ειδήσεις

OCZ Synapse SSD: hot επιδόσεις του σκληρού δίσκου

Η OCZ κορυφαία εταιρεία στο χώρο παραγωγής εξαρτημάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πρόσφατα είχε παρουσιάσει την νέα οικογένεια SSD, γνωστή ως OCZ Synapse.
Τελευταία όμως δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έαν κάποιος εγκαταστήσει την τελευταία προσφορά της OCZ στον υπολογιστή του, οι συγκεκριμένοι SSD δεν θα εμφανιστούν ως ένα ξεχωριστό drive όπου θα μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία. Συγκεκριμένα οι νέοι SSD λειτουργούν σε συνεργασία με τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή κάνοντας caching τις διεργασίες που γίνονται πιο συχνά, όπως για παράδειγμα το load του λειτουργικού συστήματος ή άνοιγμα του Adobe Photoshop.
Στόχος των ενεργειών αυτών είναι η αύξηση των επιδόσεων του σκληρού δίσκου. Ο Alex Mei από την OCZ δήλωσε αναφορικά με το θέμα: Βλέπουμε τους caching SSDs να διαδίδονται με ταχύτατους ρυθμούς. Συγκεκριμένα η OCZ χρησιμοποιεί το Dataplex caching λογισμικό στους νέους SSDs το οποίο συνδυάζει με 100GB από NAND flash μνήμη, με έναν σκληρό δίσκο 1TB καθώς επίσης και με υψηλής ταχύτητας PCI Express (PCIe) interface. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα για χρήστες που δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν μια all-in-one PCIe λύση αλλά και για όσους διαθέτουν ήδη έναν σκληρό δίσκο, συμπλήρωσε.
Να αναφέρουμε ακόμη ότι οι δίσκοι, δεν έρχονται με προεγκατεστημένο το λογισμικό caching. Αντίθετα συνοδεύονται από license key αλλά και log-in από ένα website από που μπορείτε να το κατεβάσετε. Αν δούμε τα χαρακτηριστικά τους αναφέρεται ότι προσφέρουν ταχύτητες 550MBps (sequential read) και 410MBps (write).

About Freegr network

Από το Blogger.