ειδήσεις

Προσοχή στα extensions του Chrome

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων στατιστικών, ο Chrome αποτελεί το δημοφιλέστερο λογισμικό πλοήγησης internet στη Βραζιλία μιας και κατέχει το 45% της αντίστοιχης αγοράς.
Το ίδιο ισχύει και για το Facebook, το οποίο με 42 εκ. χρήστε
ς στη Βραζιλία και μόνο, έχει εκτοπίσει το Orkut. Τα παραπάνω δεδομένα είναι αρκετά ώστε να τραβήξουν την προσοχή των "κακών παιδιών" του Βραζιλιάνικου internet μιας και ο συνδυασμός Chrome & Facebook μπορεί να αποβεί εξαιρετικά προσοδοφόρος.
Ο μήνας που διανύουμε παρουσίασε σημαντική έξαρση επιθέσεων εναντίων Βραζιλιανών χρηστών Facebook, επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν με την μορφή extensions για τον Chrome.
Τα extensions αυτά διαφημίζουν πως βελτιώνουν/αλλάζουν το παρουσιαστικό του προφίλ, πως επιτρέπουν πρόσβαση στη λίστα χρηστών που έχουν επισκεφθεί το προφίλ σας καθώς και διάφορες άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με το Facebook.
Το χειρότερο όλων όμως είναι πως ορισμένα, εάν όχι όλα, από τα extensions αυτά, είναι διαθέσιμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, Google Chrome Web Store!
Η πηγή που παραθέτουμε εξηγεί με λεπτομέρεια την δράση ενός τέτοιου extension, το οποίο διατίθεται μέσω της επίσημης σελίδας και διαφημίζεται ως Adobe Flash Player extension.
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι κέρδος έχουν αυτοί που κρύβονται πίσω από τα κακόβουλα αυτά extensions πέρα από την ικανοποίηση της περιέργειας τους για το προφίλ του υπό επίθεση χρήστη, η απάντηση είναι ότι διαθέτουν στην "αγορά" πακέτα Likes τα οποία μοσχοπουλάνε σε νέες εταιρίες/προϊόντα που έχουν επιλέξει την διαφήμιση στο Facebook ως μέσω προβολής.

About Freegr network

Από το Blogger.