ειδήσεις

Νέες πληροφορίες για το επερχόμενο Snapdragon S4 SoC

Η Qualcomm καθόρισε επιτέλους τις λεπτομέρειες του επερχόμενου S4 SoC (System-On-A-Chip), και σίγουρα υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μας κάνουν να χαρούμε με τον συγκεκριμένο επόμενης γενιάς Snapdragon.
Καταρχάς, θα εγκαινιάσει μία νέα διαδικασία κατασκευής στα 28nm παράλληλα με τα Krait CPU και Adreno 225 GPU της Qualcomm.
Η "μετακίνηση" από τα 45nm στα 28nm υπόσχεται ακόμα μικρότερα εξαρτήματα, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και βελτιωμένη θερμική απόδοση, ενώ ο Krait θα εισαγάγει μία νέα αρχιτεκτονική αγωγών με 60% μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με την τωρινή γενιά των Scorpions και με ταχύτητες που θα κυμαίνονται από 1.5 έως και 2.5 Ghz -- μαζί με υποστήριξη για ασύγχρονη πολυεπεξεργασία και dual channel μνήμη.
Σχετικά με την GPU, το τελευταίο chip θα προσφέρει 50% υψηλότερη απόδοση σε σχέση με το τωρινό Adreno 220, όπου θα παρέχει επίσης υποστήριξη για το Direct-X 9.3 των Windows 8 και επιπλέον για το OpenGL ES 1.1 και 2.0.
Όμως δεν τελειώσαμε εδώ, καθώς το S4 MSM8960 θα προσφέρει και multi-mode παγκόσμιες δυνατότητες με υποστήριξη για όλες τις συχνότητες που χρησιμοποιούνται συνήθως από τα 700 MHz έως τα 2600 MHz -- όντως ένα εκπληκτικό κατόρθωμα.
Μπορεί λοιπόν να χειριστεί Cat. 3 LTE (έως 100 Mbps) και Cat.24 HSPA+ (έως 42 Mbps) μαζί με EV-DO Rev B , 1x Advanced και TD-SCDMA όπως επίσης και τα γνωστά GSM, GPRS και EDGE. Ακόμα προσφέρει ταυτόχρονη υποστήριξη GPS και GLONASS, μαζί με Bluetooth, Wi-Fi, FM ραδιόφωνο και φυσικά NFC

About Freegr network

Από το Blogger.