ειδήσεις

Microsoft Digits: Η νέα εποχή των mouse

Η Microsoft ετοιμάζει μια συσκευή η οποία θα μπορεί να βάλει το χέρι σας κατευθείαν μέσα στον κόσμο των υπολογιστών. Tο όνομα αυτού είναι Digits και αποτελεί δημιούργημα της Microsoft Research σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Newcastle και το πανεπιστήμιο Forth (Foundation for Research and Technology - Hellas) της Κρήτης.
 Με αυτό θα μπορείτε να χειρίζεστε πληκτρολόγια και διακόπτες που θα βρίσκονται στον...κυβερνοχώρο. Η συσκευή χρησιμοποιεί ακτίνες IR Laser και infrared, οι οποίες "αισθάνονται" τις κινήσεις του χεριού και παρέχουν συνεχώς δεδομένα σχετικά με την θέση των δακτύλων. Το project φέρνει στο μυαλό προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν με την χρήση διάφορων -άβολων- γαντιών. Θα παρέχει μεγάλη ακρίβεια και 0όπως μας λέει ο David Kim, αρχηγός του project0 «στόχος μας είναι το τελικό Digits να έχει το μέγεθος ενός ρολογιού, το οποίο κάποιος θα φοράει συνέχεια». Το ότι ο στόχος είναι η ευχρηστία, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι δέσμες που χρησιμοποιεί δεν γίνονται αντιληπτές από το ανθρώπινο μάτι. Στο σχετικό βίντεο-παρουσίαση, υπάρχουν κάποια παραδείγματα για την χρήση της συσκευής σε video games.
Θα μπορείτε να προχωράτε σφίγγοντας την γροθιά σας αφού διαλέξετε κατεύθυνση μέσα στο 3D περιβάλλον απλά κουνώντας το χέρι σας. Ακόμη, θα μπορείτε να πυροβολείτε κατευθείαν στην οθόνη χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα, ενώ όλες οι κινήσεις του χεριού θα αποδίδονται πολύ πειστικά. Οι developers προσπαθούν να κάνουν το Digits να συνεργάζεται με πολλές συσκευές (όπως με tablets, τηλεοράσεις και κινητά) και μας δείχνουν σχετικά παραδείγματα.

About Freegr network

Από το Blogger.