των συστημάτων τους, μπορούν να βασιστούν σε περισσότερα από 20 καινούρια χαρακτηριστικά των επεξεργαστών Xeon 7500, τα οποία ωθούν σε υψηλότερο επίπεδο το τρίπτυχο αξιοπιστία, διαθεσιμότητα κι επισκευασιμότητα (reliability, availability & serviceability - RAS).
Οι επεξεργαστές της σειράς Intel Xeon 7500 εξασφαλίζουν μοναδικές δυνατότητες επέκτασης (scalability), αξιοποιώντας την τεχνολογία Intel QuickPath Technology (QPI) για τη διασύνδεση μικρότερων δομικών στοιχείων. Με το QPI μπορούν να κτιστούν οικονομικοί κι απολύτως επεκτάσιμοι servers των οκτώ επεξεργαστών, για τους οποίους δεν απαιτείται η ύπαρξη κάποιων ειδικών κυκλωμάτων από τρίτους κατασκευαστές για τη "συγκόλληση" του συστήματος και τον έλεγχο του κόμβου.
Επιπλέον, η Intel συνεργάζεται με προμηθευτές συστημάτων στην κατεύθυνση των "ultra-scale" συστημάτων τα οποία διαθέτουν έως και 16 επεξεργαστές στην περίπτωση επιχειρησιακών εφαρμογών, ενώ μπορούν να φτάσουν να υποστηρίζουν μέχρι 256 επεξεργαστές και 16 terabytes μνήμης (ένα terabyte είναι ίσο με 1,000 gigabytes) για εφαρμογές υπολογιστών υπερυψηλής απόδοσης ("super nodes") στους οποίους τρέχουν εξαιρετικά απαιτητικές εφαρμογές, όπως η ανάλυση οικονομικών μοντέλων, η αριθμητική μετεωρολογική πρόβλεψη και ο προσδιορισμός της αλληλουχίας του γονιδιώματος του ανθρώπου.
Επιδόσεις που συντρίβουν τα παγκόσμια ρεκόρ
Σε ολόκληρη την ιστορία της οικογένειας επεξεργαστών Xeon, δεν έχει ποτέ πραγματοποιηθεί άλμα στην απόδοση μεγαλύτερο από εκείνο που επιτυγχάνουν οι επεξεργαστές της σειράς Intel Xeon 7500 . Οι επεξεργαστές αυτοί είναι κατά μέσο όρο τρεις φορές πιο γρήγοροι σε μια σειρά από δοκιμασίες (benchmarks), σπάζοντας 20 παγκόσμια ρεκόρ και επιτυγχάνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα με εξοπλισμό από τη Cisco, τη Dell, τη Fujitsu, την IBM, την NEC και τη SGI.
Virtualization μεγάλης κλίμακας
Οι επεξεργαστές της σειράς Intel Xeon 7500 ανταποκρίνονται στην όλο και μεγαλύτερη τάση που έχουν πολλά τμήματα πληροφορικής σε μεγάλες επιχειρήσεις, να μεταφέρουν σε εικονικό περιβάλλον ιδιαιτέρως κρίσιμες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα το σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων. Με οκτώ φορές περισσότερο memory bandwidth από τους επεξεργαστές της σειράς Intel Xeon 7400, και με 16 memory slots ανά επεξεργαστή που εξασφαλίζουν τετραπλάσια χωρητικότητα μνήμης, η σειρά Xeon 7500 μπορεί σε πλατφόρμα με τέσσερα sockets να υποστηρίξει έως και ένα terabyte (ή ισοδύναμα 1.000 gigabytes) μνήμης.

About Freegr network

Από το Blogger.