ειδήσεις

Μνήμες ddr4 από το 2014!

Σύμφωνα με αναφορές, η μνήμη DDR4 δεν θα εμφανιστεί στην αγορά πριν το 2014. Ακόμα και τότε, η πλατφόρμα που θα εκμεταλλευτεί πρώτη τις δυνατότητες του νέου τύπου μνήμης ανήκει στην αγορά των servers.
Ο νέος τύπος μνήμης θα κάνει την εμφάνιση του μαζί με τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής "Haswell" της Intel. Έτσι, την ώρα που οι επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική "Haswell" για την αγορά των desktop και των notebooks θα εκμεταλλεύονται ακόμη τις δυνατότητες της μνήμης DDR3 - αν και σε υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας - οι επεξεργαστές "Haswell-EX" θα ενσωματώνουν τους πρώτους ελεγκτές μνήμης DDR4 στην αγορά. Η μνήμη DDR4 θα κάνει αργότερα την εμφάνιση της σε "καταναλωτικές πλατφόρμες". Η πλατφόρμα Haswell-EX 4-socket με κάθε chip να ενσωματώνει 16 ή περισσότερους πυρήνες θα εκμεταλλεύεται τις δυνατοτητες του νέου τύπου μνήμης, μεταξύ των οποίων είναι και η αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση και η τάση λειτουργίας 1.2V.
Όσο αφορά στην αγορά desktop, φαίνεται ότι τόσο οι επεξεργαστές 22nm αρχιτεκτονικής Haswell, όσο και οι επεξεργαστές που θα τους διαδεχτούν, οι 14nm επεξεργαστές Broadwell θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν ελεγκτές μνήμης DDR3. Οι επεξεργαστές που θα αντικαταστήσουν τους Broadwell είναι μάλλον εκείνοι που θα ενσωματώνουν ελεγκτή μνήμης DDR4 και αυτό από το 2015.

About Freegr network

Από το Blogger.