ειδήσεις

Nvidia: next-gen consoles θα στηρίζονται στο Cloud

O γενικός διευθυντής Phil Eisler της Nvidia Geforce Grid Cloud Gaming υποστηρίζει ότι αυτή θα είναι η τελευταία γενιά Gaming Consoles που θα υπάρξει στην αγορά γιατί το Cloud Gaming θα γίνει "Ο κυρίαρχος τρόπος με τον οποίο θα παίζουμε παιχνίδια ". Στην ουσία πρόκειται για μια μεγάλη στροφή της Nvidia στο Cloud.Όπως ανάφερε στην CES ,η Nvidia, που πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιους μήνες ο στόχος της Nvidia είναι να χρησιμοποιήσει τις Gpu για να επιταχύνει τον εξ αποστάσεως χειρισμό ενός υπολογιστή δίνοντας ποικίλες δυνατότητες στους χρήστες όπως για παράδειγμα Gaming.
Η δομή του Cloud που θα στηρίζεται σε Gpu έτσι όπως αναφέρει η Nvidia θα είναι σχετικά απλή.Θα νοικιάζεται ένας χώρος σε έναν Super Computer Server από τον χρήστη και στην ουσία θα έχει έναν virual υπολογιστή που θα μπορεί να κάνει Βαριές επεξεργασίες δεδομένων ή και σε πιο απλό επίπεδο να παίζει παιχνίδια χωρίς να χρειάζεται να δώσει 1000 ευρό για ένα pc στο σπίτι του. Όπως φαίνεται στο σχήμα : Παραπάνω βλέπουμε ότι υπάρχει ένας υπολογιστής μακριά ο οποίος ανήκει στον χρήστη και επικοινωνεί με έναν server ο οποίος αναλαμβάνει να επεξεργαστεί γρήγορα τα δεδομένα του Virtual Desktop και να το στείλει πίσω στον χρήστη ώστε να υπάρχει μία realtime ανταπόκριση. Η παρακάτω εικόνα δείχνει αναλυτικά το μονοπάτι που ακολουθείτε :
 Αλλά πως καταφέρανε να επιτύχουν realtime ανταπόκριση του virtual υπολογιστή ? Εδώ έρχεται η τεχνολογία Grid Acceleration. Αναλυτικά η τεχνολογία Grid αποτελείτε από πολλές Grid compatable Gpus οι οποίες στηρίζονται στην τεχνολογία Kepler.Οι gpus αποτελούνται από δυο φυσικούς και έναν ειδικό αποκωδικοποιητή. Συνολικά έχουνε 3.072 Cuda Cores με συνολική επεξεργαστική ισχύ 4,7 teraflops. Η Νvidia ισχυρίζεται ότι οι Grid Gpus θα μπορούνε να επεξεργαστούν έως και 6 παιχνίδια ταυτόχρονα σε υψηλή ανάλυση 1080p 60fps. Όλα ακούγονται ιδανικά μέχρι κάποιος να έρθει στα αρνητικά . Όπως φαίνεται και σε μία εικόνα παρακάνω σε όλο αυτό μπαίνει ο παράγοντας Latency. Στο σημερινό στάδιο που βρίσκεται το Cloud Gaming παρατηρούμε μια αισθητά υπαρκτή καθυστέρηση. Αναλυτικά 75ms από user άλλα 75ms από network και άλλα 135ms από τον server

About Freegr network

Από το Blogger.